גם אני חדשה ומבולבלת... אשמח לעזרה!

shiryon1234

New member
גם אני חדשה ומבולבלת... אשמח לעזרה!

שלום לכולן!
כבר לא מעט שנים אני סובלת מכאבי בטן, כיווצים בבטן ועצירויות כ- 8 ימים לפני המחזור שנפסקים קרוב למחזור. הכאבים באים כל שעתיים שלוש ונמשכים כ- 10 דקות (כולל בלילה
) אחרי הרבה רופאי משפחה שעברתי ורופאי נשים שגרמו לי לחשוב שאני פשוט "מפונקת" הגעתי לרופא גסטרו שאמר לי שלמרות שזה נשמע לו כמו אנדו והציע שאתייעץ עם רופא נשים. במקביל הוא נתן לי הפניה לקולונסקופיה.
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כשנה ללא הצלחה ואני מבינה שיש קשר בין הדברים.
לפני שאני פונה להמשך טיפול אשמח להמלצות לרופאים שמבינים בנושא. אני מבוטחת בכללית וגרה באיזור המרכז (פתח תקווה).
פניתי למרכז האנדו בתל השומר וקבעו לי תור. לא אמרו עם איזה רופא. כדאי לבקש רופא ספציפי? יש מישהו לא מומלץ? (עלול לקחת יותר זמן..)
האם ניתן לאבחן עד כמה המצב חמור (גודל הנגעים וכו') ודורש ניתוח ללא הליך פולשני? האם מישהי עברה קולונסוקפיה לצורך אבחון?
האם במרכז האנדו אני עוברת גם את טיפולי הפוריות? אם לא אשמח להמלצה לרופא פוריות שמבין בנושא.
אציין כי עשיתי צילום רחם ואולטראסאונד גניקולוגי וכן אולטראסאונד בטן ויצא תקין.
איך זיהו אצלכם את גודל האנדומטריות (לא בטוחה שכך קוראים לזה אבל בטח הבנתן
)
אשמח לעזרתכן!

תודה מראש :)

לואי84

New member
שלום לך

האמת שהתיאור שלך של כאבי בטן ועצירויות בימים שלפני המחזור ונפסקים קרוב אליו נשמע לי מתאים יותר לתסמינים של תסמונת קדם וסתית. אנדומטריוזיס מאופיין לרוב בהחמרה של הסימפטומים במחזור ולא בהקלה. האם אף אחד מהרופאים לא העלה בפניך את האפשרות הזו? תמיד טוב לשלול גם דברים נוספים אך הייתי בודקת בכיוון הזה.
ישנה גם מרפאת PMS בתל השומר שמנוהלת ע"י ד"ר זולטי שעובד גם במראפה לאנדומטריוזיס ולכן אני חושבת שזה יהיה נבון ללכת אליו (אגב, אם את במכבי, הוא גם בקופה).
אני גם עברתי קולונסקופיה במסגרת הבירורים וכך הרבה בנות אחרות.
אנדומטריומות רואים באולטרסאונד וזאת לעומת נגעים שבד"כ לא רואים אך מומחה יכול לזהות ע"י מישוש.
מרפאת האנדו' עובדת בשיתוף פעולה עם מחלקת הפיריון. כמובן שיש גם מומחים שאפשר ללכת באופן פרטי במידה ומתאפשר כלכלית.

בהצלחה!

למעלה