גם אתאיזם זה דת

avaloka

New member
גם אתאיזם זה דת

הגעתי היום למנזר קתולי, יחד עם כיתת אומנות, ובסוף הביקור, הנזיר שאירח אותנו סיפר לנו את סיפור החיים שלו: איך יום אחד הוא החליט שהוא רוצה להיות נזיר - הוא גדל במשפחה אתאיסטית. התרגשתי מאוד. חיכיתי בחוסר סבלנות שהוא יסיים לדבר, כדי שאוכל לפנות אליו באופן אישי. זה לקח המון זמן, אבל הצלחתי. שאלתי אותו אם אוכל לדבר איתו רגע, והלכנו שני צעדים הצידה. אמרתי לו שאני רוצה לבקש טובה, אם אפשר. הוא הנהן. אמרתי - אני רוצה להיות נזירה, אבל אני לא יודעת של איזו דת. ידעתי שהוא יבין. כמה דקות קודם לכן הוא סיפר שיש לו חבר ישראלי שחזר בתשובה, ויום אחד הוא בא לבקר אותו עם כובע שחור, זקן גדול ופיאות קטנות מאחורי האוזניים. הם התחבקו חיבוק גדול - הנזיר הנוצרי עם הגלימה הלבנה והחסיד עם החליפה השחורה. אנשים שישבו על הדשא פתחו עיניים בתדהמה. הוא גם סיפר על הקושי שהיה לו בבחירת מנזר. אז הוספתי - זה לא שאני לא יודעת באיזה מנזר, אני לא יודעת לאיזו דת. וביקשתי - תוכל להתפלל בשבילי? הוא הסתכל לי בעיניים וענה - אני אתפלל בשבילך ואבקש מכל הנזירות פה שגם הן תתפללנה בשבילך. רעדתי בכל הגוף. בדרך הביתה חשבתי על זה - אני באמת רוצה להיות נזירה? כשיצאנו מהמנזר הרגשתי הקלה לראות מכוניות, כביש, אנשים חופשיים. וזה מוזר, כי אחרי שהייתי תקופות כלכך ארוכות בכלכך הרבה מנזרים, אני מרגישה ככה אחרי ביקור של שעתיים באחד המנזרים הכי יפים והכי קרובים לבית שלי. לסיכום? אני חושבת שזו השאלה האמיתית של האדם המודרני שמחפש את אלוהים - איזו דת הכי מתאימה לי? - לפחות עד שאמציא את זו שמתאימה בדיוק בשבילי. ולמי שמילה דת עושה לו צמרמורת - גם ציניות זו דת וגם אתאיזם זה דת לכל אדם הדת שלו, לכל אדם האלוהים שלו. לכל אדם האמונה שלו. אז לפחות, לבחור להאמין במה שעושה לי טוב.

Lu Tze

New member
אתאיזם זה לא דת.

כן, אני יודע, ניסית לעשות איזשהו קטע פואטי. בכ"ז, אתאיזם זה לא דת.

Lu Tze

New member
|הבדיחה| פורום שמלא באתאיסטים הוא

לא מקום טוב להדגיש נקודות בעזרת פואטיקה. |סבדיחה|

הסיפור נחמד, אבל

אינני מסכים שהאתאיזם הוא דת, ובעיקר אינני מסכים שלכל אדם יש דת משלו. לי אין דת משלי. נראה לי שאת מחפשת מקלט ממשהו, ומאחל לך למצוא "מה שעושה לך טוב", מה שזה לא יהיה. כמובן אפשר לדון ארוכות במשמעויות שאנשים שונים מעניקים למילה דת. לדוגמה, המשורר הרוסי בּוּלָט אוֹקוּגָ'בָה כתב שיר חיבה לרחוב אַרבָּט המפורסם במוסקבה, וכינה אותו בין השאר "אתה הדת שלי".

תום30

New member
הממממ

לאדם המאמין באלוהים ובנצרות אזי בחירת המנזר היא בחירה דתית. אני אישית חושב שהנצרות היא קשקוש אחד גדול. בלי כל קשר...האתאיזם הוא דת רק במובן הדתי פנימי, ז"א מבחינה ערכית פנימית כמערכת אמונתית. אדם הופך מ"מאמין" ל"דתי" לאחר שהוא מקבל על עצמו עשייה פרקטית של אגד איסורים\חיובים דתיים. אין ציונות דתית, יש ציונות המגובה בטיעונים דתיים (שלדעתי היא משיחיות פר אקסלנס והיא שטות גמורה אבל לא כאן המקום לדבר על זה). אדם אתאיסט מהבחינה הפרקטית חופשי מכל צווי\איסור כי למערכת האמונה האתאיסטית אין חיובים\איסורים , הפועל היוצא של זה הוא שלא ייתכן אדם אתאיסטי שהוא גם "דתי".

neko

New member
תום, רק שכחת שיש דתות

שלא כוללות בתוכן כח עליון (כגון הבודהיזם).

תום30

New member
בשבילי דתות=דתות ../images/Emo13.gif..ו..

לא משנה באיזה כוח עליון הם מאמינות....הבודהיזם עצמו מאמין "כח עליון" שאמנם הגדרתו קצת שונה מהמונח ה"נפוץ" - אלוהים, אבל..לגביי זה היינו הך. אגב בודהיזם...היא הדת הפאגאנית הכי נפוצה שאני מכיר על כל ה"הארות"\קארמה\התנזרויות\טיכסי המוות\טיכסי הפיריון\כתותיה וכו'. אחלה לילה, אחזור מחר.

neko

New member
אז זהו, שאין כוח עליון.

יש תכונות של העולם שאנחנו לא מכירים, אך הן אינן דורשות התערבות מלמעלה. הן פשוט נכונות (קארמה וכל הבבל"תים). ד"א, אין חובת התנזרות. למעשה יש רק 8 (אם אני זוכר נכון) "דיברות" שכל בודהיסט חייב לקיים. כל השאר אפליקטיבי רק לגבי נזירים.

avaloka

New member
אין כוח עליון

נקו, אתה צודק. בבודהיזם אין כוח עליון ואת כל התכונות של העולם אנחנו צריכים להבין בעצמנו פשוט ע"י התבוננות. לעצום עיניים ולהתבונן, ומשם לקבל את כל ההבנות - מהי מהות הסבל, אין אני, הכל זמני. (מתוך ההתבוננות הזאת התחלתי להאמין באלוהים, אבל האלוהים הזה הוא גם לא בדיוק "כוח עליון") הייתי חודשים (5 בערך) במנזרים בודהיסטים בתאילנד, והיום, אחרי כל הסיפור הזה של אתמול, התחלתי לחשוב על לחזור לשם. גם המצאתי לעצמי תאריך שבו אני אטוס. עכשיו אני צריכה להמתין בסבלנות ולראות מה יקרה. לבודהיסט 5 "דיברות" ועוד 3 אם אתה נשאר במנזר לתקופה. לנזירים 227 "דיברות" או בעצם "מצוות", אבל הכי עדיף "כללי התנהגות". ולבודהיסטים (התאילנדים, בכל אופן) אין שום בעיה שיהיו לבן אדם כמה דתות. קרה לי כמה פעמים ששאלו אותי באיזה דתות אני מאמינה. ד"א, מה זה אפליקטיבי?

neko

New member
נחמד...

הבודהיזם מורכב בעיקר מתובנות, ככה שודאי שאין סתירה בינו לבין "דתות" כמו יהדות שגוררת אמונות וטקסים המבוססים על ידע אחר. אני מקווה שיצא לי גם לבקר במנזרים כאלה פעם.. אולי בקיץ הבא. כמו שאם חזקים במתמטיקה, זה לא אומר שאי אפשר לעסוק גם בפיזיקה (דוגמא מוזרה, אבל די דומה). אפליקטיבי זה ישים.. כלומר ניתן ליישום. "תופס".

תום30

New member
אז זהו שכן.

בהודעה הקודמת הראתי לך את הפאגאניות בכל הטכסים וכו' (זה שהמערב מכיר רק כללים מסוימים הרי זה הודות לשטחיותו). כל עניין איסור ההריגה(שין-שינג והאדרת הקארמה)-נשמות\דטרמניזם\שכר ועונש\ביטול המוות ע"י ציות לחוקי הבודהא\כל האלים-שדים וכו'\ מאיטרייה אשר בזרם אחר מכונה אסושיאנט(המשיח הבודהיסטי שעתיד לרדת עלינו מהשמים ולהביאנו אל מעיין דן העדן,לשניהם מסר האל את סודות תיקון העולם ותחיית המתים)\ וכו' וכו' הדוגמאות רבות מיני ים ומעידות כי כל אלה מקורם ב"כח עליון" שאמנם חלק מהמערב תרגם למונח "טבע" אבל גם הבודהיזם עצמו קורא להם אלוהים\טבע (הטרמינולוגיה בסנסקריטים לא שונה אבל המשמעות היא אחת: כח עליון) . יום טוב

avaloka

New member
גם אני חושבת שהנצרות זה קשקוש

לכל אדם מערכת אמונות ולכל אדם נורמות התנהגות כל אדם עובד בחיים כדי להשיג משהו. גם אם זה כסף, בטחון, אהבה, כבוד וכו', אז זה מה שהוא מחליט לעבוד אותו. זה האלוהים שלו. אני חושבת שרוב האנשים עובדים דברים שהם בכלל לא מודעים אליהם. בשיחה שהיתה לי לא מזמן עם אמא שלי, הסתבר פתאום, להפתעת שתינו, שהדבר שהכי חשוב לה בחיים זה בטחון כלכלי, כנראה בגלל שלא היה הרבה מה לאכול בקיבוץ בתקופת הצנע. אז זה האלוהים של אמא שלי. יש לה עוד אחד - כיף. ואני חושבת שרק אם היא תהיה מודעת לאלוהים הזה שלה, היא תוכל לבחור אם כזה מן אלוהים היא רוצה לעבוד. אז המילה דת באה מהמילה חוק (זה הופיע פעם ראשונה במגילת אסתר, לא?) ולכל אדם החוקים שהוא קובע לעצמו - מה נכון ומה לא, מה טוב ומה רע. הלואי שכל האנשים הדתיים, האלוהים שלהם היה אלוהי ישראל.

avaloka

New member
חוזרת בי

וואלה, אני הולכת להסתבך עכשיו. הנצרות זה לא קישקוש. הנצרות זו דת. זו הבעיה שלה.

L7

New member
כסף זה החופש לעשות דברים

גם אתאיזם הוא חופש- מאמונות תפלות ופולחן כובל ומעוות של כוחות עליונים ( אלוהים)

rastotman

New member
גם אלוהים וגם כסף-

הם גבולות שאנחנו יוצרים לעצמינו- חופש יש בתוך הגבולות. (חייבת ללכת).

rastotman

New member
אני אכתוב לך שיר של רומי-

שאני חושבת שמדבר על להיות נזיר שמחפש דת. הדגשתי את השורות שנזכרתי בהם כשקראתי את ההודעה שלך-
"קוני חלונות הראוה הרוחניים הללו, השואלים כלאחר יד, כמה זה עולה, הו, אני רק מסתכל. הם מחזיקים מאה פריטים ומניחים מידם, צללים ללא הון. התשלום הוא באהבה ובזוג עניים רטובות מבכי. אך הכניסה הזו אל תוך החנות, וכל חייהם חולפים לפתע באותו רגע, באותה חנות. לאן הלכת? "לשום מקום." מה אכלת? "לא הרבה." אף אם אתה לא יודע מה אתה רוצה, קנה משהו, היה חלק מהשוק הגדול. התחל יזמה ענקית, שטותית, כמו נח. אין זה משנה כלל מה אנשים חושבים עליך."

L7

New member
אין לי אלוהים ודת.אעפ"כ אני יכול

להבין את ההתרגשות הדתית שאחזה בך. הדת יודעת יודעת לעורר רגשות דתיים. למעשה זה סוד קיומה. והנצרות מיטיבה מכל דת להכניס את האדם למצב רוח דתי ע"י אמצעים חיצוניים.

למעלה