גם בגדה המזרחית ישראל מואשמת

אלון 58

New member
גם בגדה המזרחית ישראל מואשמת

עבדאללה ה-2 מלך ירדן,יוצא גם הוא בהצהרות על אשמת ישראל כביכול במשבר הנוכחי,עקב "כיבוש אדמות ערביות"(האדמה מדברת ערבית?),יש לו זכרון קצר,הוא כנראה עוד לא נולד או שלא נכח במזרח-התיכון בזמן שאביו המנוח,המלך חוסיין,הכין שעורי-בית במזרח-תיכוניות,ומיהם אויביו האמיתיים,לא נורא,הוא עוד ילמד,הרי יש לו "השכלה מערבית".

אלון 58

New member
לא חשבתי אחרת...!

הם מודעים לכך שרק להם מותר לכבוש אדמות של אחרים,לדכא,להשפיל,ואחר-כך לשחק את מסכני העולם קבל עם ועדה,כך זה עובד,וזה לא חדש,וגם לא ישתנה.

a e q u i t a s

New member
אני לא באמת חושב

אני לא באמת חושב שהוא אומר את זה כי הוא מאמין, אלא כי הוא צריך להראות לירדנים שהוא תומך בסולידריות לבנונית, עובדה היא שבמשך הרבה מאוד זמן, הממשלה הירדנית מנעה הפגנות תמיכה בחיזבאללה..

אלון 58

New member
יש בזה הגיון...,

פיו לא בהכרח מייצג את מחשבותיו,הוא יודע עם יש לנו עסק כאן,כי הוא זהיר בקשר לגורמים דומים שפעילים אצלו.

a e q u i t a s

New member
אלון, תראה את הליגה הערבית היום

אלון, תראה את הליגה הערבית,היא מחבקת ומקבלת על עצמה את תוכנית 7 הנקודות של ראש ממשלת לבנון, היא מאוד דומה לזו של מועצת הביטחון, הבדלים הם רק סימנטיקה וניסוח, שר החוץ של סוריה באמצע הנאום של סניורה פשוט קם, הלך ועזב את הבניין, זה שודר בשידור חי לכל העולם. ולמה? כי סוריה וחיזבאללה מבינה שהם לא יכולים להלחם כנגד כל העולם הערבי, והעולם הערבי שהוא ברובו סוני רוצה לראות את החיזבאללה מפורק מנשקו. אתה חושב שהפגנות האלימות ברחובות הבירות הערביות הם טובות, ממש לא. הם בעצם מערערות את יציבות המשטרים המתונים, תראה מה קרה במצרים... האחים המוסלאמים, האירגון שמובראק נלחם בהם בשיניים מעלים את ראשם ומצייצים, גורפים אהדה וזה דבר שמנהיגים המדינות הערביות המתונות לא יכולות להסכים איתו. חיזבאללה נשלט על ידי פרסים - איראנים האינטרסים הם מנוגדים לחלוטין וגם יש ביניהם שנאה הדדית שנועצה עוד בימי הנביא מוחמד. אני מאמין שישראל צריכה לנצל את המומנטום ואת הסדקים בחומה הערבית כדי להגיע להסכמת אש.. כי בסופו של דבר, אפילו החיזבאללה לא יכול לעמוד נגד הרצון של כל מדינות הליגה הערבית.

אלון 58

New member
יש צדק בדבריך...,

צריכים להמתין ולראות איך כל זה יתפתח,כי עם כלפי חוץ הערבים מנסים להראות "אחדות" מסוימת,מתחת לפני השטח,בין כמה צדדים בעולם הערבי האש בוערת,כל כוונתם רק להראות ש"לא מוותרים" לישראל.

a e q u i t a s

New member
מתחת לפני השטח הכל גועש.

מתחת לפני השטח באמת הכל גועש ורועש, אני עוקב לפעמיים אחרי הרשתות הערביות, יש שם ויכוחים סוערים... ומושגים כמו לבנון ללבנונים חוזרים לא פעם ולא פעמיים, איראן יוצאת מפה דיי מוקצת מחמת המיאוס, ואנו כמדינת ישראל צריכים לדחוף את היוזמה הזו קדימה, בעיקר כדי לנטרל את איראן - האויבת מספר אחד של ישראל ואולי גם בדרך את סוריה הסוררת.

למעלה