גם אתם מזהים מסרים היסטורים בשאלתיאל קוואק ?

גם אתם מזהים מסרים היסטורים בשאלתיאל קוואק ?

או שזה רק אני ? מישהו יודע מה מקור הסדרה ? מאיזו מדינה ? תודה

porky169

New member
זה בכוונה../images/Emo134.gif

הסדרה עצמה(שהיא חצי הולנדית וחצי יפנית) אמורה ללמד על כל מיני מסרים חינוכיים ולא רק היסטוריה אלא על כל מיני כמו זיהום אוויר שימוש בסמים וכו'

בטטהמן

New member
גם זה בכוונה

אאל"ט במקור לדולף יש שם אחר ובארץ שינו אותו לדולף כדי להדגיש את הקשר לנאצים. ויש גם קשר לאפרטהייד בדרא"פ דרך החברה השחורה של שלתי. יש בנושא המון חומר באינטרנט. רק צריך לחפש.

הבנתי, חשבתי פשוט שדמיינתי את כל זה

יש לו גם את ההצדעה וכולם כמו רובוטים "דולף הוא הצדק" וגם סימן כמו ה- SS

porky169

New member
לא../images/Emo134.gif

במקור באמת קוראים לו דולף ובגרמניה שינו לו את השם לקרע(הקול של העורבים)

omni4

New member
אפילו אם זה נכון, קצת הגזמתם

זה כמו שתגידו שפינוקיו רוצה לרדת מהחוטים זה כמו להשתחרר מכבלי החברה המודרנית. זה כמו שתגידו שאליסה בארץ הפלאות נכתבה כי הסופר (לא זוכר את שמו) היה פדופיל. זה כמו שהסדרה מרקו מלמדת את הילדים על מעמד הפועלים, וכו'. אלו בסה"כ סדרות מצויירות שאמורות להיות מנותקות מהמציאות, אחרת איך לברווז יש אבא שהוא חפרפרת? נו מה תגידו עכשיו ששאלתיאל סימל את היהודים בגלל צורת הפה שלו? נו באמת, קצת הגזמתם להביא כזה דיון לפה.

לא כולם חייבים להשתתף בדיון - וזם גם לא דיון.

גם בסדרת ילדים יש מסרים. חפי הוא לא האבא האמיתי של שאלתיאל קוואק. דולף הוא אדולף.. והמסר זהה להיסטוריה הקיימת. להשמיד את כל הברווזים הלבנים זה קצת קיצוני בשביל סתם סדרת ילדים. לא? לא כל אחד חייב להשתתף בדיון הזה. וזה גם לא היה דיון. דולף מעורב לאורך הסידרה בתחבלות מרושעות רבות אחרות מלבד ההפיכה הפאשיסטית אותה לה היה אחראי. בנקודות מסוימות הוא גנב אבנים יקרות, השתתף בסחר בנשק, לוכד דרקון חכם אותו הוא מוכר לגן חיות, יורה בדיונון, ובאופן מכוון פוגם בסכר במהלך קמפיין הבחירות, אשר מוביל למקרי מוות אחדים. דמותו של דולף היא סאטירה על הנאציזם, אשר כוללת התבטאויות של דולף על כוונותיו לבצע "טיהור גזעי". דולף מתגלה בנקודה מסוימת כבעל ציפור שחרורה מעורבת, התייחסות לחשד כי היטלר בעצמו לא היה ארי טהור. כשם שהיטלר לא היה ארי טהור, דולף צובע את החרטום הצהוב שלו בצבע שחור בכדי להסוואות על העובדה כי הוא איננו עורב טהור.

omni4

New member
כנראה ששכחת

שבכל סדרה שבה יש רעים הם רוצים להרוג מישהו/ לספח אותו לצד שלהם. זה לא אומר שהילדים שצופים בתוכנית ילכו לעשות את זה.

כנראה שלא הבנת

מי דיבר על הילדים ועל מה שהם עושים, אני בסך הכל שאלתי אם זה נכון שיש מסרים היסטורים בסידרה וצדקתי. לא דיברתי על שום דבר מעבר לזה וגם לא אמרתי שזה דבר רע. שיהיה לך יום טוב

porky169

New member
ההבדל העיקרי../images/Emo134.gif

הוא שבשאלתיאל קוואק זה לא מסרים סמויים כי אם גלויים לחלוטין הרי הסדרה באה ללמד בין השאר היסטוריה

באמת יש בה הרבה מסרים גלויים אבל

השאלה היא האם ילדים מסוגלים ללמוד מזה משהו על ההיסטוריה ? הם מבינים את כל המשלים האלה? אני בתור ילדה לא חשבתי על זה בכלל וחוצמזה לא ממש ידעתי היסטוריה אני הבנתי את ההקבלה הזאת רק יותר מאוחר.... לכן השאלה אם זה יעיל? מה דעתך ?

למעלה