גם אתם, חברות ההייטק, תכתבו בלוג!

גם אתם, חברות ההייטק, תכתבו בלוג!

"חברות הייטק פשוט חייבות להתחיל לכתוב בלוגים. יחצן ההייטק (והבלוגר) אלן וויינקרנץ מסביר למה לבעלי התאגידים כדאי להתחיל – מיד". כתבה המדברת על "למה אתם והחֶברה שלכם צריכים לכתוב בלוג?", ו-"טיפים לכתיבת בלוג תאגידי". ומה לכם יש להגיד בעניין? האם כלקוחות, או אולי בעלי חברות הייטק - כדאי או לא כדאי לכתוב בלוג, ואיך בעינכם זה יעזור (ללקוח או לחברה)? מאמר נוסף - "בקרוב כולכם תנהלו בלוג" כך אומר היזם הצרפתי והבלוגר הבינלאומי הידוע לואיק לה מר. הוא משוכנע ששיגעון הבלוגים רק מתחיל, וגם מספק כמה כללים הכרחיים למי שחולם על הקמת בלוג משלו

תודה על הראיון על לה מר

זה היה מאד מעניין.... בכלל, האיש הזה מאד מענין. כמה מהדברים שהוא אמר מאד נגעו לליבי. למשל על הרעיון שהבלוגים מהווים "מהפכת החובבים". קודם כל עצם השימוש במילה מהפכה ישר קונה את ישענר זאף
וגם בעצות שהוא נתן, נגע בעניינים שמעסיקים אותי ואני חושב עליהם. הוא אומר "תהיו ותכתבו כפי שאתם באמת - לא כפי שהייתם רוצים להיות". דווקא בנקודה הזאת אני חלוק עליו. אני חושב בבלוג אנחנו צריכים להיות מעט יותר ממה שאנחנו באמת... או בעצם כדאי לומר: בבלוג אנחנו צריכים להיות כפי שאנחנו באמת באמת... ברמה הכי הכי עמוקה... בלי המסיכות ששמים על עצמנו כמעט בצורה אינסטינקטיבית... ובכלל, לואיק הזה נראה איש חזון כלבבי... ועוד דבר שזיעזע את עולמי בכתבה הזאת, זה העובדה ש-3 מיליון צרפתים כותבים בלוגים, ו-7 מיליון קוראים! זה מדהים לדעתי... עושה לי חשק להתחיל ללמוד צרפתית...

אכן מעניין

מסתבר שבאמת כדאי ללמוד קצת צרפתית, המון קוראים וכותבים יש שם, אך חשוב לציין שגם בארץ הכל גדל ובבלוגספירה העולמית בכלל. לדעתי זו הייתה הכוונה שלו - להיות מי שאנחנו באמת. דבר אחר שלא כל כך הבנתי הוא, "תדירות: תעדכנו את הבלוג לעיתים תכופות. עדיף כמה שורות כמעט כל יום, מאשר מאמר ארוך ומלומד פעם בחודש.". הכמה שורות הללו נשמעות מאולצות - צריך לעדכן לעיתים תכופות, אך לא כל כך תכופות. לא חייב כל יום, לא חייב בכלל.. פשוט כדאי לעיתים קרובות ולא פעם בחודש או מספר שבועות.ואם אין על מה לכתוב - פשוט לא לכתוב, כפי שרובנו סיכמנו בדיונים קודמים. "אלה שעושים זאת במטרה להרוויח הם בדרך כלל אלה שלא מצליחים"

שורה כל יום

הוא התכוון לאנשים שאין להם מחסום כתיבה... לא קשור למאולץ או לא. פשוט בזרימה הרגילה של הדברים, עדיף כמה שורות בערך כל יום, על פני מאמר ארוך. גם, לא נראה לי שהוא התכוון שחייב כל יום... אני מסכים איתו גם בזה. בלוג הוא דבר ספונטני ואישי, והוא יותר נועד להגיגונים קטנים מאשר למסות כבדות. לא שאסור לשלב מסות כבדות. אפשר מדי פעם... לדעתי הרבה יותר יעיל לעביר מסר הגותי ע"י הגיגונים קטנים וקלים-למאכל מאשר מסות כבדות. כמו שיותר יעיל להשקות עם טפטוטים מאשר דלי של מים

הכל תלוי בדבר אחד..

והוא איך אתה מגדיר את הבלוג שלך - אם אתה רוצה, אתה יכול לכתוב פוסט כל שעה, אף אחד לא יעזור בעדך. מבחינה מסויימת, פוסטים קצרים כן יכולים להשפיע על הבלוג במידה ואתה מפרסם אותם כמעט בכל יום - שכן כך הקוראים חייבים לחזור על מנת להתעדכן ולא לפספס. אך מצד שני... אני לדוגמא, הגדרתי כבר בלוג אחד שלי בו אני כותב "מסות כבדות" לעיתים דיי רחוקות. אני מרוצה מזה, ואף אחד לא יכול להגיד לי שזה לא טוב. לסיכום, לדעתי כל טיפ הוא מאוד תלוי כי אתה יכול להסתכל מכמה זוויות שונות על בלוג, וכל אחד יכול להגדיר אותו מחדש, לפחות מבחינתו.

למעלה