גם כאן יש חצאים?

AlteX

New member
גם כאן יש חצאים?

בעקבות משהו שנכתב במקום אחר... הודעה בסגנון "החצי השני שלי תקוע בפקק"... גם כאן יש חצאי אדם? כן, לא רק שהחצי השני שלך תקוע בפקק, הוא בדיוק יורד לחצי השני של מישהו/י אחר/ת...
ותיכף יגיע עוד איזה חצי (גם ככה תקועים בפקק) והם יעשו להם שלישיית חצאים מטריפה! יש גם שמיניית שלשות לנועזים במיוחד... עוד אל ראיתי חצי בן אדם, ואתם? עד כמה שאני יודע חצי בן אדם לא יכול לחיות יותר מכמה חלקי שניה... החצי עם הלב אולי קצת יותר... אמר ברי הגדול: "כולנו עבדים אפילו..." ואני אומר: "כולנו חצאים אפילו..." רובינו חיים בתרבות של חצאים בכל מה שקשור לזוגיות. "אני מחפש/ת את החצי השני שלי"... מעניין מי חצה אותך לשניים ומתי, ובאיזה כלים הוא השתמש...
כמובן ש"חצי" זאת סתם מילה, והרי אם לבן/ת זוג מישהו החליט לקרוא "חצי", אז שיקרא. אך המשמעות של המילה הזאת לרוב היא "אני לא שלמ/ה בלי החצי השני שלי" - וזאת המשמעות שנגדה אני יוצא! מה חצי?! מי חצי?! אחותך חצי!!! נולדתי שלם ואמות שלם. אני אדם שלם! אני לא *זקוק* לשום חצי כדי להשלים משהו בי! זה יהיה נחמד וכיף והכל אם תהיה לי בת זוג, וזה בהחלט *יוסיף* (אך לא ישלים!) משהו לחיים שלי. התוספת הזאת היא בהחלט יכולה להיות מאוד כיפית, אך היא לא הכרחית. היא לא מינימום הדרוש... היא רק תוספת מבורכת. שלמות = עצמאות. אני לא תלוי בשום חצי שצריך לחכות לו שנים עד שהפקק ישתחרר... זה אומר שאני אדון לעצמי, אני שולט על האושר שלי, וכל מי שלא... הוא בעיניי אדם מסכן.

Vdrums

New member
אהבתי את הכתיבה.

יש משהו בדבריך אבל בת זוג זה קצת יותר מתוספת מבורכת, החיים שלך ושל רוב האנשים לא יהיו ממש מאושרים ללא בן/בת זוג.

AlteX

New member
אז זהו ש...

למה לא? לי יש בעיה מהותית עם מה שאתה אומר, כיוון שבמצב כזה יש תלות בין האושר שלי לבין אדם אחר... אותה בת זוג. כיוון שהיא אדם עצמאי לכל דבר היא מבחינתי "גורם חיצוני" שאינני שולט בו, וזה לא שחס וחלילה אני רוצה לשלוט בה. להיפך - אני רוצה שהיא תהיה כמה שיותר עצמאית ובטוחה בעצמה (וזה כבר דיון אחר). מצד שני, היא יכולה כל יום להחליט שהיא עוזבת אותי, וזאת לדעתי זכותה המלאה, ואז מה? החיים נעצרים? רוב החיים שלי אני ללא בת זוג, ועוד הרבה לפני שהגעתי לתובנות שכתבתי כאן הגעתי למצב שפשוט החלטתי להיות מאושר גם ללא בת זוג וכך הייתי החל מאותו רגע. ביליתי ללא בת זוג, טסתי לחו"ל ללא בת זוג, עשיתי הכל ללא בת זוג... והיו אפילו תקופות שבכלל לא רציתי בת זוג. וגם כאשר רציתי, זה לא שהדבר העסיק אותי רוב שעות היממה. זה לא שהיה לי צורך לשבת מדוכא בבית, לוותר על הנאות החיים למיניהן ועל חברה של אנשים, או להתלונן כל הזמן לחברים שלי כמה החיים חרא וכמה הבחורות לא רוצות אותי. כמובן שלא הכל שחור ולבן, ופנטזיית הזוגיות תמיד תהיה איתי כל עוד אין לי בת זוג... ולא סתם, כל עוד אין לי בת זוג שאני מפנטז עליה. אך היום אני גם יודע שזוגיות היא לא דבר מושלם וגם לה יש מחירים, ושאפשר גם למצוא המון דברים מדהימים בלהיות ללא בת זוג ואפשר בהחלט להנות מהמצב של לבד. אז באותם הרגעים שאני נזכר בפנטזית הזוגיות, באותם הרגעים שאני רואה זוג ברחוב ומקנא - אז כן, באותם הרגעים אני לא 100% מאושר, אך כיוון שרוב הזמן זה לא מעסיק אותי, וכיוון שזה לא מונע ממני לעשות את הדברים שאני אוהב אז רוב הזמן אני כן מאושר גם ללא בת זוג.

Vdrums

New member
אין קשר בין לרצות בת זוג ולהיות

מדוכא בבית. זה מישהו רוצה בת זוג לא אומר שהוא מתעסק עם זה 24 שעות ואין לו חיים. אף אחד לא עוצר את החיים בגלל זה. כל עניין הזוגיות זה פשוט בטבע של האדם. גם שיש בת זוג זה לא אומר שנמצאים איתה 24 שעות ועושים איתה הכל.

AlteX

New member
אתה צודק במאה אחוז

בעצם לא...
כי כן יש את האנשים שכן עוצרים את החיים שלהם בגלל חוסר בבן/בת זוג. יש את כל ה... "אני אטוס לחו"ל שתהיה לי חברה" או "אני אצא לסרטים כשיהיה לי עם מי", כאשר המי חייב להיות בן זוג. לא רק שהאנשים עוצרים את החיים שלהם במובן שהם מחכים לא ממשים את התוכניות שלהם, הם גם נכנסים לדכאונות בסגנון "אף אחד לא רוצה אותי", או "גברים רוצים אותי רק לסקס", וזה משהו שמאוד פוגע בדימוי העצמי... וכך הם באים גם לקשר חדש, מתוך מסכנות, וזה גורם גם לקשרים שהם מליחים לבנות להיות תלותיים בצורה נוראית ולהגמר רע מאוד. אנשים הופכים את בן הזוג לתנאי לכך שהם שווים משהו בעיני עצמם. מעבר לזה הם הופכים את הזוגיות למטרה בחיים (במקום אמצעי), מטרה מעל לכל - מעל לחופש, מעל לאושר האמיתי אפילו, מעל לאמת, מעל לעצמם... העיקר לשמר את הזוגיות או להגיע אליה בכל מחיר, כי הרי בלי זוגיות הם מאמינים שהם רק חצאים... אני רואה את זה בהרבה מקומות וזה מאוד עצוב.

Vdrums

New member
צודק באמה אחוז.

כן כן אתה צודק
האנשים האלה שעוצרים את החיים הם אכן עצובים ביותר ובהחלט לא שלמים עם עצמם והם אלה שיקח להם הרבה זמן למצוא בת זוג. הראיה שלהם אכן מעוותת משהו.

billc

New member
אתה ואלאניס מוריסט חושבים אותו דבר

בתקליט הראשון של אלאניס מוריסט באחד השירים היא מציינת זה. שם השיר:NOT THE DOCTOR I don’t want to be your other half I believe that 1 and 1 make 2 והנה כל השיר: I don’t want to be the filler if the void is solely yours I don’t want to be your glass of single malt whiskey Hidden in the bottom drawer I don’t want to be the bandage if the wound is not mine Lend me some fresh air I don’t want to be adored for what I merely represent to you I don’t want to be to be your babysitter You’re a very big boy now I don’t want to be you mother I didn’t carry you in my womb for nine months Show me the back door (chorus) Visiting hours are 9 to 5 and if I show up at half past six Well I already know that you’d find some way to sneak me in and oh Mind the empty bottle with the holes along the bottom You see it’s too much to ask for and I’m not the doctor I don’t want to be the sweeper of the eggshells that you walk upon I don’t want to be your other half I believe that 1 and 1 make 2 I don’t want to be your food or the light from the fridge On your face at midnight Hey what are you hungry for I don’t want to be the glue that holds your pieces together I don’t want to be your idol See this pedestal is high and I’m afraid of heights I don’t want to be lived through A vicarious occasion Please open the window (repeat chorus) I don’t want to live on someday when my motto is last week I don’t want to be responsible for your fractured heart And it’s wounded beat I don’t want to be a substitute for the smoke you’ve been inhaling What do you thank me What do you thank me for (repeat chorus)

magenta73

New member
יפה

ברגע שאנשים יבינו שזוגיות היא לא מטרה וגם לא אמצעי... יהיה טוב. אבל מה לעשות שהתרבות אומרת לך ומחדירה לך לראש טוב טוב שצריך ורצוי להיות בשתיים זה תמיד ביחד... וגם ראדיקליות לכיוון השני לאו דווקא טובה. כן אני עצמאי. כן אני קיים. ועדיין שלמות=עצמאות=הבנה שעדיין, בכל זאת, אנחנו זן חברותי שזקוק וצריך את החיברות ואת האחר... סוף שבוע נעים!

למעלה