גם ילדים בקיבוץ - חלום !

יונית ש

New member
גם ילדים בקיבוץ - חלום !

כמו כום גם אני בחיפושים נואשים
אחרי גן לפיצקלה שלי שתהיה בת שנה וארבעה חודשים בספטמבר. ובגלל שהמטפלת שלנו עוזבת אין ברירה אלה לחפש גן. כבר דנו פה כל כך הרבה היתרונות לפה ולשם ובכסף הרבה שצריך לשלם לגן. רציתי רק לספר לכן שהלוואי והיינו כולנו יכולות להכניס את ילדנו לקיבוצים. אתמול ביקרתי בקיבוץ שובל בדרום (20 דקות מבאר שבע). איזה יופי של גן
. היחס בין מטפלות לילדים 1:4. יש 12 ילדים. המרחבים עצומים היחס חם, מטיילים בבוקר ברחבי הקיבוץ
פשוט נפלא. לשמחתי לא מצאתי שום פגם או רע. רק חבל שזה כל כך רחוק. למה לא עושים גנים כאלה לעירוניים? אני עדיין מתלבטת נורא כי אני עובדת ולקחת אותה לגן שכזה זה נטל של נסיעה כמעט של שעה ברוטו פעמיים ביום. אז אם יש כאלה שיש להן את היכולת והזמן לכו על גני קיבוצים מומלץ בחום. - לפחות תקפצו לראות. להשתמע יונית

רותי ע

New member
לא סתם יצא שם טוב לקיבוצים אבל...

אסור להסתנוור יותר מדי מהתנאים הנפלאים האלו וצריך לבדוק טוב טוב מה קורה במהלך היום. כי אני כבר שמעתי סיפורים על שני קיבוצים שונים מהורים שילדיהם היו שם. ומדובר בגנים מאוד יוקרתיים. חו"ח אני לא באה להשמיץ את הגנים בקיבוצים כי יש בהם תנאים מעוררי קנאה, רק באה להגיד שצריך לבדוק טוב טוב כל גן לגופו..

רותי צודקת!

הגנים בקיבוצים מאוד יקרים והתשלום הוא על אותו יחס מטפלות-ילדים שציינת ושאר התנאים הטובים. א-ב-ל, מי שעושה את הגן טוב בראש ובראשונה אלה הן המטפלות. כמו בכל מקום יש טובות ויש לא. דבר נוסף, אני הייתי בקשר עם מספר קיבוצים ובכולם אף אחד לא השכיל להבין שכשמשלמים 2500 שח לחודש זה נחשב לשירות פרטי. בקיבוץ אחד אף הגדילו לעשות ולא הבינו כלל למה אני לא יכולה לרשום את הילד שלי החודש. אז מה אם הם לא יודעים מי תהיה הגננת שנה הבאה? אז מה אם הם לא יודעים מה תהיה גודל הקבוצה ומי תהיינה הסייעות? באמת למה זה מפריע לי לרשום את הילד לשם?

התמזל מזלי בהיותי קיבוצניקית..

וכל התיאורים שתיארת נכונים - המרחבים הפתוחים, הטיולים, הצוות שנבחר בקפידה (לרב...) מיעוט הילדים בכל קבוצה. הבעיה היא המחיר. אמנם אני לא משלמת על גן אבל המחיר... לפעמים קצת יותר מידי לטעמי, למרות כל התנאים הטובים.

למעלה