אעעע....
בחור צעיר. לא אשיב לך את מה שהיה משיב מי שהיה המורה שלי למתימטיקה פיזיקה לפני שלושים וחמש שנה בתיכון כשהיו אומרים לו "אעעע...". אתה עוד לא היית אז אפילו לא בתכנון. אבל לגופו של ענין, אשיב לך ב"צא ולמד". שהרי אתה אומר דברים שאולי "כולם יודעים" כמו שנוהגים האנשים לומר, אבל אין לך כל ראייה שדבריך אמנם נכונים. אין לך כל הוכחה לכך. כעת שער בנפשך מצב בו אני הוא אחד מאותם בעלי דרגות בכירות אליהם אתה מתייחס, ולגביהם אתה קובע ש"הם כבר דאגו לבטל לעצמם" או ש"ביטלו להם" או כל דבר אחר. אני הייתי במקרה כזה תובע אותך על לשון הרע, מפרט את כל הנזקים שגרמת לשמי הטוב, ותובע פיצוי גבוה. ובתביעת לשון הרע, הנתבע כהגנה יחידה יכול לטעון רק ל"אמת דיברתי". ובטענת "אמת דיברתי", עליך נטל ההוכחה שאמת דיברת. ובאין באפשרותך להוכיח זאת, הרי שעולה מן האמור, שטענתך תימצא בביהמ"ש כמצוצה מן האצבע. ובתור שכזאת הגנתך תימצא כהגנת בדים, והעמדה שביהמ"ש יקבל, תהיה עמדת התובע, שפירושה חיובו של הנתבע בתשלום פיצוי גבוה גבוה לתובע, בתוספת הוצאות המשפט, ובתוספת שכ"ט עו"ד, בקיצור - מצב לא נעים בכלל. מכאן - שאל לנו לקבוע קביעות אם אין באפשרותנו להוכיח אותן. כמו עם הרכב שצילמתי. מאחר ורואים בעין חופשית את הרכב כשכל ארבעה גלגליו נמצאים משמאל לקו ההפרדה, הרי שזאת הוכחה ניצחת. ובתמונה המקורית, המצלמה קלטה בבירור גם את מספרו של הרכב ואת שמה של החברה לה הוא שייך. מחקתי אותם בפרסום מטעמי זהירות. אולם אם תביט בתמונה שוב, תראה שעל הפגוש האחורי מופיע שמו של המכון בו עבר הרכב את מבחן הרישוי האחרון, כך שבהחלט מדובר בתמונה ברורה מאוד.