גם השבדים יודעים להיות לא נחמדים..

davidncsy

New member
גם השבדים יודעים להיות לא נחמדים..

שלום לכולכם. אני חדש בפורום. אני מצטרף בשמחה לאוהבי ארצם של נילס הולגרסון להקת אבבא והבלונד הטבעי. בתור אחד שמאד מאד אוהב את להקת אבבא רציתי לגלות לכם שהלהקה הזאת דוקא זכתה ליחס די קר מהתקשורת בארצם (גם בשבדיה יש תקשורת עויינת..) ולא במהירות הפכה לאהובת הקהל. הדוגמא הכי מדהימה לכך היא שלאחר הזכיה הסנסציונית באורויזיון 74' עם השיר ווטרלו (למי שלא יודע, השם הוא שמו של שדה קרב בו נחל נפוליאון מפלה קשה) השאלה הראשונה שהם נשאלו על ידי עיתונאי בן ארצם היא "איך ההרגשה לזכות במקום ראשון משיר על מקום בו נהרגו 30 אלף בני אדם"?

kipod2

New member
../images/Emo45.gif נכון!

גם אחרי שהם זכו תקופה ארוכה סירבו להשמיע אותם ברדיו השבדי וטענו שהם להקת אירוויזיון עם להיט אחד בלבד.

liranlotker

New member
כל אחד יודע להיות "לא נחמד"

אבל בגדול, מכל מה שראיתי כאן עד עכשיו, גם בקטעים הלא נחמדים שלהם,השבדים הם אנשים הרבה יותר אדיבים, מנומסים ושקטים ממה שתמצא ברוב המקומות והסיטואציות אליהן תגיע בארץ (ודרך אגב, אמרת "השאלה הראשונה", אבל על ידי מי? כי אם זה נשאל, למשל, על ידי עיתונאי Afton Bladet, שהוא בערך הגרסא השבדית ל-Sun האנגלי, אז זה לא ממש מפתיע, נכון?). מה גם, שהם היום צוחקים על כולם. בני אנדרסון והבחור השני הם היום מהמלחינים ומחברי המיוזקלז הפופולאריים בעולם (את בני אנדרסון דווקא ראיתי בזמן שיצאתי לג'וגינג ב-Djurgården,יש לו שם בית חביב ביותר ליד המים) וגם על שתי הבחורות אין מה לרחם.

liatswe

New member
ace of base, זוכרים?

גם אייס אוף בייס, שאני אוהבת מאוד, זכו ליחס קר מאוד בתקשורת השבדית. במיוחד אולף אקברג, אחד מחברי הלהקה, שעדיין זוכה מדי פעם לתזכורת והאשמות בדבר היותו לכאורה ניאו-נאצי, למרות שהכה על חטא בפומבי והצטער על מעשיו כנער. כנראה שהמעשה האחרון של העוינות כלפי אולף היה כאשר עיתונאי שבדי שכנראה אין לו ממש מה לעשות בחיים ומאמין שאולף עדיין מחזיק בדעותיו האנטישמיות, הוציא לפני כמה שנים בודדות לפרסום ב-5000 עותקים, דיסק של אולף, ששם לכאורה שומעים את אולף שר ומגן שירים אנטישמיים. על הכריכה היה לא יותר מתמונה מזעזעת שהעיתונאי השבדי הצליח להשיג ובה אולף נראה עונד חולצה עם צלב קרס ומרים את ידו בתנועה האופיינית. השיא ביחסים בין שבדיה לאייס אוף בייס היה לאחר שהלהקה קיבלה ביקורות שבדיות נוראיות על אחת ההופעות בשבדיה והלהקה הגיבה בחרם: הפסקת הופעותיה בשבדיה. כיום הלהקה מופיעה מדי פעם בשבדיה והיחסים סבירים יותר.

בשיר Happy Nation

אומרים שיש שם מסרים אנטישמים נסתרים, למרות שעל פי הלהקה הקטעים המואשמים כמסרים אנטישמים, הם בסך הכל משפטים בלטינית. אין לדעת אם זה נכון או לא.

liranlotker

New member
"הם בסך הכל משפטים בלטינית"?

ואם הם באמת היו "מסרים אנטישמים", אתה לא חושב שיש מספיק דוברי לטינית ושבדית בעולם שהיו מסוגלים לעלות על זה?

לא יודעת

אני רק סיפרתי את הסיפור שמאחורי השיר הזה.
ולטינית היא שפה מתה, מעטים מאוד יודעים לדבר אותה אני חושבת.. הקטע הוא שהמסרים הם כביכול בעברית, עברית מטושטשת כזאת.. אבל לטענתם זה משפטים בלטינית. אניוואי כשאני שמעתי את השיר זה בכלל לא היה נשמע לי עברית..

liatswe

New member
הטקסט והמשמעות

אין שם מסרים אנטישמיים, כפי שטוענים. הטקסט הלטיני הוא דתי: Laudate omnes gentes laudate Magnificat en secula Et anima mea laudate Magnificat en secuala עיקר תוכנו הוא: "הללו את האיש..."

למעלה