גם בלוקי וגם וינוקורוב מחוץ לטור

גם בלוקי וגם וינוקורוב מחוץ לטור

חבל...שניים מהרוכבים הבולטים ביותר בטור בשנים האחרונות בחוץ. במיוחד חבל על וינוקורוב שהיה יכול ללכת חזק על אחד מהמקומות הראשונים גם השנה, כמו שעשה בשנה שעברה.

למה בחוץ? בא לך לעדכן?

ido mazor

New member
פציעות ועוד

וינוקורוב נפצע לפני מספר ימים בטור של גרמניה, צריך ניתוח ולא יהיה בריא לרכב בטור. בלוקי לא ממש חזר לעצמו מאז הפציעה בטור הקודם, היו לו כל מיני פציעות מוזרות, ולאחרונה כשהרגיש קצת יותר טוב הקבוצה שלו הכריזה שהיא מתפרקת בסוף השנה והוא עזב אותם ולא ירכב בטור.

כל הכבוד לשניהם! וינו' מצא מתי

להיפצע... דווקא הוא במשחק הפנטזיה שלי..חבל

natyh

New member
ווינו נפצע

בטור השוויצרי , קטע שלישי כמדומני , ואולריך השתולל מכעס . נתי

princessR

New member
וינו נפצע

בטור של שוויץ. הוא נפל וקרע רצועות בכתף, נדרש לניתוח, שלושה שבועות החלמה... ונגמר הסיפור של הטור. אצל בלוקי יש הרבה בלגן. הוא חולה (?) אסתמה. הוא רוצה להשתמש בתרופה אסורה על ידי ההתאחדות הצרפתית (מותרת על ידי הספרדית וה-UCI) ובולנג'ר לא מרשים לו. חוצמזה הקבוצה מחליפה ספונסר בשנה הבאה ובלוקי לא חתום אצלם. הבטיחו לו שנתיים אבל עכשיו דובר רק על שנה, אז הוא התעצבן, יצא לרכיבה משפחתית עם אחיו ועם המאמן האישי שלו, וכשהוא חזר - כבר לא היתה לו קבוצה. כמו שאמרתי - בלגן.

natyh

New member
לא בטוח

שהסיפור הוא האסטמה . סביר להניח כי הוא לא התאושש עדיין מהפציעה . הוא הרי היה חולה אסטמה גם בשנה שעברה . נתי

princessR

New member
שאלה בסטטיסטיקה

איך זה שכל כך הרבה רוכבי אופניים מקצוענים חולים באסתמה?

natyh

New member
רק יאיר בן עמי

יוכל לענות ברצינות על השאלה הזו !!! אני לא בטוח שזה באמת הרבה , אבל אני יכול לספר כי אופניים מאד עוזרים . אני היום מכור וזה או אופניים או משאף !!! נתי

טיראן מ

New member
כל כך הרבה ??

איך הגעת למסקנה הזו? יש סטטיסטיקה בנושא ? אני מניח ששיעור חולי האסטמה בקרב הרוכבים זהה לאוכלוסיה כולה, אולי מעט פחות. אלא ש... כשעוסקים בספורט אירובי האסטמה יכולה להרים ראש ולהפריע הרבה יותר מאשר לחולה "רגיל". ובהומור, אולי שנים של רכיבה אחרי משאיות בכבישים עושה את זה ...

זורקא

New member
ואולי זה הפוך...

אולי התרופה לאסטמה מביאה את האסטמה אצל ספורטאי סבולת שצריכים אישור לכמה חומרים (השערה ספוקלטיבית בלבד).

בהחלט זכור לי נתון בעייתי, נדמה לי

שמהג'ירו לפני שנתיים, שהציג רמות בלתי סבירות בהחלט של רוכבים שהציגו את עצמם כסובלים מאסטמה. הסיבה, לצערי, טמונה באפשרויות שמציעות התרופות לאסטמה. נדמה לי שמי שחושב אחרת הוא תמים, כפי שאני הייתי לא מזמן.

לא רק רוכבי אופניים...

אם יהיה מי שיבדוק את מספר השחיינים חולי האסטמה הוא יגיע למסקנה כי בריכת שחייה = אסטמה או טוב יותר ספידו או ארנה = אסטמה. הנבחרת האמריקאית לאחת האולימפיאדות (נו אני לא זכור אם ז היה לפני 12 או 16 שנים ) כללה יותר מ - 50% חולי אסטמה. רק אחת מהן נפסלה בגלל משאף.

למעלה