גם בבית שאן ישתלם לתכנן לפי תמ"א 38..

גם בבית שאן ישתלם לתכנן לפי תמ"א 38..

אבל כפי שכולם יודעים כרגע תמ"א 38 לא שווה ליישום בפריפריה כמו בית שאן בגלל מחירי הדירות הזולים. אבל לפי ההיגיון עדיין יש לא מעט אפשרויות להפוך את הבנייה בבית שאן וערים סמוכות לה לאטרקטיביות תלוי במוכנות של הממשלה לתמוך בזה והכוונה לא רק בזכויות בנייה מנופחות לבניינים מחוזקים אלא בשלל מיזמים.

למשל אומרים שיקנעם התחזקה עם כביש שש. גם בית שאן יכולה להתחזק באמצעות כביש מהיר או אם תוכניות רכבת העמק יקצרו את לוח הזמנים כדי לחבר בין בית שאן לחיפה. ואם התחנה האחרונה לא תהיה בית שאן אלא תמשיך לאזור טבריה עילית-פוריה זה יאפשר בעצם לחבר בין בית שאן לערים הגדולות יותר סביבה טבריה, עפולה ונצרת.

בית שאן יכולה להיות גם מודל לבינוי-פינוי כלומר בבנייה חדשה ואז מעבר הדיירים לבניין החגש והריסת הישן ואפילו הסבת יעודי הקרקע כדי לעודד בבית שאן התחדשות עירונית ולהפוך קרקעות של דירות שיכונים בנייה נמוכה למסחר, מלונאות, תעשייה, הייטק ועוד.

אפשר גם להעשיר את בית שאן במכללה אזורית, בית חולים מקומי ומיזמים אחרים שנועדו לשדרג את העיר כדי למשוך אליה צעירים מהערים השכנות ובמקביל גם להעלות את ערך הנדל"ן ושוב להפוך את תמ"א 38 לחזיוק מבנים נגד רעידות אדמה לאטרקטיבי יותר. מה דעתכם?
 
ע"פ התנאים הנוכחיים

שאומרים כך וכך הטבות מיסוי, תוספת 2.5 קומות וכו' - גם אם תוסיף מסביב לבית שאן כביש מהיר, רכבת, אוניברסיטה, בי"ח, פארק הייטק והשד יודע מה עוד - עדיין לא תהיה שם היתכנות כלכלית לתמ"א 38 או פינוי בינוי.

בישובים כמו נתניה או רחובות אין כמעט היתכנות לתמ"א 38, אז אתה קופץ כבר לבית שאן? בוא נראה קודם איך מביאים את הבניה הזו לישובים שהם קצת יותר זולים מת"א, ר"ג ורעננה - ואז נחשוב איך מביאים את הבשורה לפריפריה הרחוקה. צעד צעד...
 
בעייתי משהו, כי בבית שאן הסיכוי לרעידת אדמה

חזקה והנזק ממנה יהיה גדול יותר.
ראה שנת 750
 
צודק

ובכלל, תמ"א 38 ופינוי בינוי ישימים יותר באזור המרכז אבל האזורים שרגישים יותר לרעידות אדמה, כמו בית שאן, נמצאים דווקא בפריפריה... זה האבסורד.
 

ש מים

New member


 

ש מים

New member
תמ"א 38 = "פינוי בינוי"


היום - לאחר כל התיקונים לתמ"א - היא כבר נראית לחלוטין כמו תכנית ל-"פינוי בינוי", אבל גרועה יותר (בגלל רמיסת זכויות הקניין של הפרט).
 
קבל ידיעה חמה מהיום:

נווה של אי.די.בי סוגרת את הברז לפרויקטי פינוי־בינוי גדולים.
החברה פורשת משני פרויקטים של 2,260 דירות בפתח תקווה ואור יהודה. נציגי דיירים: "החברה הבטיחה לנו תשובה מסודרת שטרם הגיעה"

http://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3578598,00.html?dcRef=ynet

ואם בפ"ת ואור-יהודה היא פורשת בשלב כל-כך מוקדם אז מתי היא תפרוש מפרויקט בבית שאן?
 
יכול להיות למרות שרוב החברות הגדולות

לא מתעסקות עם תמ"א 38 (כסף קטן), למעט אשדר אאל"ט.
 

ש מים

New member
so what?

הקטנות והקיקיוניות לא יכולות לעשות רע לאנשים?


הערה: אני לא אומר שתמ"א 38 היא רעה או שהחברות העוסקות בכך הן רעות, אני כן אומר שהחוק בניסוחו הנוכחי פתח פתח ענק לרוע ולעוול.
 
תחנת רכבת בבית שאן

היום (היום ב') התפרסמה (בעיתון מעריב) הודעה על המכרז להקמת תחנת הרכבת של בית שאן.העבודות לאורך כל התוואי בעיצומן,אך ברור שעיקר העיכובים יהיו בחציית הכבישים הראשיים-בהפרדה מפלסית.אין כוונה להמשיך מבית שאן לטבריה.ישנה תוכנית עתידית להקים מסילה חדשה שתצא ממסילת רכבת העמק ליד כפר ברוך,תעקוף את עפולה,תמשיך לכיוון צומת גולני לאורך הכביש הראשי ותגיע לתחנה שתוקם באזור טבריה עילית.
גם אם יחליטו להמשיך את המסילה מבית שאן למעבר הגבול (עוקף חמדיה),אין סיכוי שהירדנים יבנו בעתיד הנראה לעין מסילה חדשה שתעלה את המעלה התלול מבקעת הירדן לאירביד דרך שונה וואדי אל-ערב.
 

oschlick

New member
לגבי הרכבת מחיפה לטבריה - לא עדיף להשתמש

במסילה שתיסלל לאורך כביש 79 ולחבר את טבריה למסילה הזאת? הסיבוב מדרום להרי נצרת נראה לי יאריך את הדרך.
 
זאת טעות לא לחבר ברכבת את בית שאן לטבריה

ובמיוחד לנוכח הפיתוח המסחרי בטבריה והפיתוח התיירותי של עמק המעיינות ליד בית שאן שמצדיקה הזרמת מבקרים מעיר לעיר. מלבד זאת אם אי פעם יחליטו להקים שדה תעופה אזורי בצפון חשוב שיהיה קשר תחבורתי מהיר גם ברכבת ממנו ליישובי מזרח הגליל והעמקים.

אבל חוץ מזה שימו לב שניסיתי להדגיש כי חוץ מתמ"א 38 שמדבר על תוספת בינוי צנועה יחסית שלא משתלמת בערים שרחוקים מגוש דן (ר"ג גבעתיים ת"א) ואולי מרכז ירושלים אלא גם על עידוד בנייה בעיר כמו בית שאן על ידי מענק קרקעות ליזמים שיבנו בנייה חדשה כדי לפנות את הבנייה הישנה להריסה ושינוי ייעוד ממגורים לשימושים אחרים, חיזוק כדיור ציבורי, או פשוט הריסה ובניה מחדש כפרויקט התחדשות עירוני. כדי לעודד עוד יותר את הבנייה דיברתי גם על הצורך בהפיכת העיר לאטרקטיבית יותר משכנותיה כמו עפולה, טבריה, נצרת עילית, וכו'.

חוץ מזה המיקומים המשוערים לשדה תעופה צפוני שאולי יקום בעתיד כשיבינו שגם אזור הצפון זכאי לשדה תעופה לא פחתו מאילת או באר שבע דיברו על אזור מגידו-רמת דוד וזה אומר שרכבת העמק היא זאת שתצטרך להתחבר לנמל כזה מה שמצדיק לקשר בין בית שאן שהרכבת תגיע אליה לבין טבריה ואזור הכנרת שהיא מרכז התיירות הקורץ באזור גם לתיירים ומשם אולי גם לקו הרכבת הגלילית שתתחיל בעכו ותגיע לכרמיאל אבל בשלב הסופי צפויה גם להגיע עד קריית שמונה דרך מירון וצפת.
 
למעלה