גם זה קורה אצלנו

יוליקה

Member
מנהל
גם זה קורה אצלנו

אתמול הגיעה ארצה לביקור בת דודי מבודפשט. אין בכך כל דבר מיוחד, אך היא באה לבקר את בנה השוהה כבר ארבע שנים בארץ. הבחור הגיע ארצה עם קבוצה קטנה של נערים יהודים שהחליטו (או שהחליטו בשבילם...) לחזור בתשובה. הם שוהים בירושלים בבתי אונגרין... בת דודתי ביקשה מימני תחילה לחפש לה מלון/פנסיון בירושלים קרוב ככל האפשר לאיזור בו לומד בנה. לבסוף בנה מצא לה פנסיון "מישלהם".... למיותר לציין כי בת דודתי חילונית לחלוטין, אך מקבלת את בנה בדרך שבחר לו. יש לה עוד בן. מחר הם אמורים לבוא להתארח אצלי. למרות שאני אישית לא שומרת כשרות, אני מאורגנת היטב ל"גלאט" כי משפחתו של בעלי דתיים.

דרדרית

New member
כל הכבוד לבת הדודה

קשה לקבל את החזרה בתשובה. קשה עוד יותר להתאים את עצמך לחוקים ולמנהגים החדשים שמקובלים על הבן ויפה עשתה (לדעתי) בת הדודה שעושה הכל למען בנה. כל הכבוד גם לך, יולקה,על ההתייחסות המיוחדת ל"גלאט" באירוח בני משפחתך. ספרי איזה מאכלים הכנת?

יוליקה

Member
מנהל
מאכלים....

כיון שיצאתי מתוך הנחה שבישיבה הוא לא מקבל אוכל הונגרי, החלטתי לעשות לו פפריקש קרומפלי עם קולבאס (נקניקיות), סלט מלפפונים (בלי שמנת כמובן). כמו כן אני מכינה עוף בתנור (לא הונגרי) זהו מתכון מיוחד מפזרים אבקת מרק בצל וכוס קוקה קולה ומעסים את העוף עם הבלילה. העוף יוצא שחום עם טעם מיוחד במינו. נסי ותהני. בקשר לכשרות: יש לי ערכות כלים נפרדות הכוללים: סירים, מחבת, סכינים, קרש חיתוך, כפות עץ, מלקחיים כעריות וכמובן צלחות וסכו"ם חד פעמיים.

למעלה