גם אני חלמתי חלום

nati red

New member
גם אני חלמתי חלום

חלום קשה.חלמתי שהרגתי את התינוק שלי והסתרתי הכל בפנים הרגשה נוראית וכשנפגשתי עם אמא או אחותי בכיתי ושחקתי כאילו אני לא יודעת כלום ההרגשה היתה מאוד קשה איך עשיתי דבר כזה? ולמה? ובחלום ניסיתי להיזכר מה היה לא בסדר ונזכרתי בפגמים שהיו לו ורצתי להרוג את עצמי ובאותו חלום יש לי ילדה ואנחנו עם קבוצה של אנשים היתה שם גם חברה מילדות מטיילים על חוף הים שהיה צבוע בתכלת כמו מתוך ספר ילדים ופתאום מופיע שוטר אוסף אותנו למקום מוגן נראה כמו צוקים ואומר שמשהו קרה.והתעוררתי ומהר חיבקתי את בן (התינוק שלי) כל כך שמחתי לראות אותו ישן לידי.

נתי, כל הדמויות שבחלום הן את, כולל

התינוק. מהותו של החלום היא שאת הופכת לבוגרת ומוכנה לעזוב דפוסים שהיו מתאימים לזמן אחר. הדינמיקה שלו מעידה על כך שאת עוברת ריפוי עמוק. אפרוט לך את הפרטים לפרוטות בסופו של דבר הכל מחובר עם הכל. בוודאי שיש בו יותר ממה שאכתוב, ואולי גם לאחרים יהיה מה להוסיף. החלום הזה אינו זר לחלומה של דנה. - "שהרגתי את התינוק שלי והסתרתי הכל בפנים ונפגשתי עם אמא". - מדובר מאינפורמציה שמקורה עתיק מאוד, שנוגעת בתקופת הינקות הקדומה. זהו בעצם מפגש של העבר עם ההווה. התינוק שבך יוצר קשר עם האמא שבך. כשאת אומרת שהרגת אותו, את מתכוונת לומר שעלית כיתה. עזבת דבר שנתקעת בו במשך כל חייך. הפכת להיות לבוגרת, או נכון יותר לומר, התקרבת לקראת זה באופן משמעותי. את מוכנה להרפות ולקחת את האחריות על עצמך. לא סתם היו לך בעיות עם הזרועות והידיים " קחי עצמך בידיים". -".. אחותי". - סימבול של שותפות ויריבות. פגשת אותה כלומר מוטיבים אלה שקיימים בתוכך נעים בכיוון של פיתרון מאוזן. -"..בכיתי ושחקתי כאילו אני לא יודעת כלום". - האם התכוונת לכתוב "ושתקתי"? אם כן הכוונה היא להסתרה, הדיכוי העצמי, ההתחבאות והפחד שמה יבחינו שגדלת והתפתחת ושאולי את מסוגלת ליותר ממה שאחרים חושבים לגבייך. קרוב לוודאי שכך חשבת שהם חשבו. זו היתה תפיסת המציאות שאימצת לעצמך. ש"כאילו" את לא יודעת כלום. את קרובה יותר להתפטר מתפיסה זו. -"..ההרגשה היתה מאוד קשה איך עשיתי דבר כזה? ולמה?" - כי משהו בך עדין נדבק ואוחז בזה. תהליך הריפוי כרוך במאבק בין הכוחות הפנימיים האלה שבעדך ונגדך. לא תמיד הכוח השלילי מוותר בקלות, ולכן לעיתים ישנן גם ראקציות והחמרות. אלה עדות לכך שמתנהל מאבק פנימי. בחיסון זה דומה גם שם מדובר במאבק בין מערכת החיסון והחיסון שמאיים עליו. בנוגע לתרופות כימיות יש "הטבה" ברורה ומהירה מאוד יחסית אבל זה רק משום שהכימיה היכתה ודיכאה את מערכת החיסון ולכן אין מתקיים המאבק שחיוני להבראה. -"ניסיתי להיזכר מה היה לא בסדר ונזכרתי בפגמים שהיו לו ורצתי להרוג את עצמי". - זה בדיוק הקשר שבין נתי התינוקת לנתי האמא. הבנה עמוקה שמקורה בקבלת פרופורציות חדשות, ונכונות. -"ובאותו חלום יש לי ילדה ואנחנו עם קבוצה של אנשים היתה שם גם חברה מילדות מטיילים על חוף הים שהיה צבוע בתכלת כמו מתוך ספר ילדים ופתאום מופיע שוטר אוסף אותנו למקום מוגן". - זה החיבור להוויה לקהילה, את כמו כולם, שייכת לקבוצה, זוהי אחדות. הים מסמל את החיים וההוויה בעולם. כולנו באנו מן הים ואליו נשוב בבוא היום. השוטר הוא מערכת הערכים שלנו. הוא זה שאומר מה מותר ומה אסור. הוא שאומר כן, לא. פעמים רבות בחיינו "השוטר" הזה גורם לנו לבעיות לא קטנות, והנה הוא לוקח אותך אל מקום מוגן, זה גם מבטא את יכולתה של מערכת החיסון שלך להגן עלייך. זה מעיד על התחזקות והתגמשות. -"נראה כמו צוקים". - כל אדם עומד ביום מן הימים מול "צוק" משלו כדי "לקפוץ" ממנו אל חייו מתוך הכרה ותקווה פנימיים שינחת בשלום, או שיש מה ומי שיחזיק בו. אין זו המלצה לקפוץ מצוקים
-"והתעוררתי ומהר חיבקתי את בן (התינוק שלי) כל כך שמחתי לראות אותו ישן לידי". - חיבקת את התינוק שבך. הבוגר השלים עם הינוקא. אז סוף סוף הוא ישן? ברוך השם. אחללה של חלום. הוא נכון לגבי רבים. אלישוע.

למעלה