גם אני רוצה להיות מאושר.. -לא יותר מזה.

גם אני רוצה להיות מאושר.. -לא יותר מזה.

כשקיבלתי את הצו גיוס הייתי הבן אדם הכי מאושר בעולם. חשבתי שעכשיו אני יכול להגשים את החלום שלי ולהיות חייל. –לשרת את המדינה שלי בכבוד. לתת את מה שיש לי בדיוק כמו שכולם נותנים. הייתי בן אדם מאושר. בן אדם שאהב את החיים והעריך כל מה שיש לו. הייתה לי שמחת חיים. –שמחת חיים יותר מכל אחד, החיוך הענק אף פעם לא ירד מהפנים, האושר תמיד קרן ואף פעם לא ירד. כמה חודשים אח"כ היה לי זימון לבקו"ם. הגעתי לשם וראיתי קב"ן. –הקב"ן אמר לי שיש לי אפשרות לקבל פטור. שלא כדאי לי להתגייס עקב סיפור חיים קשה שעברתי בילדות. לא האמנתי למילים שהוא הוציא מהפה. נלחמתי ואמרתי לו שאני רוצה לשרת בדיוק כמו כולם. אפילו שיקרתי בחלק מהשאלות על מנת להתגייס. –על מנת לתת את מה שיש לי ולא לקבל את הפטור הזה. –הרי החלום שלי זה להתגייס. לפני ארבעה חודשיים התגייסתי לצה"ל. חשבתי שעכשיו אני מתחיל תקופה חדשה. –תקופה יותר טובה. –תקופה של התבגרות ושל הצלחה. –לא הבנתי באמת לאן נכנסתי. עברו להם ארבעה חודשים. ארבעה חודשים של סבל וכאב. ארבעה חודשים של בדידות, ארבעה חודשים של מחשבות, ארבעה חודשים של ייאוש, ארבעה חודשים של ריקנות, אני מצטער. –אני מצטער שנכנסתי למסגרת הזאת. לא חשבתי שהכול יחזור אליי בחזרה. לא חשבתי שאני שוב פעם ייכנס למעגל הכאב והסבל. חשבתי שיהיה לי טוב. שאני אצליח לעשות צבא בדיוק כמו כל אחד. שאני מסוגל לעשות את זה. –שלמרות כל מה שעברתי אני מסוגל לעשות את זה. טעיתי!! –הצבא הורס אותי. אני כבר לא בן אדם מאושר, החיוך כבר לא על הפנים, השמחת חיים שלי כבר לא נמצאת איתי, -היא נעלמה ממני. אני מגיע בבוקר לבסיס. אני מראה לכולם שהכול טוב. אני נזכר איך לפני שעתיים קמתי ושאלתי את אלוהים למה קמתי. אח"כ, לפני שיצאתי מהבית לבשתי את המסכה. –מסכה של 'אושר', -מסכה שמסתירה את כל הכאב. בחזרה שאני מגיע הביתה אני כבר לא יכול. –זה רוצה לצאת ולא נותן לי מנוחה. אני מוריד את המסכה והכול יוצא החוצה. –הדמעות והכאב יוצאים. כשאני פונה למפקד ומספר לו את הכאב הוא אומר שהוא מאמין בי. שהוא בטוח שאני מסוגל לעשות שירות ושהוא רוצה לראות אותי מסיים. –אבל אני שואל.. הוא מרגיש מה שאני מרגיש?! הוא עובר מה שאני עובר?! הוא יודע באמת את המצב שלי?! לא, הוא לא עובר מה שאני עובר. הוא לא מרגיש מה שאני מרגיש. אין לי כוח לשקר יותר. אין לי כוח להעמיד פנים יותר. אין לי כוח להיות מאושר ולשקר. -אין לי כוח לחיות. הבן אדם שאני הכי זקוק לו לא נמצא איתי. עוד מעט שנתיים שאבא כבר לא כאן. –הבן אדם שאני הכי צריך. אני לבד, אני בודד, אני שבור, אני מנופץ, אני רוצה לחייך. אני רוצה לקום בבוקר ולהגיד לאלוהים תודה שאני חי. אני לא רוצה לקום בבוקר ולשאול את אלוהים למה קמתי... אני רוצה ללכת לישון בלילה ולבקש לקום בבוקר. –אני לא רוצה ללכת לישון ולהתפלל שאני לא אקום בבוקר. אני רוצה להיות מאושר. –אני רוצה לחייך ולהקרין את כל השמחת חיים שהייתה בי. לא רוצה להיות בצבא. –לא רוצה לנסות שוב פעם ושוב פעם. לא רוצה שיאמינו בי. לא רוצה שיגידו לי כמה אני חזק וחזק. באתי וניסיתי. לא שללתי מהתחלה. גררתי חודש ועוד חודש.. אולי בקרוב יהיה טוב אמרתי לעצמי. -די! אני לא מסוגל להמשיך יותר. –אני לא יכול.. הצבא הורס אותי. –המקום הזה ממוטט אותי. –המקום הזה מחסל כל חלק וחלק בי. –המקום הזה מוחק אותי לאט לאט. אין לי כוח להלחם. –אין לי כוח יותר. –אני מעדיף לנוח. -לנוח מבלי לסבול.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
../images/Emo195.gif

כשאתה פורש על מסך אריג ארגמן מלא חורים , כבד, עמוק, מלא סבל וגם רהוט, יקר , אמיץ, מיוחד כול כך, שהוא כולו אתה, כולו שלך , אנחנו רועדים. אתה נוגע בנו במקום הכי עמוק, הכי פועם שאפשר. אסירי תודה על האמון שאתה נותן בנו כשאתה מחלק איתנו את הצדדים הרגישים והמופלאים שמסתתרים לך בפנים... מיד אנחנו מתייצבים לצידך, לא מבחוץ, לא מרחוק, איתך, לא זזים מצידך, מאמינים לך כול שנייה ויודעים עד כמה מיאש, קשה, מתסכל, ומעייף להתמודד ככה כשאתה כזה, עם המסגרת האפורה ,הגסה , והכבדה של הצבא. אנחנו מבינים איך זה כשלמעשה יכולת לוותר, התעקשת והגעת.. עכשיו הכול כמו ים שמנוני ה"מסביב" נצמד אליך מושך אותך , פותח בך צלקות ישנות , מסרב להניח לך להתרומם.. חושבים אולי עכשיו הגיע הזמן לאפשר לעצמך להיעזר בכול מי שרק מוכן להושיט לך עזרה: מפקד, מסגרת אולי אפילו מטפל(הקב"ן אם תגדיר לו את מה שאתה רוצה, יכול גם להיות בדיוק מטפל כזה) כדי לסגור את החורים למצוא מחדש את הכוח להתרומם ולאפשר לעצמך להתקדם קדימה ... למנף אולי את המסגרת לצרכים שלך, כדי שתוכל להתחיל את העתיד שלך ממקום חזק וטוב וייחודי לך, כשהצבא יכול להיות אולי שדה המשחק שלך שאתה יכול לעשות בו שימוש נכון לצרכים שלך... מרגישים בעוצמה, שכול הכישורים המופלאים שלך במינון ושימוש מתאים יכולים לאפשר לך את הזינוק הכי גבוה שאתה יכול וזקוק לו.. מגיע לך, יקר, הכי טוב שיש בעולם . ובינתיים מכאן אנחנו מעמידים לרשותך את הפורום וגם אותנו להיות לך מקום בטוח לחלק איתנו את עולמך ומקווים שנוכל , גם אנחנו להיות לך לעזר. מחכים לך ורוצים לשמוע איך אתה מרגיש עכשיו... |

icu16

New member
רק רציתי להגיד..

שאני מזדהה מאוד עם התחושות שלך , גם אני מעדיפה לא להתעורר בכלל. אני יותר משנה בצבא אבל כבר תשו כוחותיי, עם זאת מניסיון עם משברים קודמים שחוויתי בסוף קמים מהם איכשהו, רק אם אתה לא מרים ידיים. תתמקד רק בלשרוד למשך התקופה הזו ואתה תשחה בזרם. זה לפחות מה שאני מנסה לעשות לבינתיים :/.

איש יקר

אין סיבה להכניס את עצמך ללחץ ולסרטים מיותרים. תהיה בטוח שאתה לא הראשון, ולצערנו גם לא האחרון שמרגיש כך בעקבות הצבא. נסה להיות חזק

W7BFG

New member
אני כל כך מבין..

.. רק רוצה לציין שהשתחררתי אחרי שירות מלא.. יצאתי פחות אופטימי ופחות שמח זהו.. אבל עכשיו אחרי שנה פלוס.. אני לא זוכר מה זה.. יש לי פטור ממילואים.. ואיפשר לחשוב שבכל סבבה.. אבל יכלתי לצאת לפני.. כולה 21.. לא דופק כלום אם אתה שואל אותי.. הכרתי 2 סמנכלים בחברות קטנות שניהם 21.. נישמע מקור פיקטיבי.. אבל תדבר עם אנשים שיצאו 21 תראה שזה לא נורא .. להפך..

פימבייה

New member
אני מבינה אותך לחלוטין

גם לי היתה אפשרות לפטור אבל התעקשתי להתגייס והתרגשתי מזה והרגשתי גאווה אבל מהר מאוד הבנתי שהצבא זה לא מה שחשבתי ואני רואה כל יום אנשים שרק סופרים בקוצר רוח את הימים לשחרור וטוענים שזו טעות טרגית להתגייס. אז הצבא זה לא בדיוק המקום שממנו תוכל לצמוח ולהתחזק, אבל המדינה צריכה חיילים וצריכה צבא, זה לא לטובת הפרט אלא לטובת הכלל, אז תסתפק בזה שאתה משרת בכבוד, והשירות שלך כרוך בהרבה הקרבה עצמית, אבל כך אתה משלם את החוב למדינה ובסופו של דבר תשתחרר והכל יהיה הרבה יותר טוב! אז תנסה לחשוב אופטימי כי בסוף זה יעבור ;) תהיה גאה בעצמך ושיהיה בהצלחה!

למעלה