גם אצלכם מה שמעניין את הסבתאות מה אוכלים

hag70

New member
גם אצלכם מה שמעניין את הסבתאות מה אוכלים

הפשושים?
אצלנו אם הילדה מרגישה לא טוב, רע לה, קשה לה, עצוב לה ומה לא וסבתא שומרת עליה ואנחנו שואלים מה שלומה אז מיד מתחילה רשימת כל המאכלים שהיא אכל מאז תחילת היום
כאילו זה הדבר הכי חשוב בעולם. רק אצלנו זה ככה?

חנול

New member
זה מין הפוך על הפוך כזה

בהיגיון של הסבתא, אם הילדה כמות דברים x- אז סימן שהבריאות בסדר. אם היא אכלה x-1- יש חשש להתקררות קלה אם היא אכלה x-2 - יש חשש לצינון אם היא אכלה x-3 יש לה שפעת ואם היא לא אכלה, היא עומדת למות, ולמה אתם עוד לא במיון?

חמותי היא אחות שעבדה במח' תינוקות

וילדים - אז ברור שאצלה הכל קשור לאוכל וללבוש (הוא עם גופיה? מה עם גרביים?) היא מקסימה ודואגת להם מאוד תמיד. ולא משנה באיזה שעה היא מתקשרת היא שואלת - "מה הילדים עושים עכשיו? ארוחת ערב/בוקר/צהריים?" אבל כמו שאמרתי היא ניפלאה ונהדרת ואני מאוד אוהבת אותה ומעריכה את הדאגה שלה והמסירות שלה כלפינו.

schlomitsmile

Member
מנהל
נא לא לזלזל בסבתות ../images/Emo13.gif השאלות האלה אינן סתם טרחנות. מה הילד אוכל, קשור למצבו הבריאותי הן כסיבה והן כתוצאה. במילים אחרות: לא רק שהתזונה משפיעה על הבריאות- הן באופן שוטף והן בשעת חולי (יש מזונות שיעכבו/יזרזו החלמה), אלא שניתן לשער על מצב בריאותי ורגשי על סמך הכמות והתוכן של מה שהבנאדם אוכל. אם למשל איבד תאבון, ברור שיש בעיה. כל שינוי בהרגלים, מעיד שמשהו קורה.

hag70

New member
חו"ח מזלזל

מדובר סבתא שהיא משכמה ומעלה. באמת. רק שבמקרה הזה מדובר על דיווח שהוא (קצת) חסר משמעות ואם יורשה לי להגיד טרחני. היו ימים שהילדה היתה במצב ממש לא טוב מכל מיני סיבות וכיוונים וכשאני מתקשר לשמוע מה נשמע אני מקבל דו"ח מפורט של כל התפריט עם דיווחי שעות וזה לפני דיווח על המצב הכללי, מצב רוח ועוד שהוא הרבה יותר חשוב. וברור לי שזה מאהבה ורצון עז לעזור. רק שהתחושה שהכל נגמר ומתחיל באוכל מטריפה אותי. ודרך אגב, זה ככה גם בתקופות בריאות. אם לא דוחפים 5 עוגות, 3 עוגיות, פיצוחים, קרטיבים וגלידות דקה וחצי אחרי ארוחת ערב דשנה אז זה כאילו לא היינו שם בכלל
. זה מחרפן אותי בכללי. כשחולים אז עוד יותר.

Master Stav

New member
האשכנזיה שואלת מה בישלתי היום

והטריפוליטאית שואת מתי יתחילו לאכול חריף

AlonPe

New member
תגיד....

נראה לך שכשאנחנו נהיה "סבתאות"
גמנחנו נהיה כאלו?!

למעלה