גם הסוף קשה כל כך

kita1000

New member
גם הסוף קשה כל כך

אנחנו רוצים להכניס אותה להוספיס בתל השומר
. אמרו לנו שהיא כבר לא תחזור הביתה. עכשיו יש וועדות אישור מטומטמות, תורים אינסופיים.. הכל כדי למות?? כל כך מקווה שהיא לא תמות בבית החולים בין אחיות #!@!@#!@ שממש לא אכפת להן, שבשבילן היא עוד אחת זקנה שרק עושה צרות. אם היא לא רוצה שיחליפו לה טיטול??? אין בעיה!!! יחליפו לה בכוח!!! "רק אולי כדאי שתצאו מהחדר בבקשה" (= עאלק התחשבות "במצבנו"). מה עם התחשבות בה לעזאזל? על זה לא שמעו? לא, היא "חולה", היא לא שוות ערך ל"אדם". ואני לא מבינה למה לעזאזל כשהיה אפשר לא היה כסף לעשות בדיקות, ועכשיו כשלא צריך יש כסף לתת לה דם שמחזיק אותה בחיים בכוח, לאשפז אותה ולתת לה כל מיני טיפולים מיותרים לחלוטין???? מי בדיוק צריך את זה???? כל כך מקווה שנספיק להביא אותה להוספיס.. אולי בשבילה זה יהיה מעשה אחרון של כבוד. זה כנראה המקסימום שמערכת הבריאות או המשפט או איך שלא תרצו בארץ מסוגלת לעשות בשביל אדם. או מה שהיה עד לפני שבועיים אדם ועכשיו הוא בקושי משהו שנופל בהגדרת החי. נמאס לי לשמוע במיון את הרופאים מדברים על "בוא נשאיר אותה כי אני לא רוצה לעמוד בפני הוועדה" או לשמוע על טפסים שצריך למלא. נמאס לי מעובדות סוציאליות שעאלק מבינות את המצב אבל לא עושות איתו כלום. נמאס לי ממלחמות מיותרות דרך עורכי דין שכל כך "מבינים" אותי. דההההייייייייייייייייי כבררררררררררררר לאן בדיוק הגעתי? מה זה המקום הזה? זה רפואה בכלל? את מי בדיוק זה אמור לרפא?

היי kita

זה באמת מתסכל. האטימות וחוסר העניין וחוסר הרצון להבין ולעשות מעשה שיהיה אנושי. אני לא מכירה כל כך את המערכת מהצד הזה, אבל אני יודעת שיותר מדי פעמים יש תחושה שהולכים עם הראש בקיר והדבר היחיד שזה עושה זה כאב ראש. אני מציעה לך לפנות לעו"סית באגודה למלחמה בסרטן ואולי כך לפתור את הבעיה מכיוון אחר דרך מישהו שמכיר את המערכת ומערכת מכירה אותו וגם יש לו את הכוחות להלחם בבירוקרטיה המעיקה הזו. אולי גם לבדוק את האופציה של הוספיס בית, במידה וזה מתאים לכם. מקווה שזה יעזור, אפילו קצת. גלי

kita1000

New member
את חושבת שלא פנינו אליה? :(

עדיין מחכה לתשובה שלה מלפני שבוע וחצי-שבועיים בערך... לגבי אפטרופסות, ייפויי כוח ומה שביניהם. הבטיחה תשובה מהירה תוך יום-יומיים, ואמרתי לה עד כמה זה דחוף. מאז לא שמעתי כלום מהכיוון הזה. בכל מקרה הפסקתי להתקשר לעורכי הדין
הם לא עוזרים, רק מבטיחים ושואלים "איך זה יכול להיות ש.." ואז אני צריכה להסביר להם, במקום שיסבירו לי. מעובדות סוציאליות שמעתי קצת יותר תשובות, לפחות הן מכירות את המערכת. אם תעשי אפטרופסות דרך עורך דין תתקעי בבתי משפט כמה חודשים לדוגמא. דרך עובדת סוציאלית תסיימי את התהליך תוך כמה שעות. לא יודעת, הכל כל כך מתסכל.. וכל מה שהיה רלוונטי לפני שבוע לא רלוונטי היום בגלל ההדרדרות המהירה כל כך. אנחנו נלחמים נגד השעון, והוא בד"כ מנצח :( לגבי הוספיס בית- אני לא חושבת שזה רלוונטי (זה יהרוג, פיזית ונפשית, את בעלה), אבל תודה גלי על המידע

ihovav

New member
כל כך עצוב לקרוא את זה,

אין ספק שהבירוקרטיה הזאת מתסכלת. אין ברירה צריך ממש להילחם. מנסיון אני ממליצה לא לדאוג לאפוטרופסות דרך בית משפט (עו"ד), עדיף דרך העוסי"ת. אמנם לא מספיק מהיר, אבל גם לא איטי כמו באפשרות הראשונה. גם אם מישהו מבטיח תשובה תוך יום-יומיים, אל תחכי שיחזרו אליך, תהיי נודניקית. עצוב שכך זה צריך להיות, אבל רק כך הדברים יזוזו... מאחלת המון הצלחה, גם אם אילו הדרכים האחרונות. תהיו חזקים.

למעלה