גם אני

shomeret2

New member
גם אני

מצטרפת לשומרות ולשואלות. השאלה שלי היא שלאחר היסטוריה של לידה מוקדמת רגילה בשבוע 33+3 והריון שני פתיחחה מוקדמת בשבוע 31 שלחו אותי לשכב בבית ובסוף ילדתי בניתוח בגלל עכוז ובניתוח אבחנו רחם דו קרני עם מחיצה שהוצאה תוך כדי הקיסרי. לאחר מכן הריון שלא התפתח וגרידה בשבוע 8 בערך. והפלה מאוחרת בשבוע 20 עקב שלית פתח שדממה וגרמה לצירים ולידה. עכשיו אני כבר ב"ה בשבוע 33+3 ושוכבת בבית משבוע 27 עקב צירים והתקצרות צוואר הרחם.(שאותו אבחן פרופסור בארץ ברי קפלן אם מישהי מכירה) אז... השאלה שלי היא למה הרופאים השונים שהלכתי אליהם במשך כל ההריונות לא שלחו אותי להתאשפז ולקבל תרופות לעצירת צירים? רק אמרו לי לשכב או "מנוחה"? האם התרופות לא יעילות? אני שואלת כי כרגע אני לא בארץ והרופאה פה כן שלחה אותי להתאשפז. אבל אין לי כ"כ אימון ברפואה המקומית בגלל ניסיון מר מההריון הקודם אז אני לא יודעת מה לעשות להקשיב לה ולגשת לבית הרפואה הכי טוב שיש כאן. או להשאר במיטה...?

קודם כל ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

תראי, כמו לגבי כמעט כל דבר ברפואה, גם בענייני צירים מוקדמים יש הבדלי אסכולות בין הרופאים. יש רופאים רבים שדוגלים בדיעה שכל עוד המצב מבחינת הצירים והדינמיקה הצווארית אינו אקוטי, עדיף להריונית לנוח במיטה בבית מאשר לנוח במיטה בבי"ח. גם לגבי הטיפול בצירים הדעות חלוקות, כי כמעט כל התרופות שמשמשות למטרה הזו נועדו במקורן למטרה אחרת, ולכן רופאים מסוימים מעדיפים שלא לתת אותן אם יש ברירה. עם זאת, אני חושבת שרוב הרופאים כן היו נותנים איזשהו טיפול נגד צירים במקרה שיש עדות להם ו/או להתקצרות משמעותית של הצוואר. כשיש עבר של לידות מוקדמות, לדעתי יש מן הצדק במעקב צמוד (כולל אשפוז אם יש צורך), כי לצערנו לא תמיד תחושת ההריונית מספיקה כדי לזהות מצב של התפתחות לידה. השאלה היא אם הרופאה ששלחה אותך לאשפוז, קיבלה את ההחלטה הזו כפרופילקטיקה, או כי היא חושבת שמסוכן לך להיות בבית כרגע? יש לך צירים לאחרונה? האם קיבלת איזשהן תרופות לקחת בבית, או שזה רק במסגרת אשפוז? עתליה

shomeret2

New member
תודה רבה על המידע!

אם אני נחה, ממש לא יוצאת מהמיטה ורק לשירותים (כל חמש דקות בגלל הצורך בשתיה מרובה...)
אז אין לי כמעט התכווצויות. לא הייתי קוראת להם צירים כי לרוב ההרגשה היא התקשות מעיקה של הבטן, לא ממש כואב. אבל עובדה שצוואר הרחם מתקצר.
הבעיה שלי הסתבכה עכשיו כי גם אם ארצה ללכת לבית יולדות לטיפול, הסיכוי שישחררו אותי הביתה הוא קטן, (ולא כדאי להסתכסך עם בית היולדות הזה כי הוא הכי טוב שיש כאן וכל הקהילה הישראלית המקומית נזקקת לשירותיו) ואני בשום פנים ואופן לא רוצה ללדת כאן, (אני ברוסיה) במיוחד אם ארצה לנסות לידה רגילה לאחר ניתוח ובמצג עכוז, בינתי'ים. הרופא שלי אמר לי שאין מניעה טובה יותר לצירים ממנוחה ושתיה, ואני רוצה להאמין לו כי אין לי ממש הרבה ברירה. אם לא יהיו לי צירים במשך היומי'ים שלפני,
אוכל לטוס לארץ עוד שבוע ואז כבר מה שיהיה- יהיה. הלוואי שאוכל ללדת רגיל.
יש לי סיכוי? מה דעתכן?

למעלה