גם היום יש חג שמח

צליליתה1

Well-known member
הפי תנקסגיבינג
ומכיוון שאיני חובבת ציפורים צלויות מכל סוג, או פאי דלעת אני אכין לי לצהריים בטטות בטחינה. ויסלחו לי אחיותי ואחי בארהב, אמנם אבות אבותיכם לא אכלו טחינה, אבל זה טעים ואפילו בריא.

אז מה קורה? מזמן לא שוחחנו...רואים מונדיאל? או משהו אחר? קוראים? שומעים? הזמנתם משהו שווה מעלי? מתכוננים לכבוש את הקניון בבלק פריידיי?
(לי יש שיעור במכון כושר מחר בבוקר, מתכוננת להקדים כדי לתפוס חניה, מה שיצא טוב, אעשה קצת השלמות סופר)

סופהו 1

Well-known member
הפי תנקסגיבינג
ומכיוון שאיני חובבת ציפורים צלויות מכל סוג, או פאי דלעת אני אכין לי לצהריים בטטות בטחינה. ויסלחו לי אחיותי ואחי בארהב, אמנם אבות אבותיכם לא אכלו טחינה, אבל זה טעים ואפילו בריא.

אז מה קורה? מזמן לא שוחחנו...רואים מונדיאל? או משהו אחר? קוראים? שומעים? הזמנתם משהו שווה מעלי? מתכוננים לכבוש את הקניון בבלק פריידיי?
(לי יש שיעור במכון כושר מחר בבוקר, מתכוננת להקדים כדי לתפוס חניה, מה שיצא טוב, אעשה קצת השלמות סופר)
הפי נובמבר.
אם מצרפים את ימי הקניות בחודש זה ברחבי העולם, זה חודש הקניות העולמי.
כבר מזמן צריך היה לשנות את נובמבר לחודש הקניות, או חודש בזבוז הכספים, או חודש התורים המטורפים.
בחלק מהחנויות הבלאק פריידי נמשך יותר מיום אחד וזה דוקא נחמד. אפשר לקנות בניחותא ומאז שכבר אין צורך להגיע לחנות, אתחדש במכנסי ג'ינס באורך 7/8 שהזמנתי אונליין במקום הישנים שאיבדו צורה. וזהו.

לא צופה במונדיאל אבל אני רגועה. נראה שאם ארצה מידע, הנכד, שהאיץ בי לחזור מאיסוף בלוטים כי "אבא מחכה לי שנשב לצפות ביחד", בעניינים.

בטטות בטחינה? בטטות אפויות ושכשהן אפויות מטפטפים טחינה? או מטפטפים ואז אופים?

אבח"י

Well-known member
הפי תנקסגיבינג

הבעיה עם עוף ממולא, שאם לא מקפידים להרטיב אותו כל זמן האפייה בתנור, הוא יוצא יבש כמו הנגב. ציפורי ענק, אין מי שיאכל בביתי, אז בשביל מה. ואני רואה במה ממלאים שם באמריקה את ההודי השמן, אז מוותר מראש.
שונא בטטות, שונא דלעת.
משתמש בהם רק להכנת מרק כתום לאהובתי, ורק היא אוכלת ממנו, כי באמת באמת - לא אוהב ירקות כתומים מתקתקים, למעט גזר, פלפל כתום.
שאר הדברים שציינת, לא שמעתי עליהם מעולם, אבל היינו ב'המלט' החדש של בית לסין. כאן תמצאי בקורת-חוות דעת - מעין סקירה.
המלט, שייקספיר, בית לסין

דקל נור*

Well-known member
יש ימים שאני עם סף עצבים נמוך מאד. המקום הצנוע שבו יש לי כרטיסיה כלשהי וביקרתי בו בשנה האחרונה 3 פעמים, החליף מיקום. לשם כך הם רודפים אחרי כבר כמה ימים שאמצא את המייל ששלחו לי, ואוריד אפליקציה אחרת ואמלא הצהרת בריאות מחדש... 🤯
אין לי רוגע וקשב לשטויות האלה.
מיום ליום הבירוקרטיה קשה עליי יותר. אלמלא רוב הכרטיסיה היה לא מנוצל עדיין, הייתי שולחת אותם לאלף עזאזל.

קלייטון.ש

Well-known member
טחינה טעים עם כל דבר.
אני התחלתי לערבב טחינה גולמית עם שוקולד השחר, על פרוסת לחם. לא היה לי ספק שזה יהיה טוב ואכן צדקתי.
טחינה עם פסטה זה סטנדרטי, ובתוכנית שלי עכשיו רוטב פסטה מהטחינה+שוקולד שחר הנ"ל, ואני חושב להוסיף לרוטב כוסית ויסקי.
מקווה שהפעם לא יאשימו אותי שהספגטי שלי ילדותי.

סופהו 1

Well-known member
טחינה טעים עם כל דבר.
אני התחלתי לערבב טחינה גולמית עם שוקולד השחר, על פרוסת לחם. לא היה לי ספק שזה יהיה טוב ואכן צדקתי.
טחינה עם פסטה זה סטנדרטי, ובתוכנית שלי עכשיו רוטב פסטה מהטחינה+שוקולד שחר הנ"ל, ואני חושב להוסיף לרוטב כוסית ויסקי.
מקווה שהפעם לא יאשימו אותי שהספגטי שלי ילדותי.

אין סיבה שטחינה=שומשום לא תשתדך עם שוקולד, סילאן, דבש וגם סוכר, ביצים, קמח ושאר מצרכים לעוגיות טחינה טעימות, או עם קרם למריחה של 'השחר'.
עלבון לשוקולד. אפילו היצרן אינו מתיימר למכור שוקולד, אלא קרם מובחר למריחה ללא קשר לשוקולד.

לגבי פסטה עם כל מה שמנית, כבר נאמר שעל טעם וריח.. בכל מקרה, נראה שהויסקי יטשטש את כל שאר הטעמים, אז אולי יש לך סיכוי ליהנות.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אפילו היצרן אינו מתיימר למכור שוקולד, אלא קרם מובחר למריחה ללא קשר לשוקולד.
בעבר קראו לזה שוקולד למריחה עד שהוציאו (המציאו) איזה תקן שקובע למה מותר לקרוא שוקולד ולמה לא.

באותו אופן יש היום תקן ישראלי שקובע מה זה קטשופ, נראה שהתקן הומצא עבור מותג מסויים מאד ובמקביל אוסר על חברת היינץ לשווק בארץ את המוצר שלה תחת השם קטשופ.

סופהו 1

Well-known member
אולי התקן הומצא או נקבע כי יש הבדלים ושלא ימכרו לך משהו בטעם, כמשהו אמיתי?
הרי יש הבדל בין קונפיטורה, ריבה וממרח פירות בטעם.. ובין משקה בטעם.. למיץ טבעי או נקטר.

גם בלי תקן, בממרח שקלייטון אוהב יש פחות ממחצית כמות אבקת קקאו (7.4%) ונדמה לי שהוא מזכיר טעם של שוקולד חלב (טעים?), לעומת הממרח השוויצרי, שבו 17% אבקת קקאו והוא מזכיר טעם של שוקולד מריר (טעים!!!)

אגב, חיפשתי באונליין של הסופר. יש קטשופ היינץ ולא ממרח או מתבל עגבניות.
מסתבר שהיינץ נצחו בתביעה https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001177721

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אולי התקן הומצא או נקבע כי יש הבדלים ושלא ימכרו לך משהו בטעם, כמשהו אמיתי?
הרי יש הבדל בין קונפיטורה, ריבה וממרח פירות בטעם.. ובין משקה בטעם.. למיץ טבעי או נקטר.

גם בלי תקן, בממרח שקלייטון אוהב יש פחות ממחצית כמות אבקת קקאו (7.4%) ונדמה לי שהוא מזכיר טעם של שוקולד חלב (טעים?), לעומת הממרח השוויצרי, שבו 17% אבקת קקאו והוא מזכיר טעם של שוקולד מריר (טעים!!!)

אגב, חיפשתי באונליין של הסופר. יש קטשופ היינץ ולא ממרח או מתבל עגבניות.
מסתבר שהיינץ נצחו בתביעה https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001177721
זה רק מוכיח את מה שכתבתי לעייל.

למעלה