גם אני רוצה לחוד חידה:

דוד - האורח בפורום

אני מכבד את תגובתך. נראה לי שאתה קורא בעיקביות את הנאמר בפורום. אין לי כל ביקורת על היוצרים. ואני לא מלא ביקורות ברימון, אבל אני מצטער שהמפעל היפה הזה של הריקודים - הפך להיות מכשיר מסחרי, לפרנסה , לתחרות ולשנאה בין המרקידים והרוקדים. המרקידים שבנו את המפעל הזה עבדו בבוקר ככל האדם - לפרנסה. הריקודים היו תחביב. היחסים בין המרקידים היו , לרוב טובים וחמים. בערב הרקידו בלי חרדות ופחד ממרקידים אחרים. בחופשים נפגשו "על האש". היום יש פלגנות רבה. קבוצות מרקידים נגד קבוצות אחרות. ומגיעים עד לאבסורד, כדי לנצח בתחרות. אני מסכים למסקנה שלך :"מרבה יצירות - מרבה פרנסה".

גם אני רוצה לחוד חידה:

מנה/י את מירב המניעים המביאים מחברי ריקודים לחבר ריקוד חדש. בבקשה לדרג את המניעים לפי דרגת החשיבות שמיחס להם (לדעתך) מחבר הריקוד בתודעתו ובתת תודעתו. אולי אפשר לתת להם גם ניקוד בסולם האישי של המדרג/ת לפי החשיבות שנראה לו/לה שמחבר הריקוד מיחס למעשהו.

מניעי היוצר -מחבר - מעתיק

1. הפגנת יכולת וכישרון - להשגת סטטוס. 2. אהבת המנגינה - לעיתים מנגינות שמזכירות חויות מן העבר. 3. צורך - להיות "אין" - בהשתלמויות. 4. קשור ב - 3 הזמנות להדריך בחו"ל. 5. להרויח - בעקיפין - יותר כסף. - תקליטורים , קלטות ועוד. 6. להתגבר על רגש נחיתות.

תשובה אחת וסיבתה אחת ויחידה

שלמה ממן למשל מעניין אותו רק דבר אחד.במשך שנים רבות מאז שהיה נער כל הזמן בערה בנפשו יצירת ריקודים חדשים. לא היה יום ולא היו שעות ששלמה ממן לא חשב על איזה ריקוד חדש לחבר ואיזה צעדים ותנועות בריקוד לשנות.הוא לא מיהר להוציא לפועל את הריקוד אבל בכל ריקוד שחיבר הוא השקיע הרבה שעות והרבה מחשבה ובעבר התיעץ הרבה עם יואב אשריאל לפני שהביא את הריקוד להשתלמות.לפעמים היה משנה כצת את הריקוד גם אחרי ההשתלמות.שלמה הוא אדם אמביציוני ובנושא זה הוא רוצה להיות בצמרת.את שלמה לא מעניין בכלל הרווח הכספי מהריקוד.מה שמעניין אותו זה שהרבה רוקדים ירקדו את ריקודיו לאורך שנים רבות וירקדו בכל העולם.לא ההזמנה לחוץ לארץ היא שמעניינת אותו אלא רק הצלחת הריקוד.תכונה זו של שלמה משתלבת יפה עם זה שהרבה מדריכים מחבבים אותו בגלל הלרג´יות שלו,אומץ ליבו היושר שלו שאין כדוגמתו בין בין האנשים שמנהלים את ריקודי העם הכח שלו והחוש המוזיקלי שלו ברמה גבוהה מאד.נוסף לכך הוא אדם מאד צנוע ומסתפק במועט.הוא לעולם לא יהיה עשיר בממון אבל כן עשין בשמחת חיים ועזרה לזולת.הארוחה שלו יכולה להסתכם באיזה פיצה ממזנון בעמידה או איזה מנת פלאפל עממית.

למעלה