גם אני צריכה עזרה עם המומינים.

lerekh

New member
גם אני צריכה עזרה עם המומינים.

בנות שלום. יש לי שאלה בקשר למומינים שדיסקסנו עליהם בשבוע שעבר... סליחה על השאלה למתחילות (מה לעשות שאני מתחילה..) אבל איך אני אמורה לסרוג מסביב לשורה של 7 עיני השרשרת בהתחלה? אני אמורה לסגור אותן עם עין שטוחה או משהו? זה פשוט לא מסתדר לי איך משורה אני אמורה לעבור לסרוג בצורה מעגלית

רבקה6

New member
מומינים רצית...לרבקה פנית!

יש כבר אחד שמחכה למילוי... אז ככה. את עושה 6 עיני שרשרת ועוד אחת. סורגת 6 חצאי עמודים, באחרון את סורגת עוד 2 באותו מקום (סה"כ 3). אח"כ סורגת *מול* כל חצי עמוד עוד חצי עמוד (באותה עין שסרגת את החצי_עמוד) ככה 4 עיניים. מול חצי העמוד הראשון שבכלל סרגת את סורגת שני חצאי עמודים (סה"כ 3...אחד שהיה הראשון בסיבוב ושתיים של עכשיו). את מקבלת מין אליפסה. סוגרת בעין שטוחה. מעלה עין אחת, ואת בשורה השניה. סורגת לפי ההוראות (נדמה לי 2 ח"ע בעין הראשונה, 4, 2 ח"ע.....) בתכל'ס את צריכה לקבל אליפסה של כמה שורות לפני שאת מפסיקה להעלות עיניים כדי לסרוג את ה"כוס". אם את סורגת את הגוף ראשון - שימי לב! משורה 4 נדמה לי, חצי מהסיבוב נסרג כחצאי עמודים וחציו השני עמוד קצר! זה כדי לתת את צורת ה"גוף" (הטוסיק יותר נכון...). ר/

lerekh

New member
רבקה, עוד שאלה

אני באמת סורגת את הגוף ראשון איך נראה עמוד קצר בשרטוט? לי זה נראה משום מה כמו עמוד כפול מה שהולך שם... אשמח לראות את המומין שלך אחרי שתמלאי אותו תודה על העזרה שני

רבקה6

New member
עמוד קצר או כפול?

אני עשיתי קצר...יצא אחלה! עמוד קצר זה להעלות חוט על המסרגה, להוציא מהעין כאילו לחצי עומד, יש לך 3 חוטים עכשוי על המסרגה - לסרוג את כולם ביחד בפעם אחת. כשאמלא את הבובות (אני אלופה בלסרוג...המילוי זה קצת יותר בעייתי...יש כמה וכמה בובות בתור...) אצלם ואשים כאן תמונה. ר/

lerekh

New member
מה שרציתי לדעת זה:

עכשיו כשהתעמקתי בזה ראיתי שבשרטוט יש שילוב של עמודים (מסמר עם קו עליו) ועמודים קצרים (פשוט מסמר). רק רציתי לדעת אם אני קוראת את התרשים נכון, אני מנסה לשפר את יכולת קריאת התרשימים שלי.... אני שמחה לשמוע שהקמת בית חרושת למומינים. אז אחרי מומין וסנורקה אולי נמצא הוראות של "סניף וגם סנופקין ומאי הקטנה"....

רבקה6

New member
האמת? לא שמתי לב...(העיניים...)

אז עשיתי הכל עמודים קצרים ויצא יופי... במומין הבא ננסה את הדבר האמיתי... ר/

ofelya

New member
רבקה... אכלת אותה!

אם עשית אחד .... הגיע הזמן שתלמדי את כולנו. אני מזמינה קובץ מסודר , תרשימים והוראות מילוליות ואם אפשר לבקש, רק אם לא קשה לך... לא בסינית ?

רבקה6

New member
קובץ...מסודר...פחחחח.....

כזה ממש עם "העלי 50 עיני שרשרת....???" זה יצטרך לחכות. די הרבה...אני לפני מעבר דירה ואין זמן! בעצם את יודעת מה? אולי הלילה אם יהיה לי כוח לשבת מול המחשב אחרי שהאינדיאנים ירדמו... אבל לא מבטיחה כלום! ר/

רבקה6

New member
וחוץ מזה אני כותבת כמו שאני מסבירה

בע"פ...עם כל ההערות_ביניים...אז זה לא יהיה "מדוגם" (אולי יהיה ברור...אבל לא מדוגם...) ר/

ofelya

New member
לא ביקשתי מדוגם...

רק ככה שיהיה לי גם סיכוי לעשות אחד...

lerekh

New member
יוצאים לי חורים...

במקום בו אני סורגת שלושה חצאי עמודים באותה עין שרשרת אני נשארת עם חור לא משנה כמה אני מנסה להדק. המילוי יברח לי משם החוצה... מה עושים?

רבקה6

New member
גם לזה יש פיתרון יצירתי...זיוף.

מה'זתומרת? את סורגת ח"ע בעין האחרונה. את השני תסרגי לא ממש בחור של הח"ע הקודם אלא חוט אחד לידו. ואת השלישי גם (עין שרשרת יוצרת יותר מחוט אחד...) זה זיוף..אבל עובד כל פעם מחדש...ולא רואים את הזיוף כעבודה הגמורה (זה התחת! מי מסתכל למומין על התחת???) ר/

lerekh

New member
מספר העיניים בכל שורה

אמור להיות אחד יותר ממה שרשום בטבלה בצד? למשל אם רשום 14 אז זה בעצם 14 חצי עמודים ועוד עין שטוחה/שרשרת? כי כל הזמן יוצא לי עין אחת יותר ממה שכתוב

רבקה6

New member
כן. 14+ע"ש.

עם העין השטוחה את בעצם סוגרת את השורה, ולכן אל תספרי אותה במניין הח"ע. ר/

lerekh

New member
אבל בפועל

אבל בפועל כשאני סופרת את כל ה"לבבות" שיוצאים לי בסוף השורה אז צריכים להיות לי 15 ולא 14 נכון? כי אחרת אני חושבת שאני הולכת להתחרפן! התחלתי את התחת של המומין הזה כבר 6 פעמים...

רבקה6

New member
אני לא סופרת לבבות...רק שוברת אותם.

בכלל במספר כזה קטן של ח"ע אני לא סופרת בסוף אלא תוך כדי השורה!. זה הולך ככה: עין שרשרת. ח"ע..2..3..4..5..6..7..8..9..10..11..12..13..14 עין שטוחה ל"לב" הראשון של השורה הקודמת. עין שרשרת, ח"ע..2..3..14..עין שטוחה ל"לב" הראשון בשורה הקודמת. ככה. אני סופרת עד 50 עיניים. אח"כ מתבלבלת וצריכה לספור לבבות... ר/

lerekh

New member
../images/Emo4.gif גם אני...

;-אז אם אני סופרת תוך כדי את אומרת שהכל צריך לצאת כמו שצריך נכון? כי הכל מתעקם לי והסוף של השורה כל הזמן זז...

רבקה6

New member
זה בסדר!!! הסוף צריך לזוז!!!

כשאת מתחילה - הוא בעיקול של האליפסה. עם השורות-הוא זז. בסופו של תהליך - העין השטוחה נמצאת איפהשהוא לקראת אמצע היישורת של האליפסה. זה בסדר גמור!!! לגבי הוראות מסודרות - וואלה...אני מתה לשים. אבל בערבים אני נופלת שדודה! כל פעם אני אומרת מחר... אולי הלילה...בלי נדר!!! ר/

../images/Emo124.gifרבקה אני רוצה מומין לשבת

איתך מההתחלה ולסרוג לעצמי. אני מוכנה גם לשלם למי שתלמד אותי לסרוג אותו העיקר שאתפוס את העניין של המומינים. אני כל כך רוצה מומין לפחות את סנופקין. פליז.

רבקה6

New member
לא צריך כסף. צריך חיוך!!!

חכי קצת בסבלנות. אני אכתוב הוראות מסודרות. ר/

למעלה