גם חרשים יכולים לעבור בר מיצווה

צלף

New member
גם חרשים יכולים לעבור בר מיצווה ../images/Emo12.gif

כתבה מהארץ על בעיות תוכנית מיוחדת שמופעלת ע"י קונסרוטיווים לילדים שסובלים מפיגור שכלי קל עד כבד, ילדים עם בעיות התנהגתיות, אוטיסטים חרשים, ועיוורים להכשרה לעליה לטקס בר מיצווה בבית כנסת.

צלף

New member
הכתבה דיי תמוהה בגלל...

1) האם ממש אין הכשרה אורטודוקסית לחרשים
ישנו אתר שלם וארגון שלם שעוסק בהפצת יהדות אצל החרשים וקוראים לו מים שקטים... 2) ההצמדה בין חרשים לכל המוגבלויות השיכליות מטשטשת את העובדה שחרשות בכלל איננה מגבלה שכלית כלל... 3) למי שמתענין בסיכום מתמצת וקל, מהו עמדת היהדות האורטודוקסית ביחס לחרשים, יוכל ללכת לספר שכתבתי עליו פעם בקישור, ולפי הכתוב שם אני חושד שחלק ממטרת הכתבה זה לנגח את היהדות הדתית...

K u d z u

New member
לא תמוה כלל - בפירוש מציינים:

מדובר לא רק בחרשות או לק"ש אלא בעוד בעיות. למשל, גם אוטיסט וגם חירש. מה שתמוה איננו תוכן הכתבה אלא הכותרת שבוחרת להתמקד דווקא בחרשות (אולי בגלל ההקשר הקל והישיר עם הפסיקה של "חרש שוטה וקטן"). במצבים שתוארו בכתבה, אני בספק אם "מים שקטים" או ארגון אחר מסוג זה היו מטפלים בהגשה לבר-מצווה. לא נראה לי שהכתבה מיועדת לתקוף את האורתודוכסיה, אבל זה נכון שמעצם טבעה האורתודוכסיה בחרה להתעלם ממצבים רבים הדורשים פתרון, גם כאשר האמצעים של היום מאפשרים את הפתרון, כי הפתרון לא כלול כבר "במסורת": הוא "מודרני" מדי. זה כמובן לא נכון לכל מצב באופן אוטומטי, רק למקרים מסויימים.

למעלה