גם אני זקוקה לעצות מקצועיות לשיווק

גם אני זקוקה לעצות מקצועיות לשיווק

וזה הולך ככה: יש לי חברה שמנהלת עסק לקייטרינג והסעדה. ברמה מצויינת. העסק קיים כבר 5שנים והתחיל בתנופה רמה ובשל הקשיים בשוק והמצב הכלכלי- נמצא כרגע בתרדמת קשה. מתגבשת ביננו האפשרות שאכנס כשותפה בצורה כלשהי לקידום השיווק של העסק ולפיתוחו לכיוונים נוספים ומגוונים כגון- ארגון אירועים פרטיים, אירועי חברות, ארוחות גורמה רומנטיות בבית/ בחוף הים/ ביער...סדנאות ייחודיות לקבוצות ולפרטיים ועוד. וכאן אני זקוקה לעזרתכם ברעיונות נוספים וסיעור מוחות- איזה כיוונים נוספים יכולים להיות כאן? איך לפרסם ולשווק את זה? תודה מראש...
 

ריביקי

New member
קשה../images/Emo70.gif

נתת המון כיוונים,כמעט את כל האפשרויות שעולות לי . אולי אפשר להציא את השרות הזה למסעדות שדרכם תתפרסמו. מפה לאוזן זו השיטה הטובה ביותר. ואולי טלמרקטים מהבית תתחילו להרים טלפונים לחברות גדולות ותציאו להם את הקייטרינג שלכם בזמני חגים. ויש לי עוד רעיון יש שילוט על רכבים זה יכול מאוד לעזור לשלט אוטו במאכלים שאתם עושים ולכתוב את השם שלכם ,זה מאוד מושך את העין השילוט על הרכבים.... במיוחד שאת עומדת מאחורי אוטו משולט כזה ואת רעבה. מקווה שנתתי קצת רעיונות
 

אהובה.א

New member
שיווק קייטרינג

כאחת שעובדת בשיווק ומכירות מצד אחד וטבחית מקצועית מצד שני , את יכולה לנסות לשווק את המוצרים בהרבה מקומות. אולם לפני עלייך לבצע מספר דברים 1. הכיני לך חומר פרסומי. 2. הדפיסי לך בוורד דפי פרסום ושכפלי במכונות צילום. או הדפיסי במדפסת ביתית כמות דפים. 3. שלחי מכתבים בצורה אגרסיבית בכל מקום שתוכלי לשווק או כל מקום שאת יודעת שתוכלי לעמוד ביעדי השיווק. כמו למשל : 1. מקומות עבודה - מפעלים מחויבים עפ"י חוק לתת מנה חמה אחת לעובד. את יכולה להמליץ למנהל המפעל על כמות מסוימת במחיר שתקבעי לך לאחר תמחור נכון של העלויות. אני בטוחה שזה ישתלם לו יותר מאשר לזכות את העובדים במנה חמה בכל יום. עובד שקיבתו מלאה מפיק בעבודה יותר מעובד רעב. 2. נסי להיכנס למכרזים שמתפרסמים בעיתונים. שם הכסף הגדול. את קובעת את מחיר המנה ולפי זה את מקבלת עלייך את המכרז. 3. פרסמי עצמך בעיתונים. ישנם הורים המעוניינים במנות מוכנות בגלל חוסר בזמן. הכסף פה לא מהווה בעיה בשבילם. היי , והכי חשוב.... ב ה צ ל ח ה
 

עדי 4

New member
דלית,כשר יכול להיות להיט בחיפה

שוק המזון המוכן מאד מבוקש בקרב החברים שלי. לגבי שיווק ופרסום תסמכי עלי.
 
הצרה שזה תיק לא נורמאלי!

צריך לשלם המון כסף כדי להכשיר את העסק ולקבל תעודה ועוד סכום חודשי גבוה בכל מקרה, גם אם העסק לא הרויח! יש גם המון ביקורת מעצבנת של הרבנות. מעבר לזה שזה מגביל מאוד את התפריט שלהם...הם מתמחים בסושי ופטיפורים מדהימים שלא בהכרח כשרים. אין ספק שזו התלבטות לא קלה.
 

שש שבע

New member
מי שמבין בכשרות יודע

שאפשר לעשות הכל כשר.ולהכשיר מטבח זה לא יקר,יש מוצרים חליפיים, אלא דורש קצת עבודה שתוכלו לעשות בעצמכם. ואין ביקורת מעצבנת, אלא יש משגיח כשרות, שמשלמים לו משכורת, ובדרך כלל הוא עושה עוד דברים בעסק, ככה שאפשר לחשב אותו כעובד נוסף. אם העסק לא הרויח, אז הוא לא ירויח, חיבים ליעל אותו, וחבל להשקיע בו בכיוונים לא נכונים, כשר במדינת ישראל זה פשוט חובה להצלחת העסק. ואין מה לעשות בענין התשלום של הרבנות, אף אחד לא עובד בהתנדבות, וגם אותם משגיחים הם בעלי משפחות, וצריכים לפרנס. ואגב "מעצבנת" תלמדו את הנושא טוב, ואז תכירו את כל נושא הכשרות טוב, ולא יצטרכו לנדנד לכם כל הזמן. אלא לבד תדעו מה זה כשר ומה לא. ונכון שעולה קצת כסף להכשיר את העסק, אבל זה לא נורא, מביאים את המשגיח, הוא אומר לכם מה מהכלים אפשר להכשיר ומה לא, רוב הכלים ניתנים להכשרה, ומדובר כמעט תמיד בניקיון והגעלה, שזה לא סיפור יקר, ואחר כך אולי טבילת הכלים במקווה כלים (יש דעות שבעסק לא חיבים) גם זה לא עולה כסף, ואם יש לכם מלאי של מוצרי מזון, הוא יבדוק מה כשר ואפשר להשאיר, ומה לא כשר וצריך להוציא.
 

שש שבע

New member
לדעתי

אתם צריכים להכשיר את הקייטרינג, כי יש אחוז לא מבוטל של אנשים שאוכלים כשר בלבד, ואף חברה גדולה לא תסמין קייטרינג לא כשר אפילו ברמה בסיסית. בזה שאתם מוותרים על כשרות, אתם מצמצמים את פלח השוק אליו אתם פונים, וחבל. בימים אלה, אנשים הופכים את העסק שלהם לגלאט, בכדי לפנות לקהל יותר רחב, אז אתם אפילו לא כשר? טעות שיווקית ברמה ראשונה. דבר שני, כשאנשים בם מובטלים, קשה לראות שהם יזמינו ארוחות רומנטיות מקייטרינג, ואם כן, קשה לראות את הקייטרינג מרויח מזה, מה שאתם צריכים אולי, זה ללכת על בטוח, , אירועים שאנשם חיבים להזמין קייטרינג. כמו חתונות, בר מצוה- בת מצוה, ברית, שבת חתן וכו'. כניסה של שותפה לעסק, מהווה בעיה בפני עצמה,
 

pizy

New member
../images/Emo39.gifרעיון למחשבה

יש המון אפשרויות לשיווק עסק כזה - החל באתרים (כגון האתרים שמרכזים אינפורמציה לגבי חתונות וכדומה) וכלה במקומונים. באופן אישי אני יודעת שאם הייתי צריכה לעשות היום איזה ארוע משפחתי הייתי רוצה משהו בטבע - בסיגנון של 'פיקניק מיקצועי', כלומר לא ארוע במקומות המוסדרים אלה פיקניק באיזו חורשה - 'המוני' אבל מאורגן ומיקצועי. אני לא יודעת אם יש מישהו שעושה את זה אבל נראה לי שאזור הצפון מאד מתאים. * נושא הכשרות הולך ומאבד עינין לדעתי (לפחות במרכז).
 

שש שבע

New member
תתפלאי לשמוע שיש יותר

אנשים שאוכלים כשר מאלה שלא, תנסי לעשות סקר בין חברותייך, מי אוכלת כשר ומי לא. ועוד, גם את אלה שלא אוכלות כשר, תשאלי אם היו מעדיפות קייטרינג כשר, כדי שכל האורחים יוכלו לאכול, או שקייטרינג לא כשר, עם אוכל שלא כולם יוכלו לאכול, מזכיר לי שפעם ברדיו כרמית גיא ועוד איזה מנחה באולפן, עשו סקר מי צם ביום כיפור, ואז להפתעתם התברר להם שהם היחידים שלא צמים, כשאותך מענין משהו, נראה לך שזה מענין את כל העולם, ולהפך. אם מזמינים אוכל למוזמנים צריך לדאוג לכולם. אני אישית צמחונית, ואם מזמינים אותי לשבת ואני מגלה, שלא הכינו כלום מיוחד בשבילי, והכל בשרי, ואני צריכה להסתפק בלחם וסלט כל השבת, אני נפגעת, ולא מתארחת יותר באותו מקום. ואם יזמינו אותי לאירוע שבו לא הקייטרינג לא יהיה כשר, אני אפגע , ולא רק שלא אוכל, אלא אני אנתק מגע. וזה כי זה מראה זלזול באורחים. דואגים לכל הפרטים, עד הקטן בעיצובים, אוכל יפה ויקר אבל בלתי אכיל? כאשר אני מזמינה אורחים, אני מבררת טוב טוב, מה הם יכולים או לא יכולים לאכול מבחינה בריאותית, פעם היתה לי אורחת שסבלה מפפריקה, אז מכל אוכל הוצאתי קצת לפני ששמתי פפריקה,היא מאוד הריכה את זה, כי אף עם היא לא יכולה לאכול בשום מקום. ואם האורחים שלי אוהבים דוקא בשרי , אז אני מכינה גם סיר עם עוף בנוסף להכל, גם אם אני א אגע בו. ואם הם אוכלים דוקא מהכשר מסוים ומאחר לא, אני אעשה את הארוחה רק מההכשר הזה. לנו לא יקרה כלום אם נאכל דוקא מהכשר זה, והם יהנו.
 

עדי 4

New member
מסכימה עם שש שבע

גם אני מכבדת את האורחים שלי, תמיד מבררת מה כל אחד אוהב או לא אוהב. אם יש צורך בהכשר מיוחד או כלים מיוחדים אני דואגת לזה. אני יודעת מחברותי לעבודה שכשהן עושות ארוע תמיד לוקחות קייטרינג כשר, לארועים קטנים יותר למעט אנשים הן לא מקפיות אלא אם כן אחד האורחים אוכל כשר.
 

אהובה.א

New member
למזלי הרב

אני לא צריכה לדאוג לזה. אצלי אוכלים בחד"א כי זה מה שיש. ואצלי בבית אין שמירה על כשרות בצורה מלאה. לא מכניסה חזיר או השד יודע מה למבטח שלי , אבל אצלי הכלים הם מעורבים. ומי שמגיע אליי הביתה יודע את זה . אם הוא רוצה לאכול - מוזמן. אם זה לא נאה לו - אני בטח ובטח לא יכין כשר במיוחד. ולעניין הקייטרינג הכשר - אין שום סיבה שבעולם לשלם סכום כל כך גבוה למישהו שיעמוד לי על הראש כל היום ולא יעשה כלום חוץ מזה. אם משגיח הכשרות היה עושה את הדברים שאמורים להיות מוטלים עליו , כמו שטיפת החסה , שבירת ביצים , ניקוי אורז ודגנים אחרים והכשרת הבשר- אדרבה. אבל לא כל משגיח מוכן לעשות זאת. אז לשלם בשביל זה? משגיח כשרות דורש משכורת פי שניים מעובד מטבח שמוכן לעשות את אותה עבודה אולם ההבדל הוא שהמשגיח הוא בשליחות הרבנות. תאמיני לי שעבדתי במסעדות כשרות ובבתי מלון כשרים למהדרין. הלכלוך שם גבל בסרחון. לעומת המטבח שבקיבוץ שלי ששם לא כשר והכלים הם אותם כלים אבל נקי שם כמו בבית מרקחת. כשרות לא מראה על נקיון למרות שהיא אמורה להראות. חוצמזה , לוותר על גלידת השמנת או עוגת הגבינה אחרי הסטייק הטוב? אני עושה את זה בכל אירוע שאני הולכת אליו ושם האוכל כשר - ואני ממש לא נוגעת בעוגות הפרווה המגעילות. אז אני מגיעה הביתה או עוצרת באיזו גלידריה לאכול גלידה נורמלית. בחו"ל , אם אתה שומר כשרות , אתה אוכל כשר בבית. בחוץ - תתנהג בצורה אחרת. אז לא תאכל בשר או משהו מבושל - אבל לא תגווע ברעב בשל אמונתך. רק פה בארץ "אלה" מרשים לעצמם לעשות פוזות. שתהיה לכולנו אחלה שבת וחג שבועות שמח
 
אוקיי- אני בהחלט אדאג להביא את

הנושא למקום מרכזי בדיון. בכל מקרה- עדי או שש שבע- האם מישהי מכן מקושרת לגורמים או מכירה מישהו בתחום ההכשרה? או אולי אתן יודעות מהי הפרוצדורה?
 

O C

New member
אתר אינטרנט ../images/Emo70.gif

את תוכלי מאוד להיעזר בו בכדי להגיע לקהל לקוחות כמונו, שנמצא על האינטרנט כל היום.
 
אני לא יודעת אם דווקא אתר, אבל

לפחות פרסום בכל מנועי החיפוש ופורטלי המתחתנים והאוכל וכיו"ב. אולי לעשות איזה דף HTML שיווקי או 2, מעוצב יפה ולא מסובך, עם כמה תמונות של אירועים ואופן יצירת קשר. עד כמה שזכור לי- את עוסקת בתחום, נכון?
 
למעלה