גם אני לא רוצה ילדים אבל...

redox

New member
גם אני לא רוצה ילדים אבל...

משהו מפריע לי בהחלטה הזו. לעוד מישהו יש את זה?

XUXA141

New member
נסי לשאול את עצמך מה מפריע לך?

האם זה בגלל שאת צופה בעיות עם החברה מסביב ועם המשפחה? האם זה בגלל שזה מתנגש עם אידאל שגדלת עליו לפיו "ילדים זה ברכה" ומי שלא רוצה ילדים בטח משהו דפוק אצלו? האם זה בגלל שאת מפחדת איך יקבל את זה בן זוג עתידי?

magicgirl1983

New member
אני יודעת מה מה מפריע לי

החבר שלי...שכן אוהב ורוצה ילדים בעתיד שלו..

כן

בעיקר פחדים של "מה אם בעתיד ארצה וכבר לא אוכל", ובעלי שמאד רוצה, והשעון הביולוגי הידוע לשמצה- ידוע שעם הגיל עולה גם הסכנה למומים בעובר, והפחד הכי גדול שלי זה להביא ילד (שאני לא ממש רוצה)ולגלות שהוא מוגבל. וגם זה שאולי אני מפסידה משהו.

isola bella

New member
לא לרצות ילדים זה בסדר גמור

היי גם אני לפעמים מרגישה לא ממש שלמה עם ההרגשה 'שאני לא רוצה ילדים.נקודה'. ואני רווקה בת 33 ויודעת בתוך תוכי שהרגשתי לא תשתנה (יש לי אלף סיבות רגשיות + סיבה כלכלית אחת לא לרצות ילדים). למה אני ואת(?) מרגישות כפי שאנו מרגישות? אני מניחה שזה קשור לדה-לגיטימציה של החברה הישראלית לגבי 'אנשים כמונו' (אחרת למה הפורום הזה קיים אם לא בין היתר על מנת לקבל תמיכה לדעותינו?) ואני מניחה שזה קשור להאדרה בתקשורת של נשים שעברו כל מיני טיפולי פוריות קשים/פולשנים/מכאיבים בשם 'הערך הקדוש של האימהות'. (כשהמסר הסמוי והגלוי שמופנה כלפינו הנשים נון סטופ הוא שאישה צריכה לשאוף בכל מחיר ללדת על מנת 'לממש את נשיותה'...). אני עובדת בארכיון של עיתון מרכזי ויכולה להעיד על כך שלא חסרות כתבות על נשים שעברו שבעת מדורי גיהינום על מנת להביא ילדים. כנגד זה,לא מצאתי אפילו כתבה אחת בה אנשים בעלי דעות כמו שלי ושלך הביעו את עצמם בנוגע לאי רצון ללדת כאילו בחינת 'הס מלהזכיר ש-מה יבולע לך'. לסיום,אם המשפחה שלך ו/או הסביבה הקרובה שלך מתנגדת נמרצות לדיעה /ההרגשה שלך בנוגע לילדים (כפי שלצערי הרב זה אצלי...)ההתוצאה עשויה להיות ההרגשה של 'משהו מפריע לי בהחלטה הזו' ואף גרוע מכך (משהו לא בסדר אצלי). איך אני מתמודדת? בין היתר באמצעות מחשבות מאתגרות כמו שזה בסדר גמור להרגיש כפי שאני מרגישה,שזה לא פחות לגיטימי להרגיש /לחשוב אחרת,שכל אחד רשאי לחיות בדרך שלו/שלה,שכמו שאני לא מנסה להכתיב /להשפיע על מישהו/מישהי איך לחיות (תארי לך שאני את ואחרים היינו מנסים לשכנע בצורה אקטיבית אנשים לא ללדת) ככה אני לא רוצה שיתערבו לי. על שאלה שעולה תדיר 'מי יסעד אותי לעת זקנה' ענה לי איש חכם שעובד איתי שהוא אבא ל-5 ילדים ואשר מגדיר את היחסים בינו לבין הילדים ו-בינו לבין זוגתו ו-בין הילדים איתו ועם זוגתו כ"מצויינים" ש-'אם אין אני לי אף אחד לא לי' כלומר : אני צריך לסמוך רק על עצמי. אני בהחלט סומכת את ידי על תשובתו זו. איזולה בלה

redox

New member
אבל, אבל...

לגבי מי יסעד אותי לעת זקנה. לא מסתדר לי מה שאת אומרת. חייבים לדעת להישען על אחרים כשצריך.

טרף טרף

New member
עדיף לחסוך רבע מהכסף

שמוציאים על גידול ילדים, לעת זיקנה וזה יספיק לטיפולים וכל מה שצריך. אם יהיו לי ילדים שאכפת לי מהם אז למה שארצה להטריח אותם ולהפריע להם באמצע החיים כדי לתמוך בזקן סנילי? אי אפשר לסמוך על ילדים, מה גם שהם יכולים למות ו/או לעזוב לארץ אחרת, לכן מי שמחליט להביא ילדים צריך לקחת בחשבון הרבה גורמים לפני כן.

isola bella

New member
ונניח

שיש לך שני ילדים שמרוויחים מספיק רק על מנת לכלכל את עצמם + המשפחה שיש להם והם נאלצים 'לבחור' בינך האב הזקן הזקוק לסעד לבין המשפחה שלהם שזקוקה להם...,במי נראה לך שהם יבחרו??? אותו איש סיפר לי שמישהי אצלו בעבודה,נשואה + שניים/שלוש ילדים הצהירה בביטחון מלא שהיא תיקח על עצמה את הטיפול הסיעודי בהוריה לכשיזדקנו. האיש הזה שאני דיברתי עליו הציג בפניה את התסריט האפשרי הבא: נניח שאת ובעלך ביחד מרוויחים 10,000 נטו (את מביאה 4000 הוא מביא 6000) כי מה לעשות שלא כולנו חכמים ומוכשרים ויכולים להרוויח כאיש יחיד (כמתכנת למשל) 10000 נטו משכורת יחיד... , ובכסף הזה ששניכם מרוויחים ביחד (כאמור 10000 נטו) אתם משלמים משכנתא + מגדלים 3 ילדים. את רואה עצמך מסוגלת מבחינה כלכלית לתמוך גם בהורה הזקן??? די ברור במה תבחרי.במשפחה שלך ולא בהורה הזקן. וזה לא כי את אינך אוהבת את ההורה,אלא כי מהבחינה הכלכלית (כמו רבים טובים בעצם כרי כאמור לא כולם חכמים ומכושרים באותה מידה ולא לכולם יש אותו גב כלכלי מהבית) את חייבת לבחור. איזולה בלה

I s t a r

New member
אז תעשה ילדים

רק אל תשכח להחתים אותם כבר בגיל חמש על מחוייבות לסעוד אותך בזיקנתך, אני מבינה שזו הסיבה היעקרית לקיומם -אז קח בחשבון שזה לא תמיד עובד וראוי לאלץ אותם לכך כבר בגיל צעיר (תביא עו"ד למקום, מומלץ.)

למעלה