"גם כי אלך בגיא צלמוות"

"גם כי אלך בגיא צלמוות"

פרק כ"ג ספר תהילים. הבינים מבינכם יודעים שקוראים פרק זה ביום שבת בבית הכנסת. בדרך מטיקוצ'ין ליער לופוחובה השמיעו לנו את השיר הזה באוטובוס. היום חיפשתי אותו בקאזה ומצאתי אותו והוא שיר ממש מרגש. אולי אני לא מאמינה בה' אבל אני ממליצה לכולם לשמוע את השיר הזה (מי שרוצה מוזמן ליצור קשר) ורק ללמוד קצת על האמונה ששררה אצל היהודים בשואה......

שרוך

New member
מילים כ"כ חזקות

בס"ד שלום לכולם לפי דעתי זה אחד השירים החזקים ביותר עם מילים בעלי משמעות... אני לא ישכח תפעולה בתנועת נוער שאני מדריך בה שעברתי בשבת לפני יום שואה ושרנו ביחד את השיר הזה זה ממש מילים חזקות ביותר ... ועוד שיר מומלץ זה "אחינו כל בית ישראל העומדים ...." זה מסמל אותנו תעם היהודים זה מין תפילה שישמור על כל היהודים לא משנה איפה הם ומה הם עושים.... שבת שלום שרוך

מוריאל11

New member
../images/Emo45.gifאכן

זו תפילה שקוראים בבוקר שבת זהו מזמור שמופיע בתהילים ק"ד, אם אני לא טועה

תהילים כ"ג

וקוראים בערב שבת.... אייי ללמוד תנ"ך זה כל כך שווה ..... שרוך- אומנם אני אל דתייה ואפילו לא קרובה לדת אבל השיר הזה כל כך חזק ואני שרה אותו עכשיו כבר איזה שבוע רצוף........

תהילים כ"ג...

מזמור לדוד ה' רעי לא אחסר: בנאות דשא ירביצני על- מי מנחות ינהלני: נפשי ישובב ינחני במעגלי צדק למען שמו: גם כי אלך בגיא צלמות לא אירא רע כי אתה עמדי שבטך ומשענתך המה ינחמני: תערוך לפני שלחן נגד צררי דישנת בשמן ראשי כוסי רויה: אך טוב וחסד ירדפוני כל ימי חיי ושבתי בבית ה' לאורך ימים: תהילים ק"ד- קראתי מס' פעמים ולא מצאתי איזכור לפסוק "גם כי אלך בגיא צלמות לא אירא רע כי אתה עמדי".

מוריאל11

New member
מזמור תהילים ק"ד

חולת המירוץ נושא: תהילים כ"ג... תוכן: מזמור לדוד ה' רעי לא אחסר: בנאות דשא ירביצני על- מי מנחות ינהלני: נפשי ישובב ינחני במעגלי צדק למען שמו: גם כי אלך בגיא צלמות לא אירא רע כי אתה עמדי שבטך ומשענתך המה ינחמני: תערוך לפני שלחן נגד צררי דישנת בשמן ראשי כוסי רויה: אך טוב וחסד ירדפוני כל ימי חיי ושבתי בבית ה' לאורך ימים: תהילים ק"ד- קראתי מס' פעמים ולא מצאתי איזכור לפסוק "גם כי אלך בגיא צלמות לא אירא רע כי אתה עמדי".

מוריאל11

New member
היכן ניתן למצוא את המילים לשיר:

שער הרחמים והאם יש למישהו כאן, את השיר הזה?

R e A

New member
ממ יש לי..

המסע הזה הכניס המון שירים חדשים לפלייליסט שלי. חלקם שמענו באתרים, חלקם פשוט ניגנו בלי הפסקה באוטובוסים והם מחזירים אותי במובן מסויים למסע. שיר מדהים...

למעלה