גם לאוזני גונבה השמועה

אורי_ח

New member
גם לאוזני גונבה השמועה ../images/Emo13.gif

אמא של ג. , אישה יקרה את ענקית! כל כך מעודד לשמוע דווקא ממך על כוחה של אהבה. שיש תקווה לאהבה.
- - - - - והבוקר הזה כל כך עצוב לי... כי אני רואה בחוץ את השמיים קודרים, ואני דווקא מייחל לגשם... כי אני כואב את הדם הרב שניגר אך בליל אמש, ושלשום, ולפני שלשום... ואני דואב את הטרור וההפקרות בכבישים... ואני חושב על זה שבדיוק השבוע אמרו: "צריך לשים לזה סוף". אבל השבוע נגמר, ורבבות נשים ימשיכו לחיות בפחד, מהבעל שלהן, הקנאי, האלים, שיביא להן שוב מכות רצח, אם לא היום אז מחר ואם לא מחר אז מחרתיים... ואני מאזין פה ב"לופ" אין סופי, אולי בפעם החמישים, ל"מיכלי", באדיבותו של אורן היקר, והשיר הזה - הלחן, המילים, מחלחלים פנימה כל כך חזק וכואב - והוא נפגש עם הצער הפרטי, האין סופי, ובייחוד המילים "ושמישהו יצעק לך שיש כאן טעות"... כאילו אפשר להתעורר לבוקר אחר ולצחוק ולומר, זה רק היה חלום רע, סיוט.... אבל זה לא.
שבת שלום

מיכל@בר

New member
כמוך, אורי, חושבת על האלימות,

על המוות המיותר הזה שאנחנו מוקפים בו, ואין לדבר הזה סוף.. ואולי יום אחד, לא תהיה יותר אלימות, הקטל בדרכים יחדל, הטרור יפסק, וימים אחרים יגיעו.. נשמע אופטימי עד כדי גיחוך.. שיהיה... שבת שלום .

אורי, יש שיר הנקרא: יש בי אהבה..

וחלק מהפזמון אומר: יש בי אהבה והיא תנצח! גם אני רוצה לדעת שיש טעות כי במקרה שלי, האהבה לא מנצחת. "לופ" זה השם הנרדף של חיי, האלימות זה כלי לפחדנים. כמה עצובב שאותם פחדנים לא פעם מנהלים לאחרים את החיים. אבל, יש דרך החוצה! לא קלה, לא באה "בבום", אבל יש. אבל, זה מחייב המון כוחות ומי שיודע מהצד שדברים כאלו קורים, חייב לתת יד תומכת. די אני מסתבכת.

אורי_ח

New member
יקרה, את יודעת שאני הרוס

על אריק איינשטיין? אבל לא אמרתי שהאהבה תנצח. רק שיש תקווה לאהבה. חשפת עכשיו קצה קרחון של משהו מאד כואב. "לופ" מעצם טבעו שקל יותר להתיר או לעצור אותו מבחוץ. כמו שאת אומרת -"לתת יד תומכת", ואני כל כך מקווה שיהיה בך הכוח המניע לממש את מה שכתבת לפני יום או יומיים, "לדעת לבקש תמיכה ועזרה..." אלימות... כמה עצוב, את אומרת, ואני מוסיף, זה מקומם ומרתיח את הדם. חברה שאיבדה את המצפון החברתי שלה מייצרת מפלצות, במובן הרחב של המילה, והאלימות במשפחה היא חלק מזה, תולדה בלתי נמנעת, יחד עם התת-חינוך, עוני מחפיר, ניצול ילדים, ניצול עובדים זרים ועוד... עצוב ומקומם. היש בידנו לעשות משהו כדי לשנות? ומשהו אישי קטן ממני אלייך: אני רוצה לחזור רק על דבר אחד מן ההודעה המחוקה ההיא. אמרתי, בערך כך, שנתינה היא הדבר הנפלא ביותר שיכול לקרות לבן אדם, ואם נתתי לך משהו, במקרה זה מילים, שעשה לך קצת יותר קל, אז אני מרגיש לאמר לך תודה גדולה, על זה שאפשרת לי. בשביל זה אנחנו פה ושתהיה לך שבת נעימה נעימה ולכולם כאן, אורי

אריק איינשטיין../images/Emo23.gifכמה שזה אומר עליך

יש גם את השיר שחוה אלברשטיין שרה: צריך רק לחייך, בזהירות לא להרוס.. אז בין השורות שלך יש תקווה ויש אהבה ויותר מהכל זה בדיוק מה שאני הכי בעולם צריכה עכשיו ומקבלת כל כך בטוב. אכן, פתחת בי צוהר שלא היה. המדהים אותי מכל זה, שלראשונה בחיי אני חשה שזה בסדר לא להיות הכי חזקה, הכי תומכת, הכי מבינה את מצוקות האחר. לראשונה אני מבינה שגם אני, כמו שאר בני התמותה שבסופו של דבר מבינים שהם הם האחראיים לגורלם, זקוקה לעזרה ותמיכה. מבינה שזה לא "שהחולשה" הזו גם אם היא לא רגעית, מותר לה שתהייה שם ואין צורך להרגיש מושפלת או טובה פחות. נתת גם נתת איש יקר, מי יתן ובחברה שלנו אנשים ילמדו שזו הדרך הנכונה לתקשורת בריאה. שבוע טוב, לך ולכולם.

למעלה