גם השוטרים צרכים ללמוד

mosh451

New member
גם השוטרים צרכים ללמוד

למי פונים כאשר שוטר עובר עבירת תנועה מבלי לחשוש מנקמה?

האמת לומר לך...

זה לא יעזור ב
. ישנה יחידה מסויימת אשר מטפלת בענייני עבירות שוטרים. רק העניין שהשוטר לא מקבל "טיפול" כמו אזרח,אלא כמו שוטר. אין שוטר ששללו את הרישיון פעם,אין שוטר שמקבל בתכל'ס דו"ח וכו'... שוטר לשוטר,אח. תמיד מגישים נגדם תלונה,הם "עלולים לקבל" דו"ח למראית עין ולאחר מכן יבטלו לו את הדו"ח. ככה זה במדינה,השוטרים הם מעל החוק היות והם מייצגים את החוק. הם לא כפופים לחוקי המדינה.מי שיש לו תעודת שוטר,הוא גם בעל תעודת הרג. כמה פעמים ראינו אותם נוהגים מהר מאיתנו על הכביש מבלי הפעלת הסירנה והאורות ? כמה פעמים הם עוקפים על השוליים פקק ארוך,דבר שעליו אנחנו נקבל דו"ח של 750 ש"ח. ויש עוד ים של דוגמאות שלהם "מותר" ולנו אסור.

לא מדויק

לא מכבר פורסם שראש לשכת התנועה במחוז הדרומי של המשטרה, קצין בדרגת סגן ניצב (דרגה המקבילה לדרגת סגן אלוף בצה"ל), נתפס כשהוא נוהג בכביש חוצה ישראל במהירות מופרזת, וכי מי שתפס אותו, היה לא אחר מאשר מפכ"ל המשטרה בכבודו ובעצמו, רב ניצב משה קראדי. לפחות ממה שאני זוכר מהפרסומים, המפכ"ל הדיח את אותו קצין חוטא מתפקידו בו ברגע, וגם הגיש נגדו דו"ח תנועה. ולפני מספר שנים פורסם, כי מי שהיה מפכ"ל המשטרה דאז, רב ניצב (דימ.) אסף חפץ, נצפה ע"י אזרח בשעה שהוא נוהג ומשוחח בטלפון נייד ללא דיבורית. בעקבות הפרסום הראשון, כך אני למד מהפרסום שבא בעקבותיו, הודה המפכ"ל דאז בטעותו, והגיש נגד עצמו דו"ח בו הוא קנס את עצמו בסכום הקבוע בחוק, 750 ש"ח. (הרי אין שוטר שדרגתו גבוהה יותר מזאת של השוטר מס' 1).

שים לב לאשר כתבת...

שוטרים בדרגות גבוהות,אשר דבר עבירתם הגיע לידי התקשורת. אם ולא הייתה התקשורת מיידעת על כך,לא היה נעשה כלום. ואגב תצחק תצחק,בעברי,עקפתי את "מ-1" [המכונית של המפכ"ל] במהירות גבוהה. כאשר נעצרתי על ידי אחד מהשוטרים המלווים,שאלתי אותם אם למפכ"ל מותר היה לנסוע 140 קמ"ש ולי אסור ??? שיחררו אותי,כי הם לא רצו כנראה שהעניין יגיע לתקשורת. בחיים שלי אגב נתקלתי ב"מ-1" שלוש פעמים. ופעמיים עקפתי אותו במהירות גבוהה. בקיצור,גם אם המפכ"ל נתן לעצמו דו"ח,הוא יבטל את הדו"ח 5 דקות אחרי. אל תדאג להם,יש להם שיטות. ופה כבר לא מדובר על הכסף,אלא על הנקודות שמקבלים,ה750 ש"ח לא יזיזו לו את הביצה הימנית.אבל את הנקודות הוא בהחלט ביטל...

ועכשיו שים לב למה שאתה כתבת...

ואני מצטט: "גם אם המפכ"ל נתן לעצמו דו"ח,הוא יבטל את הדו"ח 5 דקות אחרי. אל תדאג להם,יש להם שיטות. ופה כבר לא מדובר על הכסף,אלא על הנקודות שמקבלים,ה750 ש"ח לא יזיזו לו את הביצה הימנית.אבל את הנקודות הוא בהחלט ביטל.." סוף ציטוט. היזהר היטב לפני שאתה כותב דברים מעין אלה. אתה חושף כאן את עצמך לתביעת לשון הרע.

אעעע....

בחור צעיר. לא אשיב לך את מה שהיה משיב מי שהיה המורה שלי למתימטיקה פיזיקה לפני שלושים וחמש שנה בתיכון כשהיו אומרים לו "אעעע...". אתה עוד לא היית אז אפילו לא בתכנון. אבל לגופו של ענין, אשיב לך ב"צא ולמד". שהרי אתה אומר דברים שאולי "כולם יודעים" כמו שנוהגים האנשים לומר, אבל אין לך כל ראייה שדבריך אמנם נכונים. אין לך כל הוכחה לכך. כעת שער בנפשך מצב בו אני הוא אחד מאותם בעלי דרגות בכירות אליהם אתה מתייחס, ולגביהם אתה קובע ש"הם כבר דאגו לבטל לעצמם" או ש"ביטלו להם" או כל דבר אחר. אני הייתי במקרה כזה תובע אותך על לשון הרע, מפרט את כל הנזקים שגרמת לשמי הטוב, ותובע פיצוי גבוה. ובתביעת לשון הרע, הנתבע כהגנה יחידה יכול לטעון רק ל"אמת דיברתי". ובטענת "אמת דיברתי", עליך נטל ההוכחה שאמת דיברת. ובאין באפשרותך להוכיח זאת, הרי שעולה מן האמור, שטענתך תימצא בביהמ"ש כמצוצה מן האצבע. ובתור שכזאת הגנתך תימצא כהגנת בדים, והעמדה שביהמ"ש יקבל, תהיה עמדת התובע, שפירושה חיובו של הנתבע בתשלום פיצוי גבוה גבוה לתובע, בתוספת הוצאות המשפט, ובתוספת שכ"ט עו"ד, בקיצור - מצב לא נעים בכלל. מכאן - שאל לנו לקבוע קביעות אם אין באפשרותנו להוכיח אותן. כמו עם הרכב שצילמתי. מאחר ורואים בעין חופשית את הרכב כשכל ארבעה גלגליו נמצאים משמאל לקו ההפרדה, הרי שזאת הוכחה ניצחת. ובתמונה המקורית, המצלמה קלטה בבירור גם את מספרו של הרכב ואת שמה של החברה לה הוא שייך. מחקתי אותם בפרסום מטעמי זהירות. אולם אם תביט בתמונה שוב, תראה שעל הפגוש האחורי מופיע שמו של המכון בו עבר הרכב את מבחן הרישוי האחרון, כך שבהחלט מדובר בתמונה ברורה מאוד.

ועוד בענין ה"אע..."

וכל שאמרתי קודם ב"הרצאה" שבנושא תביעת לשון הרע, מתייחס רק למישור האזרחי. מה שלא ציינתי קודם, הוא שיש לענין גם היבט פלילי, שהרי גם חוק העונשין נתן את דעתו לנושא בסעיף הדן ב"הוצאת דיבה והוצאת שם רע". ויכול להיות מצב שבו הנאשם יזוכה בהליך הפלילי ויחוייב בהליך האזרחי. וכל זה למה? כי בהליך הפלילי, התובע חייב להוכיח ש- 100% מטענותיו נכונות. די בכך שפסיק אחד לא הוכח, והרי לך זיכוי מחמת הספק. לעומת זאת, בהליך האזרחי, די בהוכחתן של 51% בלבד מטענותיו של התובע, כדי שזה יזכה...

טוב,שנייה אחרי ההרצאה.

לא אמרתי שאין אמת בדבריך,אתה צודק לחלוטין. אבל מניסיוני שלי,כבר יצא לי שהיו לי חברים שוטרים שאמרו לי בשעת קבלת דו"ח,תביא לי את הדו"ח ואני כבר אבטל לך אותו. חבל שהם כבר לא בקשר איתי. זה מספיק בכדי לדעת מה הולך שם. הרי זה ידוע שבכל מקום עבודה,הקומבינות בין מקום העבודה לעובדים בו,הם מרובות. כמו שמוכר בחנות חשמל ירוויח מחיר עלות מוצר במקום מחיר צרכן רגיל. או נהג שבין נסיעה לנסיעה,מכניס לעצמו עוד מן נסיעה פרטית וכו'... אז גם שוטר מכיר את הקומבינות במקום עבודתו ויודע כיצד ניתן לבטל דו"חות וכו'. זה לא שהמדינה שלנו נקייה מקומבינות. המדינה שלנו נבנתה על הקומבינות,הישראלים אלה הקומבינטורים הכי גדולים. ואכן אני יוצא ולומד מהר
ואגב,אני תמיד שמח ללמוד.

sdz

New member
לא מדוייק

לא מזמן נפגשתי עם שני לובשי כחול שהתנהגו בצורה מחפירה. באותו ערב שלחתי אימייל למח"ש (מחלקת חקירת שוטרים) כשבוע לאחר מכן נשלח אלי מכתב הציין כי הם קיבלו את האימייל וכתבו לי מי בדיוק מטפל בעניין טלפון של אותו גורם. אחרי כחודש צילצלו אלי ושאלו אם אני חפץ להפגש עם אותם שוטרים לגישור, סירבתי מתוך עצלנות. אחרי עוד חודש קיבלתי מכתב המודה לי על פנייתי ומציין את הטיפול שנעשה לכל אחד ואחד מלובשי המדים. בקיצור דווקא אני שידוע (לסובבי) כשונא לובשי מדים כחולים התפאלתי מהטיפול האיכותי והמסור שניתן לפנייתי. לכן דווקא אני בנושא זה עומד לצד מחלקת חקירת שוטרים ומאמין כי אכן היה שינוי והטיפול בשוטרים סוררים כן השתנה וכעת הוא אכן ראוי לשבח. לכן במקרה ונראה שוטר מבצע עבירה אל תהססו לגבות כמה שיותר עדויות (תמונות, פרטי השוטר, פרטי הרכב וכו'...) ופנו בדחיפות למח"ש. למרות זאת עדיין אני מאמין כי יש מקרים רבים של "קומבינות" ושל מיני מינים של סידורים למען הקטנת הקנס, הנקודות או ביטול מולחט של הדוח. אך במקום להוציא דיבה ולטעון טענות קשות להוכחה, אני מציע לנסות ו"לעלות" על אותם שוטרים סוררים. את התלונות הללו להגיש למחש ובמקביל לתנועה למען איכות השלטון. אני מאמין כי זו דרך ראויה ויעילה להלחם בתופעה.

שלא ייתפס מדבריי ש...

אני מכליל את כולם. לא מכליל ויש מקרים בהם בהחלט נעשה טיפול. בכל מקרה,אני לא מזמן התחלתי לצלם על הכביש עבריינים כולל שוטרים בוידאו שלא משתמשים בנסיעת חירום לביצוע עבירות.

be_roo

New member
לצערי זו טיפה בים

ההתנהגות עצמה של חלק גדול מהשוטרים מחפירה, והטיפול בהם על פי נסיוני לא קיים. כך למשל קבוצת מתנדבים שעצרה רכבים לביקורת והפריעה לתנועה כאשר 200 מטר בהמשך ניתן היה לעשות את אותה הפעולה בדיוק מבלי להפריע לאיש, זכתה לגיבוי מגוחך מצד המשטרה. חוץ מלומר מפורשות כי שיקרתי נאמר בערך הכל, כולל החזרה על המנטרה "לשוטר מותר לבצע עבירות לילוי תפקידו", בלי להתייחס לטענתי כי אם יש אופציה לבצע את התפקיד מבלי לעבור על החוק יש לבחור באפשרות זו.

על שוטרים ומושחתים

למה לחשוש מנקמה?עשית משהו לא בסדר?אם את בטוחה שאת בסדר אין לך ממי לחשוש ,בשבילי רוב השוטרים הם מושחתים ואין מה לעשות,לצערי אנחנו בידהם ואין לנו מה לעשות,וחבל יש הרבה שוטרים שמבזים את מדיהם,ממש בושה לעם ישראל,תראו לאן הגענו שהציבור פוחד להתלונן על שוטר!!!!

למעלה