גם אני הייתי שם,

12בומבה

New member
גם אני הייתי שם,

בגוש. גם אני עברתי חודש וחצי של צער,בכי וחורבן. אבל רציתי להתיחס ליחס כלפי אלוקים אחרי החורבן למרות כל ההשתדלות. נכון שזה נראה שה' פשוט לא שם על יראיו,אבל נורא מכעיס אותי שאנחנו רואים רק מתי הוא אומר לנו לא. 6000 פצמרים, נפלו בגוש,3 פגעו בנפש! אני לא יודעת אם שמעתם פעם פצמר,אבל כל פצמר יגול להרוג כ"כ הרבה אנשים,העוצמה שלו היא כ"כ גדולה. וכן מאות קסמים שלא פגעו. איך אפחד לא פתח שרשור הודיה לחסדיו הגדולים של ה' (המאמינים בו,כמובן.)? ד' עוזר,ובוכה איתנו על חורבן נחלתו. אבל הקב"ה עושה בשבלינו את הכי טוב לנו. כנראה שאנחנו לא ראויים לחבל קטיף במצב בו העם נמצא. בשבוע הארחון בכפר דרום שרו כל הזמן את השיר הבא:" על ידי ניגונים ומחיאת כף,מתמתקים כל הדינם וכו'". עד החורבן הייתי בטוחה שבשיר המילה היא מתבטלים כל הדינים. בשעת החורבן,והבכי. דיברתי על זה אם מישהו (שרנו את זה גם ברגעים האחרונים ממש).והוא הסביר לי שהמילה היא "מתמתקים".שיש דינם,והקב"ה יודע שזה טוב לנו! והתקיד שלנו הוא להתפלל,לשמוח להאמין,וכך כך הדינים הכי כואבים יהפכו למתוקים! "עוד אבניך ונבנית". גוש קטיף-אני נשבע-עוד אחזור!

eris1515

New member
../images/Emo10.gif עצוב מה שהלך שם-אבל-

כל מה שה' עושה הכל לטובה

the mnm factor

New member
מה את שונה מעובדי אלילים?

ההבדל שאמור להיות בין עובדי אלילים למאמינים בה' הוא שעובדי אלילים ממחישים את ה"אלוהים" שלהם... מה שאתה עושה כאן (אומרת שה' עושה בשבילנו דברים או בעצם נותנת לאלוהים תכונות אנושיות) זה ממחישה את ה'- ובכך את הופכת לפשוט עובדת אלילים.

very dark girl

New member
../images/Emo12.gif

חח מאיפה הבאת את זה?! העניין של התכונות האנושיות מתיחסות לעניינים גשמיים, לחומר. אלו שמאמינים באלילים מאמינים שהם קמים לתחיה ופועלים, כלומר קמים יושבים,דוחפים, נושכים וכ'ו... אלו שמאמינים בה' מאמינים שהוא שולט בכל מארג הזמן והקיום, הבחירה החופשית ניתנת במימד הפרטי, כל אדם יכול לעשות מה שהוא רוצה (ואחר כך לשאת בתוצאות) אבל בדברים גדולים כמו קביעה אם תהיה התנתקות או לא "וה' הטוב בעיניו יעשה" , במצבים כאלו ה' הוא זה שמחליט מה יהיה בסוף. אני לא בטוחה שבכלל הבנתי את הטיעון שלך.. למה בדיוק ציפית? שיאמינו באלוקים אבל לא יאמינו שהוא יכול לשנות דברים?

One Echoe

New member
את יודעת.

כתוב בתנ"ך " בל תעשה פסל או תמונה " (או משהו כזה). ולפי מה שאני רואה, יש לכם כ"כ ערך למזוזות, לספרים, לכיפות. למה לא. זה נראה לי עבודת אלילים לגמרי.

very dark girl

New member
../images/Emo6.gif

דבר ראשון, זה "לא תעשה לך.."
ודבר שני- אני מסכימה איתך לחלוטין, יש אנשים שמאמינים בכל מיני "מים טהורים שבורכו על ידי הרב ככה וככה." ואם כל הכבוד.. כל ההתלהבות הזאת מסביב לכל הפולחנים והמקובלים באמת הפכה למשהו שיש בו שמץ עבודה זרה, לפחות לדעתי. ובנוגע למזוזות- זה פשוט מנהג לנשק מזוזה בכניסה כי יש בה מאין שכינה, היא מסמלת את הקשר בין ה' לבית עצמו, ואני יודעת שזה נשמע לך ממש מוזר ופסיכי...

../images/Emo60.gif כיפות

זה מסמל שאתה יודע שיש מישהו מעליך, את היראת שמיים שיש לך. בית כנסת זה כמו בית מקדש קטן אז מין הסתם כמו שאנשים כבדו את בית המקדש הם יכבדו גם את בית הכנסת למרות שהם יתנו לו פחות חשיבות ופחות קדושה. ספרים- מה בקשר לזה? איפה הבעיתיות מבחינתך?

One Echoe

New member
הבעיתיות,

שאתם נותנים לחומריות יותר מדי כבוד. זו הבעיה. אתם נוגדים את הדת שלכם.

../images/Emo60.gif הדת שלנו היא לא

רק רוחנית אחרת למה נבראנו בעולם חומרי? עלינו לשלב את הרוחניות יחד עם הגשמיות אבל לתת לגשמיות את המקום המתאים ולא למלא את חיינו רק בדברים חומריים.

One Echoe

New member
אבל אתם לא עושים את זה.

התכוונתי שאתם נותנים יותר מדי תשומת לב לחומריות כאשר היא זו שמייצגת את האלוהיות. למשל, ספרי תורה, או התנ"ך, או כיפות, או מזוזות, או בתי כנסת. האמונה צריכה לשכון בלב, ולא בספרי תורה.

../images/Emo60.gif לא מסכימה

אני לא מסכימה עם האנשים שהם טוענים שהם מאמינים בלב ולא נותנים לזה ביטוי. כמו שאתה לא רק אוהב בלב אלא גם צריך שיהיה לזה ביטוי מעשי כך גם באמונה בקב"ה אתה רוצה לתת לה ביטוי מעשי.

One Echoe

New member
אני שמח שאת מסכימה איתי.

בכלל, מה שנהיה עם הדת, פשוט גועל נפש... ודווקא לא, חח, אפילו עד היום אני מנשק מתוך הרגל..חח

k e l l y 1 8 1

New member
אתה לא יכול

להשוות פסל למזוזה... "שמע ישראל" מכיר?? אוקי אז כתוב שם שצריך לשים מזוזות על שער הבית מה אתה צריך יותר ברור? עכשיו בעשרת הדיברות כתוב לא מעבוד עבודה זרה שזה אומר שאסור להשתחוות לפסל ולעשות כול מיני דברים שהם לאלילים עוד דוגמה לשרוף ת'ילדים "למען" העבודה זרה.... (כן כן אנשים באמת עשו את זה ומי שלא מאמין שיקרא בתנ"ך) ושאלה לא קשורה אין לך מזוזה בבית?

../images/Emo5.gif

זה בטח גם ההסבר שלכם לשואה... ראבק, גאון מי שהמציא את הדת הזאת היא מסתמכת על עקרון מאד פשוט "אלוהים בחר בנו והוא יעשה לנו טוב ומה שלא ניראה לנו טוב נשגב מבינתנו" או בקיצור, הילד שלך מת? פינו אותך מהבית? רצחו לך 6 מיליון חברים? אל תשאל שאלות, זה הדרכים הנסתרות של האל לעשות לנו טוב. ויש לי שאלה אחת קטנה, אם אלוהים יכול למנוע פגיעה בנפש כמו בעניין הפצמ"רים (ד"א מה עם ה3 שכן נפגעו, מה אלוהים נרדם בשמירה? יש סלקטור בכניסה לגן עדן?), הוא לא יכול למנוע את שיגור הפצמ"רים מלכתחילה?. נו באמת, אל תזלזלי בו. אבל אל תשאלי שאלות- זה הרי מעל לבינתנו.

למעלה