גם אתם שמתם לב שהכל כל הזמן מתייקר!?

שמש אבי

New member
גם אתם שמתם לב שהכל כל הזמן מתייקר!?

או שרק אני. נראה לי שהכל כל הזמן מתייקר בסופרים בלי שנרגיש סל המזון שלנו מתייקר מקניה לקניה. שאלה לגולשים, איפה הכי זול לקנות. מגה, רמה, משהו באזור אני חייב להוריד את העלויות של האוכל איך שהוא. אשמח לקבל עצות. תודה

לא רק האוכל

כשרכשתי את מכוניתי (סולר), לפני 5 שנים, מחיר מיכל היה כ- 170-180 ש"ח. היום - כ- 280 ש"ח כשאני מגיעה עם קצת סולר במיכל, וכבר היו לי חיובים של למעלה מ- 300. להערכתי מדובר בתוספת עלות של כ- 5000-7000 ש"ח בשנה. זו המשמעות (וכנ'ל באוכל) של שחיקת מעמד הביניים, כי המשכורות לא עלו באותה מידה. בעיה כאובה, שאין לה קשר לכלכלה אלא להעדפת גישה חברתית נאו-ליבראלית והרסנית על פני גישה סוציאל-דמוקראטית השמה במוקד את איכות חיי הפרט ובאמצעותו מטפלת במאזן הלאומי, ולא להיפך.

ATAF151

New member
המשכורות דווקא עלו

לפי הנתונים היבשים המשכורות הממוצעות במשק ואפילו שכר המינימום עלו באחוזים גבוהים יותר מאשר האינפלציה. שכר המינימום למשל היה לפני שנתיים כ 3200 ש"ח לעומת כ 3700 היום (וזה עוד אחרי שדחו את העלאתו לחודש יוני 2008) וזה עליה של כ 15% לעומת אינפלציה של כ 3%-4% בתקופה הזו. הסיבה להתייקרויות בסולר למשל היא לא גישה סוציאלית, אלא עליה דרמטית של מחירי הנפט בעולם. צריך לזכור שאנשים בצדק נוטים לזכור יותר עליות מחירים מאשר עליות שכר, אבל אם נסתכל אחורה נניח 15-20 שנה נגלה שרמת החיים שלנו השתפרה דרמטית. ולמשל כשהייתי ילד היו קונים קוקה קולה או לחם לא אחיד או חלב בקרטון רק באירועים מאוד מיוחדים, וכיום אני רואה אנשים ממצב כלכלי לא כל כך טוב קונים קולות ודברים דומים בלי לעשות חשבון.

sarins

New member
חצי חינם בחולון

היי אבי, אני מזמינה מחנות המכולת שלי, שולחת פקס ותוך חצי שעה הדברים אצלי...לא זול בעליל, אבל מקל עליי מאוד! לשאלתך, קניות ובזול- רק במרכז "חצי חינם" באיזור התעשייה בחולון! זול מאוד, יחסית למקומות אחרים, מומלץ לקניות גדולות, הכוללות מרככי כביסה וכד'. החיסכון מאוד משמעותי! מרווח מאוד וקיימת חווית קנייה, למחפשים זאת! בהצלחה!

ניטרוי

New member
שמתי לב השבוע בקניה בסופר ברננים

אני חוששת שבכל מקום שמפתה אותנו עם מבצעים "תוקעים" מחירים ביתר המוצרים. ובסופו של דבר אני קונה איפה שהכי זמין באותו זמן. הם לא יודעים לשמור על נאמנות לקוחות אז גם הלקוחות לא יכולים להיצמד לסופר אחד.

ATAF151

New member
נכון

ברעננה הכי זול בסופר רמה, מחוץ לרעננה יש את חצי חינם וחביב בצומת ירקונים.

m a l i b i

New member
לשמש אבי

שמעתי שמאד זול ב"יד יצחק" באזור המזרחי של כ"ס... אישית, עדיין לא ניסיתי, אבל כך שמעתי. תבדוק...

עומר247

New member
יינות ביתן (רמה לשעבר) ויד יצחק זאת אותה רשת

והיא הכי זולה באיזור, למרות שהיא לא זולה בכלל

ATAF151

New member
אותה רשת אבל לא אותם מחירים

כאשר יש כמה סופרים לאותה רשת, זה עדיין לא אומר בהכרח שהמחירים זהים, והמחירים ביד יצחק בכפר סבא קצת יותר זולים מיינות ביתן/רמה. והם אכן הכי זולים באיזור אבל יקרים מחצי חינם או חביב.

למעלה