גם כן החנויות חיות האלו...

Dj Itzik

New member
גם כן החנויות חיות האלו...

אוקיי.. אני כותב את זה פה כי אולי תגידו לי מה אפשר לעשות.. הייתי היום בקריון וראיתי מחזה שממש עיצבן אותי.. היה בכלוב קטן ממש קטן כמו אלו ששמים בהם שפן (אחד, לא שתיים!) בערך 50 אפרוחים
וכולם בצפיפות אימים, עם אוכל מטונף, מים מזוהמים מליכלוך, והאפרוחים רטובים, מלוכלכים וקר להם (רואים כי הם צמודים אחד לשני בשביל לחמם את עצמם).. מה אני אמור לעשות
לגשת ולקנות את כולם לא כי קודם כל אין לי איפה לגדל כ"כ הרבה תרנגולות ושנית אם אני יקנה אותם אז זה עידוד בשביל בעל החנות להביא עוד.. מה עושים
ועוד משהו.. גם הצבי ים שהיו שם.. שמו להם קלקרים דקים כאלו ש"יטפסו" עליהם.. הצבים המסכנים טיפסו אחד על השני בשביל לנסות לנשום אוויר.. אני לא מבין מה כ"כ קשה לקחת אבן גדולה ולהציב באקווריום
גועל נפש של אנשים... הייתי חייב לספר את זה למישהו.. אז יהיה אחלה אם תוכלו להגיד לי מה אפשר לעשות במצב כזה..

m_shy

New member
תשובה (חלקית) לאיציק.

קודם כל, ברוך הבא לפורום גם לך!
(אני מאוד חביק היום, שמתם לב?) לגבי החנות - אתה צודק שהמצב בחנויות בעלי חיים בכי רע. מעבר לפעולה אישית של בקשה לדבר עם האחראי או בעל החנות, אפשר להתייעץ עם עמותת תנו לחיות לחיות מה לעשות בנושא הזה. מספר הטלפון שלהם הוא 6241776-03. מה שהם יעשו - איני יודע. פניה מצידך יכולה במידת מה לעזור, אם תציג את זה כפניה של לקוח שמתרשם מאוד לרעה מהיחס בו זוכים בעלי החיים בחנות, כמו גם פניה אל אהבת החיות שאמורה להיות בו. לא נסמוך על זה, אבל ייתכן ויאות לשנות את התנאים - אם לא על שום אהבת בעלי החיים שבו - אז על שום רצונו לשמור על ציבור לקוחות פוטנציאלי. לשים אבן בקערה זה באמת לא מאמץ גדול מידי כדי לשמור על לקוחות! שי משולם בהצלחה שי משולם

באשר לאפרוחים... ../images/Emo14.gif

האפרוחים כנראה הגיעו ממדגרות. 50 אפרוחים זה כלום לעומת מה שעושים במדגרות- 100 אפרוחים בשקית ניילון (של פח זבל)! כנראה שבעל החנות חשב לעשות כסף מלקחת את האפרוחים בחינם, אבל לא חשבתי שעד כדי כך הרבה כסף...

swirrrly

New member
אמרת שזה כלוב, וזה נראה כמו פח זבל

יותר.... כאילו, אלה באמת האפרוחים מהחנות? אבל אם זה סתם אפרוחים מתים שזרקו, אז זה לא מחריד בכלל...

enbalush

New member
היי איציק, מה זה קריון?

קודם כל אסור לקנות בחנות חיות, אם תקנה יתפנה מקום לנגלה חדשה... מים של עופות תמיד מלוכלכים, כי הן מלכלכות, הוא בטח כן מחליף להם מים, כי בחום הזה אם הוא לא היה מחליף יום יום לא היו מים (אידוי), האפרוחים גם שלא קר להם מחפשים להצמד, מחפשים חום גוף, אני חושבת שצבי ים יכולים לנשום גם מתחת למים פשוט בחנות אין להם פריוילגיה לצאת גם החוצה, ראיתי פעם מישהו שגידל בבית צבי ים קטנטנים שלא היה להם גם קלקר, ממש אקווריום לדגים, למרות כל זאת זה מחריד לראות חיה בכלוב קטן, או כל בע"ח שנמצאים בחנויות, עצוב, אבל אל תקנו שם חיות!

vegi force 1980

New member
איציק תן לי לנחש

החנות נקראת תיבת נוח נכון? אלו שמחזיקים 800 דגים באקווריום אחד... אלו שמצופפים מלא תוכים באותו כלוב אלו שמחזיקים 80 עכברים באקווריום קטן אחד יש חנויות חיות שלפחות מחזיקות את החיות בתנאים טובים איכשהו תיבת נוח זאת חנות שלא מעניין אותם שום דבר חוץ מהכסף מעסיקים שם ילדים שלא מבינים כלום בחיות העיקר שיהיה פרצוף יפה בחנות כי זה מושך קהל... הם הרגו אותי יום אחד שהם מכרו למישהי זוג גרבילים עם צעצועים מפלסטיק שהריי ידוע שגרבילים מכרסמים כל דבר אפשרי אז צעצוע לגרביל חייב להיות מברזל.... והיה קטע שהם שיכנעו מישהו לקנות צביי מים והבטיחו לו שזה בכלל לא מסריח ומניסיון אני אומר לכם שאחריי חודש זה יותר מסריח מעכברים שלא ניקו להם שנה..... תיבת נוח זה דבר רע!

אלגריה

New member
../images/Emo107.gifלא לקנות שום דבר בחנויות האלה!

לכולם, אל תקנו שם כלום! גם לא ציוד לבעלי חיים! מזון לכלבים ולחתולים, רצועות וקולרים וגם צעצועים אפשר למצוא בסופרמרקטים ובחנויות לציוד לבית, כמו הום סנטר.אימרו זאת לכל חבריכם.
באשר לחנות הספציפית - אפשר לשלוח מכתב מחאה למערכת העיתון המקומי בעירכם. ועוד משהו: אם אתם רוצים לאמץ כלב או חתול, פנו לאגודות למען בעלי חיים, כגון "תנו לחיות לחיות", "חבר על ארבע" ו"צער בעלי חיים". אם רצונכם לאמץ כלב, אנא בחרו בכלב מעורב. כלבים מעורבים אינם פחות יפים או חכמים מגזעיים, ההיפך הוא הנכון, ואדם האוהב חיות באמת ובתמים לא מתייחס אליהן כאל צעצוע, אלא כאל בשר ודם, עם אישיות ונשמה.

Dj Itzik

New member
בדיוק../images/Emo70.gif

קודם כל, תודה על כל התגובות
וכן, החנות הזאת נקראת תיבת נוח ובאמת לא איכפת להם בכלל מהחיות שהם מחזיקים שם.. בדיוק כמו שאמרת.. העיקר למכור ולמשוך קהל שרק יציקו לחיות ויכניסו עוד כסף לבעלים. ועוד משהו, הקריון זה הקניון של הקריות (חיפה).

vegi force 1980

New member
וואללה איציק...

תיבת נוח...... אויייש כמה בא לי לראות להם מה אני חושב עלייהם...... לפחות בגראנד קניון הם פשטו רגל...... לא צריך לראות אותם כ פעם שאני עובר שם....

lilithmm

New member
יש לאן לפנות

וודאי כפי שכבר נאמר לפנות בפקס לאתי אלטמן בתנו לחיות לחיות, יש בשרשור שאלות לאתי אלטמן שם של פקח שהיא נתנה עם פרטים שלו פקח מימון כמה שזכור לי שאליו אתה חייב לפנות בנוסף צריך לפנות לשירות הוטרינרי של העיר איפה שהחנות נמצאת ולדווח על התנאים הנוראיים בהם מוחזקים הבע"ח בחנות

antianara

New member
נורא ואיום

אוי אתה לא יודע ...מה קורה עם החיות בחנות חיות שבעירי! דוחקים איזה 10 ציפורים לכלוב קטן ומסכן עם טיפונת אוכל וטיפונת מים... לפני שנתיים לקחתי מהחנות גורת חתולים קטנה שריחמתי עליה והיא הייתה בכלוב של אוגרים ביחד עם עוד שתי חתולים.. זה פשוט נורא!!!

antianara

New member
למי?

המשטרה בעירינו לא ממש שמה את החיות במקום הראשון של העניינים שלה .. כלומר לא אכפת לה.. והערייה עוד יותר מה שהיא רק עושה זה להרעיל את המסכנים..(החתולים) כל האגודות נמצאות או בירושלים או בתל אביב ואני יודעת שהם עמוסים בפניות...:( מה לעשות..?

lilithmm

New member
כתבתי למי לפנות

קודם לשירות הוטרינרי (לא למשטרה - רק במקרה של התעללות ממש, לא כדאי לגבי תנאי החזקה של בעלי חיים בחנויות) פקס לאתי אלטמן -יו"ר תנו לחיות לחיות פנייה לפקח מימון

תקראו את זה!

עברתי ליד חנות בעלי-חיים השכונתית ושמתי-לב שבכלוב גדול של תוקים משהוא פרוותי זז. זה היה הגור הכי יפה שראיתי: קטן, חמוד, רך ויפה. בעל החנות קנה אותו במתרה למכור והקונה לא הגיעה. כדי שהגור לא יתרוצץ בחנות וילך לכביש הוא שם אותו 24 שעות נעול בכלוב. בקשתי מבעל החנות לתת לי לטייל איתו הוא הסכים, כמה ימים ברציפות לקחתי את הגור לטייול. לקחתי אותו לדשא שיחקתי איתו בכדור קתן הברשתי אותו במברשת להוצי מהפרוה שלו זוהמה שהצתברה בכלוב שלו במשך כל הזמן שהוא היה כלוא שם. בסוף נמאס לי מזה קניתי את הגור ממנו ב 100 או 200 שקל(אני לא ממש זוכר) ונתתי אותו לאיש אחד עם בית גדול בכרמל. בהתחלה חששתי כי אני לא מכיר את האיש כל-כך טוב אבל כמה פעמים התקשרתי אליו והוא הזמין אותי לביתו לראות את הגור. לא נסעתי אבל האיש נשמע די נחמד.

מור ד

New member
באפיקים לפני כמה שנים...

אני זוכר ממש טוב!... היו זוג גורי דלמטי בתור כלוב זכוכית כנוי! צלמתי את זה איפשהו...

למעלה