גם ברנד אוגרודניק - ת' פיגורה מגיעים לפסטיבל

גם ברנד אוגרודניק - ת' פיגורה מגיעים לפסטיבל

הישר מאיסלנד והלוואי שיביא איתו גם את מזג האוויר מגיע הבובנאי רב האמן: ברנד אוגרודניק - Figura Theater תיאטרון פיגורה שופע מצוינות וחדשנות בתחום הבובנאות העולמית מאז 1986. כבובנאי בתיאטרון ובטלויזיה, ברנד אוגרודניק שואב גם מהכשרתו כמוזיקאי קלאסי וגם כאמן לחימה (קראטה, טאי-צ'י).
צפו בקטעים בהמשך מתוך ההצגות ותבינו למה אסור להחמיץ את ההזדמנות לצפות בו
ברנד יציג בפסטיבל מופע ב2 גירסאות: " גילגול " לילדים מגיל 6 ולכל המשפחה אוסף של סיפורים קצרים מקוריים המסופרים ללא מלים. במופע מציג הבובנאי רב-האמן ברנד אוגרודניק מאיסלנד מריונטות מסובכות ובובות מקל מגולפות בעץ, כמו גם דמויות ייחודיות הנוצרות משילוב צעיפי משי עם ידיו ורגליו. זהו לקט קטעים נבחרים שיפעימו את הקהל הצעיר, מתוך המופע "מטמופרוזה" המוצג בגרסתו המלאה - למבוגרים *קטע לצפייה מתוך המופע, שבעיניי הוא בובנאות במיטבה
קישור 1 המופע יועלה פעמיים בלבד!!!! ביום שבת 23.7 בשעות 10:30, 12:30 באולם התיאטרון במרכז משך המופע: כ45 דק' כאמור הגירסה למבוגרים המוצגת בגירסתה המלאה נקראת: מטמורפוזה - פיוט בתנועה מטמורפוזה היא אסופה של 12 סיפורים קצרים מקוריים המסופרים בחן המטפורי של הבובנאות. הקטעים נעים מן הנדוש ועד למטפיזי, עם דגש חזק בעולם הדימויים. מטמורפוזה מתארת את טבע קיומנו והכרתנו המשתנה ללא הרף. דבר לא נותר כפי שנדמה וחשוב לא מה שאנו רואים אלא איך שאנו רואים אותו. עיצוב הבמה עצמו עובר תמורה מתמדת שבה מתהוות במות חדשות לבובות בטכניקות מגוונות ולסיפורים השונים. רוצים לראות מה אפשר לעשות עם חתיכת בד, כמה אביזרים קטנים, הרבה דימיון והמווווווון כישרון
*צפו בקטע מלא הומור וקסם מתוך המופע - קישור 2 המופע יתקיים פעם אחת בלבד!!!!!!!!!!! .ביום שישי 22.7 בשעה 21:00 באולם התיאטרון המופע ללא מילים ואורכו כשעה וחצי כולל הפסקה

את אומרת יש ונראה לי שבצדק

האיש הזה פשוט מוכשר ברמות
כמה כישרון, כמה יצירתיות, כמה רעיונות באיש אחד ההפעלה, המשחק, השימוש בבובות, בחפצים ובגוף - איזה יופי, פשוט מדהים ולכן גם כתבתי שלפחות ע"פ הקטעים זוהי בובנאות במיטבה!!!!! מעבר לזה שהאיש פשוט אמן מדהים הוא גם נראה...אההה התבלבלתי, זה כנראה כבר לפורום אחר
דרך אגב, הוא עורך כיתת אמן ויש גם סרט שלו + הרצאה שלו אחרי ההקרנה - על זה אספר מחר. גם אני רוצה לראות את מטמורפוזה!!!!!!! לא תאמיני אולי אבל בגלל התקופה מטורפת שעוברת עלי עוד לא מצאתי את הזמן לשבת ולהחליט מה אני רוצה לראות מכל המבחר וכמובן שאני לא הולך להחמיץ את "הריקוד של פלורה" ממש מתחשק לי לראות את "האווזה פטוניה" ועכשיו אילן הזה גרם לי לבלבלות רציניות
בדר"כ אני פחות מתחבר לתיאטרון בובות מהמזרח הרחוק אבל הקליפ הקצרצר שהוא העלה גרם לי לחשוב שאת הטייוואנים האלה וקרנבל בובות הכפפה הטאיווניות שלהם אני ממש אוהב
מעניין אותי לראות את "היפהפיה הנרדמת" של של בן בינה "הילד שאהב חתולים" שסיפרתי על ההצגה הזו לפני כמה חודשים מאוד מסקרן אותי...מאוד! ומה עם "פיית המרציפן" שעוד לא ראיתי למרות מאות הפעמים שהיא הופיעה ברחבי הארץ?! שמעתי ש"קרקס הקוביות" היא הצגה איכותית ומשובחת במיוחד את " סיפור הפול " ראיתי לפני שנים רבות ויש גם את " הדייג ודג הזהב " בבכורה, "מוצארט הקטן" , " שלמה המלך והדבורה " ואת " הענק וגנו " שגם ראיתי לפני שנים בביצועה של שרונה שפירא ז"ל את ערב המחווה לזכרה של שרונה שפירא ז"ל - אני אאלץ להחמיץ למרות שכ"כ רציתי להיות בו אבל אני מופיע בשעה מאוחרת ולא אספיק להגיע אווווווףףףףףףף ולא הזכרנו את ההצגות בבמה התפוזית ובגינת הבובות הצילווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו מה רואים קודם

יאללה דודי, אנחנו "נאמץ" אותך בכיף ../images/Emo8.gif../images/Emo8.gif../images/Emo8.gif

תצטרף אלינו למטמורפוזה, האווזה פטוניה, והדייג ודג הזהב. נשמח עם תשב איתנו , לכבוד הוא לנו.......חוץ מזה ראיתי השנה את "היפייפיה הנרדמת" ואהבתי מאוד את הגרסה שלה. היה ממש מוצלח ויפה. ממליצה בחום.

ברנד אוגרודניק יקיים כיתת אמן בפסטיבל

ברנד יקיים כיתת אמן ב: יום ראשון 24.7 בין השעות 10.00-14.00 באולם " הבמה קטנה " במרכז לתיאטרון בובות חולון
מספר המקומות מוגבל
במפגש איתו המשתתפים יחקרו את האיכויות, האפשרויות וההשפעות של חומרים שונים, טכניקות, וסגנונות של בובות ומופעים, וילמדו כיצד לכלול אותם בתחום העניין המובהק שלהם, לקיים ערנות מלאה בגוף ונפש, להאזין ולספוג ולהתרענן. הבובנאי מנסה להציג חפץ (המכונה בובה) כך שידמה חי. הוא נוסך בו כוח חיים בכך שהוא נופך את חיוניותו-שלו בחפץ עצמו. כמו חרב הסמוראי או הכינור בידי הנגן, הבובה הופכת המשך אנרגטי של המפעיל עצמו. מה מקור האנרגיה בהפעלת הבובה, כיצד היא מועברת אל הקהל? חקר התנועה, שיווי המשקל והנשימה יסייע לנו למצוא תשובות. פעולת הבובנאות, אם כן, מכילה יותר מאשר טכניקה ומיומנות. אמרת זן עתיקת-יומין מתארת זאת: "אם ההכרה נכונה, הטכניקה תהיה נכונה". על ברנד אוגרודניק בעל הכשרה מקצועית במוזיקה קלאסית, בפיסול בעץ, באיור ספרי ילדים ובאמנויות התנועה. ברנד מופיע עם התיאטרון פיגורה באירופה, קנדה, ארה"ב ואסיה כאמן וכמרצה בפסטיבלים, אוניברסיטאות וכינוסים. יצירותיו בתחום המריונטות ותיאטרון הבובות מועלות גם בקולנוע, בטלוויזיה, במוזיאונים ובתיאטראות ברחבי העולם. ברנד חי באיסלנד, שם הוא מכהן כבובנאי-אמן בתיאטרון הלאומי האיסלנדי כבובנאי בתיאטרון ובטלויזיה, ברנד אוגרודניק שואב גם מהכשרתו כמוזיקאי קלאסי וגם כאמן לחימה (קראטה, טאי-צ'י).

../images/Emo202.gif הסרט: "מיתרים" יוקרן ולאחריו שיחה איתו

מיתרים (Strings) סרט מיוחד במינו הטוען גם לתואר סרט הקולנוע הראשון בהיסטוריה שכולו מריונטות (בובות חוטים). סיפור מיתולוגי על נסיך שיוצא לנקום את מות אביו, מגלה כמה דברים על בני עמו וגם מוצא אהבה. הבובות מודעות להיותן תלויות על חוטים, והבמאי אנדרס רונאו-קלארלונד עושה שימוש עלילתי מבריק בנוכחותן. בין המדבבים לאנגלית : דרק ג'ייקובי (אני קלאודיוס) ואיאן הארט (הארי פוטר). * הסרט יוקרן בנוכחות ברנד אוגרודניק, בונה הבובות והבובנאי הראשי (האחראי על צוות מפעילי הבובות). לאחר ההקרנה ברנד יציג וידגים את "מאחורי הקלעים" של עולם הבובות שבסרט. בימוי: אנדרס רונאו-קלארלונד מוזיקה: יורגן לאוריטסן תסריט: אנדרס רונאו-קלארלונד איידט ניז'ה-מארי דיבוב: דרק ג'אקובי, איאן הארט, ג'וליין גלובר, קלייר סקינר, קתרין מקורמק, דייוק היירווד, ג'יימס מקווי, סמנתה בונד למבוגרים ולנוער. 88 דקות (כשעתיים כולל ההרצאה). אנגלית. כתוביות בעברית סינמטק חולון - יום ה' 21.7 בשעה 19:00. שימו לב למיקום הסרט!!!!!!!!

bobani

New member
איך רציתי להיות שם

בעסה אני עובדת עד 14:00 ביום ראשון אוףףףףףףףףףף

למעלה