גם אנחנו גילינו את הקלאבפוט...

ori110

New member
גם אנחנו גילינו את הקלאבפוט...

הי לכולם, קודם כל תודה רבה על הפורום הזה, הבנתי שאנחנו לא לבד וזה כבר עושה את העניין יותר פשוט... אנחנו בשבוע 32 ואת "ההפתעה" גילינו כבר בסקירה הראשונה שבה היה רק חשד ואח"כ הממצא חזר על עצמו בכל סקירה שעשינו, אז כנראה שבאמת יש לתינוק שלנו קלאב פוט... אנחנו עכשיו בשלב של הבירורים - אני עתידה ללדת בליס ורציתי לדעת על המלצות למומחים הכי טובים שיש באזור המרכז שמטפלים בשיטת פונסטי, אז אני אשמח לתגובות בנושא.... האמת שהעניין גורם לי לעצב רב (למרות שאני יודעת שיש דברים הרבה יותר גרועים וכל עוד זה ניתן לטיפול ותיקון אז אנחנו על הגל....) אבל בכל זאת, ילד ראשון וכבר דבר כ"כ מלחיץ... בכל מקרה, תודה ואני מחכה להמלצות. . שיהיה סופ"ש נעים.

אנגלה3

New member
שלום להורים שבדרך

שלום לך, אנחנו יכולים להמליץ בחום על ד"ר פנסקי, הוא מטפל בביה"ח קפלן שברחובות, בשיטה של פונסטי. אנחנו מטופלים אצלו מהיום ששחר נולד, היום שחר בן חודשיים ו-3 שבועות, אחרי סדרה של גבסים (8 במספר), כרגע אנחנו בשלב הנעליים למשך 23 שעות ביממה. אשמח אם תתקשרי אליי - שולחת לך את המספר שלי במסרים. בהצלחה בהמשך ההריון, תהני ממנו ותתענגי עליו - אני יודעת שזה מה שהמליצו לי כאן הורים מנוסים כשאני הייתי בהריון - וזה באמת מה שעשיתי.

פרופ' ויינטרוב

והוא עובד והמרפאה שלו ב"דנה" (בביה"ח איכילוב). פרופ' ויינטרוב הוא מהטובים ביותר באירופה. אנחנו מטופלים אצלו. אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה ואם תרצי, הרגעה. בכיף! יפעת- 054-4216683

אירנה ק

New member
גם אנחנו גילינו

את הבעיה בסקירת מערכות לאור העובדה שגם בעלי נולד אם ק"פ תבינו איזה שוק זה היה
.אני מצטערת רק שלא גיליתי אז את הפורום החם הזה היתי חוסחת מעצמי הרבה דאגות.
. עכשיו תהנו מההריון ואל תתני לעצב להפריע לך
. אני פעם שמתי ממישהו שמסכנים רק ילדים שלא אוהבים אותם. הילדים שלנו הכי מתוקים חמודים ומאושרים בעולם כי הם עטופים באהבה. פשות תחכי לרגע שתראי את העיניים שלו ותראי
אמיתי
בהצלחחה הכל ה
.

פרלמנים

New member
../images/Emo6.gifאירנה, את רואה...../images/Emo13.gif

כל כך מהר התחלת לתת טיפים ולתמוך במשתתפים חדשים יותר! את כבר ממש בעניינים... שבוע טוב, כיף שאת איתנו! ג'סיקה

איכילוב

באמת מומלץ מאוד. שימו לב לקרא המון כדי לדעת למה לצפות, מה לשאול, למה לשים לב. יש המון מידע כאן בפורום ובאתר שלנו. ככל שתדעו יותר ותהיו פחות בלחץ כך תרגישו יותר בשליטה על מה שקורה לכם ולתינוק. זה מאוד מאוד עוזר. אתם צריכים לדעת שכל רופא עובד קצת שונה ולכן יהיה עלכם להבחור רופא ואפילו לא תמיד לעשות מה שהוא אומר.- כך היה אצלינו לגבי מספר השעות עם הנעלים וגם עם מספר השנים. פרופ' פורת מאוד מנוסה, הוא ענה לנו על שאלות שלאחרים לא הייתה עליהם תשובה מספקת, והכי חשוב, הוא תיקן את הק"פ באופן מושלם! אך החלטנו להיצמד לפרוטוקול של פונזטי לגבי מספר השעות עם הנעליים. עם הזמן פרופ' פורת קיבל את זה. ד"ר פנסקי למשל מאוד מומלץ כאן בפורום, אך צריך לדעת שלפעמים, בשלב הראשון, הוא מתקין סד לרגל עם הק"פ במקום נעליים- ופונזטי מנגד לזה בתוקף. ד"ר פנסקי גורס גם כי צריך לחכות עם הארכת גיד אכילס אף יש שגורסים שככל שמחכים יש סיכוי לגיד להתאכות פחות טוב. ותגידי לי איזו אמא לא הייתה נעצבת לשמוע על ק"פ? ק"פ זה לא נעים, אבל לא נורא. ממש לא. (כה אמרה עידית ממרומי 3.5 שנים עם אושרי (-: )

פרלמנים

New member
אגב סד במקום נעליים-שאלה

ראיתם שיש פורום אורטופדיית ילדים בוואלה? לא דומה לשלנו, ולא רק לק"פ. מישהי שאלה שם על טיפול בק"פ חד צדדי והרופא המליץ על סד AFO במקום דניס, לטענתו, זה עולה בקנה אחד עם שיטתו של פונסטי. לא נראה לי, אני טועה? ג'סיקה

מנסה לענות

יכול להיות שיש בלבול. בסנדלי מיטשל הם קוראים לבר AFO או Ponseti AFO (האיש הוא לא רק רופא, הוא גם מותג
). נראה לי שבד"כ AFO זה המינוח המקובל לסד ובמקרה של הסנדלים הם אימצו את המונח הזה. בגוגל מצאתי את הלינק הזה: http://www.clubfoot.co.za/checklist.htm התשובה לשאלה הרביעית מדברת בדיוק על העניין הזה וגם על סד רק לרגל אחת שעושים בו שימוש לפי שיטת פונסטי רק במקרים נדירים.

תודה על ההבהרות

חשוב לי להביא כאן קטע מהחוברת של פונזטי. עמוד 15
Alternatives to foot abduction brace Some surgeons have tried to “improve” Ponseti management by modifying the brace protocol or by using different braces. They think that the child will be more comfortable without the bar and so advise use of straight last shoes alone. This strategy always fails. The straight last shoes by themselves do nothing. They function only as an attachment point for the bar.​
הקובץ מופיע באתר שלנו. ואני כבר לא זוכרת באיזה אתר, כתוב שם.

למעלה