גם אני חייבת לקטר ולשפוך מהלב

blue4u2

New member
גם אני חייבת לקטר ולשפוך מהלב../images/Emo7.gif../images/Emo46.gif

אחרי שתמיד תמיד תמיד ובמשך שנים אני "הכותל המערבי" של כל העולם ואישתו, מרגישה צורך לשפוך מעט מהלב. אני לא יודעת כמה זה יעזור לי וייתן אבל אולי.... התלבטתי אם לפתוח ניק חדש אבל בסוף החלטתי שלא, חלק מבנות הפורום הנכבד יודעות מי אני ועל מה אני מדברת כאן כי לאחרונה התחלתי לזרוק קצת לחלל האוויר שאני מבואסת. בדר"כ אני כזו ששומרת על "פאסון" שהכל טוב ולא רוצה להעיק על האחרים (פולניה שכזו) ולרוב לא אומרת שרע לי אבל החלטתי לכתוב בכל זאת, במובן "שלח לחמך".... זה הולך להיות ארוך אז מקווה שיהיה לכן כוח. אז נתחיל ב"דברים קטנים"....בזה שאת החג אנחנו נבלה בבית לאחר שהבעלול חטף וירוס וצריך לטפל בו ובעיקר לעשות הכל בבית ולהתרוצץ אחרי הקטנה שבשבועות האחרונים לא מפסיקה לקטר ולנג'ס. לפני יומיים גם גילינו למה היא כזו - פשוט צומחות לה עוד 2 שיניים חדשות ואולי יותר (ולא פלא שהיא לא מפסיקה להכניס ידיים ובכלל כל מה שנקרה בדרכה מוכנס בכבוד לפה הקטן הזה...). נמשיך בזה שקיבלתי מחזור היום ואני ס-ו-ב-ל-ת כמובן אבל זה לא העניין. אני כבר כמה חודשים בתוך משבר גיל ה - 30 שלי
(ואולי זה דכאון לאחר לידה בשלב מאוחר?
) אני לא יודעת כמה מכן חוו את התחושות שאדבר עליהן פה ובכל זאת.... זה סובב כמעט את כל תחומי החיים: בפאן הקרייריסטי - אני כבר עובדת לא מעט שנים, מאז שחרור מהצבא, באותה עבודה, שלא אפרט מהי מפאת סיווגה. זו עבודה שנחשבת יוקרתית, מעניינת וכו', במסגרת עבודתי אני פרילנסית/עצמאית, מה שמאפשר לי להיות אדון לעצמי, חצי יום עובדת מהבית ולעתים אפילו חופשייה ללא עבודה. יש בזה פלוסים ומינוסים אבל לאחרונה אני מרגישה שנמאס לי מצורת החיים הזו. מתחילה לחפש מודעות "דרושים", אבל מצד שני התואר הראשון שיש לי (עבודה סוציאלית) לא ממש מקדם אותי, לא מוצאת עניין בתחום ואין לי ניסיון בו בכלל ובנוסף אין לי כיוון אחר בחיים בו אני רוצה לעסוק. תמיד ידעתי שארצה בחיים להתקדם וסוג וצורת העבודה שלי היום לא ממש מאפשר זאת. מעבר לכך במצבינו הכלכלי איני יכולה להרשות לעצמי פסק זמן של לימודים, מחשבות, תהיות על המשך עיסוקי המקצועי. הלוואי וזה היה אפשרי.....אז אני חושבת, בודקת, מנסה לקרוא, לדפדף בעיתון, באינטרנט אבל עוד לא מוצאת את ייעודי בחיים. המשכנתא גבוהה, החיים יקרים, ההוצאות רבות, המינוסים לא ממש מתאזנים מדי חודש ולמרות פרנסתו של הבעלול חייבת להמשיך ולעבוד. מעבר לכך מרגישה שהחיים קצת הופכים לשגרתיים. בית, עבודה, ילדה, קצת בילויים עם חברים או מפגשים עם משפחה ומעבר לזה קצת "חנוקה". ניסיתי לשלב התנדבות אבל גם זה מתחיל להעיק כי זו התנדבות לא קלה מבחינה רגשית. רוצה לעשות דברים שאולי קצת פספסתי בצעירותי, כמו לבלות ולרקוד, לנסוע לטייל במקומות מיוחדים אבל לא ממש יכולה. היום יש מחויבות לבית, ילדה, בעל
אין אפשרות כלכלית בעניין טיול ארוך בחו"ל למשל ובעניין הבילויים - רוב חברותיי, בעצם אפשר לומר כולן....כבר ממוסדות, עם משפחות ולא ממש בראש של בילויים "צעירים" אלא שהכל תמיד נעשה סביב הילדים או מקסימום מפגש וישיבה בבית קפה וכיו"ב ולי בא קצת להתפרק (נישאתי בגיל צעיר ומרגישה שלא ממש מיציתי...). מוזר לי שפתאום הפכתי מאדם מיושב ורציני למישהי שאולי רוצה קצת הרפתקאות, קצת יותר בילויים והנאה. חיי השגרה מעייפים. הכי עצוב לי שבעלולי הנהדר סובל ממצב הרוח הזיפתי שלי בימים אלו ולא יודע איך לעזור לי. הוא מוכן להתגייס עבורי ולהביא לי את הירח אבל אני מרגישה תקועה ולא יכולה לשנות את המצב בו נמצאת. לא יודעת מאיפה להתחיל. מתרחקת מהכל. מוצאת את עצמי יותר סגורה, עצובה, בוכה.... ובנוסף למרות שברור לי שהעולם מסביבי משתדל....לאחרונה גם חברים/ות טובים מעט איכזבו אותי. ובכלל היינו אמורים לנסוע לנופש קצר, מה שלא עשינו מאז שהקטנה נוצרה (שנתיים
) וגם זה בוטל מסיבות שלא תלויות בנו.... ונמאס לי להיות שם בשביל כולם ולהשקיע ולעשות מעל ומעבר ולא לקבל בחזרה ולו אוזן קשבת, כתף תומכת, לא ביקשתי יותר מזה (לפחות מאלה שאני מצפה מהם). תמיד אומרים לי שאני פרפקציוניסטית ולא מפספסת שום דבר ועושה ומשקיעה בכולם ואוהבת ונותנת מעצמי את המקסימום ולא יכולה לצפות שאחרים יהיו בדיוק כמוני אבל אולי אפשר לצפות שיעשו את המינימום, לא?!?!?....שהרי אם לא - מה זו חברות קרובה ומה צריך לצפות ממשפחה? אין ספק שבכל הבאסה הזו יש קרן אור מדהימה שמעלה אותי בכל פעם מעלה מעלה וגורמת לי לחייך מדי יום וזו ה
שלי, בלעדיה לא הייתי פה
ואני כמובן תמיד אסירת תודה על שאנחנו בריאים ושיש לי בעל אוהב ותומך.... אבל בכל זאת יש תסכול ועצב ואכזבה ורצון לשנות ואין לי מושג ממה מתחילים ובעיקר איך יוצאים ממשבר החלפת הקידומת הזה?!?!?!?!....
לכל מי שהקשיבה וקראה את הכל. אשמח הפעם לשמוע מכן קצת....ומצטערת על ההישפכות (הנה שוב קשה לי עם זה....) ואם זה היה יותר מדי - תגידו
שיהיה חג שמח

עמית@

New member
את נהדרת ומדוייקת וכתבת כל כך

נוגע ללב ואמיתי. מאוד מבינה אותך בחלק מהדברים, גם אני מרגישה שאני זקוקה נואשות לבילויים פה ושם, מה שתמיד נראה לי מגוחך היות ואני תמיד הייתי סופר רצינית.. אז מה באשר למציאת אנשים לבלות איתם? בואו נקבע פעם, נצא לרקוד, מפגש פורום עם הרבה
(כשנגמור להניק
) המשבר כדרכו של משבר משפיע על כל תחומי החיים, ומושך אחריו כמו בדומינו, כן, הבעל נפלא, אבל הדיגרה.. כן הילדה מדהימה, אבל העייפות, כן העבודה "נחשבת" - אבל השיגרה.. וקשה מאוד לצאת מזה, באמת קשה. הגיע הרגע שבו את יכולה להגיד לעצמך - הנה אני בגיל שבו תמיד אמרתי לעצמי "בגיל שלושים אני לא רוצה שיהיה א' ב' וג'" והנה א' פה, ב' שם, וג' מציץ מעבר לפינה... לא ממש יודעת לפתור עבורך את זה, מה שאני עשיתי היה לחפש עבורדה אחרת, והנה מצאתי משהו מאתגר ומגרה אינטלקטואלית, גם החברה בחברה החדשה בה אני עובדת צעירה ובליינית - אז נכון שכגם אני ממרום 26 שנותיי לא ממש קשישה, אבל הסביבה של אמא ל-2 במשרה מלאה + קריירה +הנקה+ בית ובעל, ממש לא מותירה יותר מדי זמן להתפרע.. אבל אני רואה שבילוי פה, בילוי שם, יציאה לבר לשתות (להשאיר חלב בפריזר ולהשתכר פה ושם) עוזרים לנשימה ארוכת הטווח שהחיים האלו נזקקים לה. וכן, זה קשה מנשוא, אבל כשרגע מתרחקים, הכל מתייל ליפול למקום, את יותר מאווררת, פתאום יש זמן לנשום, פתאום אפשר לחשוב ולקוות ולחלום, ואז יש זמן להסתכל על האיש, ולחבק אותו, וכן למצוא שוב את השביל. וואלה, כתבתי ארוך, אבל ישר ממה שחשבתי כשקראתי אותך..

blue4u2

New member
../images/Emo51.gif עמית@

המילים שלך חיממו את ה
. אין ספק שאת צודקת - לצאת מהשגרה הזו עם בילוי פה ושם יכול לתת אוויר לנשימה. בינתיים אני עוד מחפשת פרטנריות מתאימות. בכל אופן
על ההבנה ועל המילים....

נונינקה

New member
בינתיים אשלח לך חיבוק גדול

כי נכנסתי בגלל ההתמכרות לפני שהגברברים שלי יוצאים מהאמבטיה ומתכוננים לצאת מהבית לחג. אני מאד מזדהה עם מה שכתבת, כי זה כל כך מוכר. לכאורה, יש הכל והכל טוב, העיקר הבריאות, אבל תחושת הפספוס אדירה. לי האיש תמיד אומר שלא משנה מה,אני לא מאושרת. ולאחרונה נהייתי יותר מודעת לכך. אז מעשים עוד לא עשיתי, אבל הכיוון חיובי. תנסי לחשוב מה יעשה אותך באמת מאושרת. בדברים הקטנים כי החיים שוחקים באמת. אני לא חושבת שזה דיכאון, אלא השגרה שמכתיבה לנו קצב חיים מטורף. אם זה מנחם, פעם שמעתי מישהי מברכת ב"שהשגרה תימשך" וזה מצא חן בעיניי. מאחלת לאיש החלמה מהירה. מאחלת לכם חג שמח ונעים. ואגב, אנחנו בערך באותו הגיל וילדנו די סמוך (15.04.04) וכן, גם אנחנו עכשיו סובלים מאד!!! מהשיניים. כנראה הטוחנות. וואי איזו מגילה. התכוונתי לחבק בסה"כ. שולחת לך חיבוק גדול כמובן.

עמית@

New member
אגב, יש בזה משהו...

כשבתי היתה בבי"ח בסכנת חיים שיוועתי לשיגרה, אבל לא משווים אגסים לתפוחים - וזה שיש ילדים רעבים בהודו, לא עושה את המצוקות שלנו פחות מציקות, רק פרופורציונליות..

blue4u2

New member
ואין ספק שהחיים שלי תמיד מועמדים

מבחינתי בפרופורציות ותמיד אפשר לחשוב על הגרוע מכל ולא חסר קשיים, רוע, מחלות, אסונות בעולם הזה....מי כמוני יודעת כמי שלמדה את תחום העבודה הסוציאלית וכמי שמתנדבת באחד הקווים לסיוע נפשי ושומעת לפחות פעמיים בחודש את הרע שבעולם.... ובכל זאת - יש גם טוב ואני כרגע לא רואה אותו למעט הקטנה שלי
. ואתן יודעות הנה עוד משהו....עד שכבר הצלחתי לשמח את עצמי לאחרונה ולהתמיד בחדר כושר, התחלתי לרדת במשקל, לשמור על תזונה נכונה ולא הפסיקו להחמיא לי מדי יום (מכרים כמו גם אנשים זרים) על הופעתי החיצונית וכו' ----> או אז הצלחתי "לדפוק את עצמי" ונגרמה לי דלקת בגיד בקרסול ועכשיו אני מושבתת כמה שבועות מפעילות גופנית
אז אני מרגישה FUCK מכל הכיוונים. למה זה קורה!??!!? מין תחושת "נאכס" נוראית. כל דבר קטן מעציב ומכל שטות בוכה ומתעצבנת ומתאכזבת....
אאאאאאאאאאאאאאאווווווווווווווףףףףףףףףףףףףףףףף

blue4u2

New member
../images/Emo51.gif על ה../images/Emo24.gif החם../images/Emo70.gif

הרגע סיימתי מאבק של הרדמה והלילה המצפה לנו הולך להיות א-ר-ו-ך כי הקטנה ממש סובלת וכואבת.... בכל אופן בהצלחה גם לכן ותודה על החיבוק. קיבלתי אותו בשמחה.

hagaram

New member
הקטנה שלך קטנה מיהלי ביום!

אגב, אני זוכרת אותך עוד מלקראת הריון

מעין26

New member
התחושה הזאת כל כך מוכרת

יש בחיים כל הזמן ירידות ועליות, לפני החתונה כל כולך בחתונה ופתאום אחרי זה נכנסים למין שיגרה ופתאום שואלים "מה זה מה שקורה אחרי שמתחתנים?" ואחרי זה הההריון וכל התחושות שסביב לו ושוב התתרגשות והלידה והכל חדש ולא מוכר ואחרי זה עוברים להם החודשים ופתאום מרגישים שוב את השיגרה ושוב את התחושה של "מה עכשיו?" ככה הם החייים מין הסתם עליות וירידות. לגבי הבילויים אני הייתי מציעה לצאת ולבלות יחד עם הקטנה כמה שאפשר, אנחנו החלטנו שהילדה לא תגביל אותנו וככה זה בפועל אנחנו כמעט כל סוףשבוע נוסעים וישנים בשטח באוהל, ומדורות עם חברים ועושים הכל עם הקטנה, וההנאה היא של כולם.וזה נותן כל כך הרבה כוח. דבר נוסף אם יש לך אפשרות למצוא לעצמך איזה שהוא תחביבי ופשוט להחליט שפעם בשבוע את עושה אותו, תפני זמן רק לעצמך גם אם זה דורש הערכות של הבעל, הורים בייבי סיטר ומי לא, אצלי זה ביום שישי שהקטנה בפעוטון אני נוסעת לרכב וזה נותן כוח לכל השבוע. וכל שבוע גם הבעל חוזר מוקדם יותר מהעבודה ביום ראשון ואני עוש צעדה עם חברה. הזמן הזה לעצמי הוא יקר מכל. לגבי העבודה, אין לי הרבה מה להגיד רק שאני בעצמי בעיצומו של משבר לא אוהבת את מה שנאי עושה ועושה את זה מתוך ויתור להיות קרובה לקטנה ולעבוד שעות של אמא כדי להיות אחר הצוהירים עם הילדה. אנייודעת מה אני רוצהלעשות ואני מתכננת לשנות את זה בעתיד. את אומרת שאת לא יודעת מה את רוצה לעשות בהמשך, תחשבי בקטנה מה היה מתאים לך לעשות בשנה הקרובה? אל תחשבי על הנצח, מה אני אעשה שאהיה גדולה? תחשבי על התקופה הקרובה ואולי יבוא משהו. שינויים זה דבר טוב אבל כמובן צריך להתאים לתקופה. ולגבי משבר גיל 30, מה זה 30? זה תחילת החיים למה משבר, את היום חכמה יותר נבונה יותר מבינה יותר סבלנית יותר אחראית יותר ממה שהיית בגיל 20 לא? את רק משתבחת עם שנים כמו יין. אני מסתכלת על בנות שרק השתחררו מהצבא הן ילדות בעיני היום. אני מרגישה שהיום אני אישה ולא ילדה יותר, ואני אוהבת את התחושה הזאת. ולגבי המחזור, אני איתך באותה הסירה מרגיז אבל עוד 3 ימים יעבור ותשכחי מיזה. מקווה שהבעל ירגיש טוב. מקווה שעזרתי קצת.

blue4u2

New member
מעיין, אין ספק....

אין ספק שהיום אני אדם אחר ממה שהייתי בגיל 20 ותמיד אומרים שאין להסתכל אחורה ואין לבכות על חלב שנשפך כי הוא נשפך..... אין ספק שבחיים יש עליות וירידות. חוויתי את זה בעבר רק שפתאום בתקופה של החודשים האחרונים אני מרגישה רק ירידה וירידה וירידה ומרגישה שאין בלמים ואין מי שיעזור לי לעלות למעלה, חוץ מהחיוך של האושר |הלב| קטנטנה שלי מדי יום. אני גם יכולה להבין את הכיוון שלך בעניין מציאת תחביב/עיסוק שנעים וייתן לי כוחות ובדיוק כמו שכתבתי מקודם - עד שכבר מצאתי לי משהו טוב (חדר כושר), הכל בשלב זה לפחות ירד לטימיון.... לגבי בילויים עם הקטנה - הרי שאנחנו עושים את זה כל הזמן
ואני קצת זקוקה לזמן לעצמי כרגע. הבעל דווקא מוכן להיערך לזה שאצא ואבלה ובקטע הזה הוא אחלה
אני רק צריכה להתחיל לחפש פרטנריות ולקחת יוזמה ולא רק לדבר על זה, אלא שנמאס לי לנסות ליזום ולהיתקל באנטי בכל פעם....(של החברות הכוונה). לגבי עניין הקריירה - אולי אחשוב לכיוון שהזכרת, לחשוב על כיוון לתקופה הקרובה ולא לחיים, למרות שזה עדיין מלחיץ אותי.
על שכתבת

סימבה ק

New member
ידעתי שאת זקוקה לי, לכן באתי....

היי חמודה. המון חיבוקים ונישוקים וכו' וכו' וכו'...... תראי. נורא קל לדבר, הכי קשה לבצע. אפשר אולי לומר לך לפתוח עיתונים ולראות מה קורה, כל העוני, האלימות, המיסכנות ולראות שמצבך מה-זה-טוב! מוחרכה לומר לך שזה קרה לי גם, בגיל הרבה יותר צעיר, בעודי רווקה, לבדי בעיר הגדולה, חושבת כמה עצוב לי ורע לי וכמוך - אני נותנת מעצמי יותר ממה שנותנים לי, אבל באיזשהו שלב עשיתי לעצמי "סוויץ'" בראש שכולם יקפצו לי ואם אין אני לי מילי וכל הפקה-פקה האלה, וזה עבד בשורה התחתונה. הרגשתי הרבה הרבה יותר טוב עם עצמי וכמובן עם הסביבה. לגבי עבודה, תמשיכי לחפש. אולי תמצאי משהו טוב יותר ורק אז תעזבי את העבודה הנוכחית. מקווה שעזרתי ולו במעט. שיהיה לך חג שבועות מקסים!

blue4u2

New member
../images/Emo51.gif יקירתי ../images/Emo140.gif

לוקחת את כל מה שאמרת ובינתיים חושבת על הדברים...זה עוד ייקח זמן עד שאעשה את ה"סוויטש" הזה עליו את מדברת כי זה לא קל. מקווה להמשיך הלאה ובסוף לראות את הטוב
ובינתיים משתדלת להמשיך ולתפקד בכל המובנים על הצד טוב שניתן

isidora

New member
מסכימה עם כולן (זה פורום חכם ../images/Emo22.gif)

ומוסיפה
ים ומעבר לכל מה שכולן אמרו ממליצה לעשות גם בדיקת דם. התחושה שאת מתארת מזכירה לי תקופה אפלה שעברה על אחות שלי לפני כמה שנים (לאחר הולדת הבת הקטנה שלה). היא היתה מבואסת, בלי כיוון, בלי רעיונות לשינוי, בלי אוויר לנשימה אבל עם המון רגשות אשמה ותהיה מה לא בסדר איתי. פניה לרופא המשפחה בבקשה להפנות לטיפול פסיכיאטרי העלתה אצל הרופא החכם את החשד (שהתאמת בבדיקת דם) מחסור בויטמין B12. מה אני בעצם אומרת? מעבר לכל מה שכבר נכתב, מעבר להבנה שלי את הצורך שלך למצוא כיוון, לבלות, לקחת אוויר ולקבל גם קצת בחזרה, מעבר לכך שאת חלק מהדברים שמפריעים לך את "פשוט" צריכה לבקש לעצמך (ואולי בכך שהעלית אותם על הכתב ראית שהם באמת חסרים והבנת שמגיע לך) מעבר לכל זה יתכן שעוברת עליך תקופה לא קלה בגלל איזשהו חוסר איזון פיזי שניתן לתקן בקלות יחסית ואחריו יכול להיות קל יותר להרים את הראש ולשנות את כל מה שראית שעושה לך לא טוב (ולשמוח עוד יותר על הדברים שיש
) מציעה שוב לבדוק ומוסיפה
נוסף לבינתיים.

blue4u2

New member
מי אמר שאין פה חכמים?../images/Emo8.gif

איזידורה היקרה....מבדיקות כלליות שעשיתי ממש לאחרונה לא מסתמן מחסור בשום דבר אצלי אז
על הכיוון בפאן הפיזי בכל זאת....

tookish

New member
תקשיבי לי ותקשיבי לי טוב!

מתה עליךךךךךךךךךךך כפרה
ביום חמישי לוקחים אוטו חברה של הבעל ויאאלה יוצאים לבלות! ואין לא נעים לא נוח לא כלום! יוצאים......

ח ב י

New member
אני אמנם עדיין לא אחרי לידה

אבל חויתי את התחושות שאת מדברת עליהן כשהרגשתי שהשגרה סוגרת עליי: כשהעבודה הקשה, החשבונות שלא נגמרים והאוברדרפט (גם שכר הדירה מפלצתי), הטיפול בבנותינו (בנותיו של בעלי מנישואיו הקודמים) אמנם רק ב"חצי משרה", אבל בכל זאת, על כל הבעיות והמורכבות של העניין - לא משאירים לי זמן (גם מנטלי) לבלות, להנות מהזוגיות, לעשות למען עצמי. יש לי עצה: פעילות גופנית. הזכרת שבן זוגך אוהב ותומך, דברו על זה ומצאו לך שלוש פעמים בשבוע (פחות זה הרבה פחות יעיל) שהקטנה באחריותו ואת הולכת למכון כושר למשל. ההתמדה בזה עושה פלאים למצב הרוח (יש הסבר פיזיולוגי אבל זה גם מנסיון אישי). ואני מתכוונת לאימון רציני עם תוכנית (יש ברוב המכונים) הכושר עולה, העייפות פוחתת, ומצב הרוח משתפר. אם יותר מתאימות לך קבוצות התעמלות זה גם טוב (אז גם תוכלי להכיר נשים נוספות בסביבתך ולהתחבר עם חלקן). מקווה שעזרתי
.

blue4u2

New member
תקראי את מה שכתבתי בתשובה השניה

שלי לעמית@. נרשמתי לחדר כושר אבל יש לי כרגע דלקת בגיד בקרסול שמשביתה אותי מפעילות כמה שבועות וזה עוד ב-יא-ו-ס כי כבר התחלתי במשהו להרגיש טוב עם עצמי והנה נדפקתי שוב.... בכל אופן תודה על הרעיון
אבל הוא כרגע לא ישים לצערי

ח ב י

New member
מקווה שתחלימי מהדלקת בגיד במהרה

תוך שבועיים - שלושה (זמן סביר) ותוכלי לשוב לפעילות
. ניתן בכל זאת לעבוד על חלקים אחרים במכון הכושר כמו פלג גוף עליון, ירכיים ושאר אזורים שלא מערבים את הנעת הקרסול (כמובן לא הליכון ודומיו) ואז לא לאבד את המומנטום ולצאת מכושר שהתחיל להבנות.

למעלה