גם לאומית לא מאשרים ivf

jusi1

New member
גם לאומית לא מאשרים ivf

רשמתי פה כבר על סבב שני שנכשל בגלל טעות בחישוב המחזור אבל דבר נוסף שגרם למתח ולחת רב במקביל לסבב הזה לא סיפרתי
קופת חולים לאומית דוחה לי את האישור לסבב הזה מהסיבה שלא הגשתי 3 סיכומים של 3 טיפולים אחרונים. אני והמזכירה של הסניך שלי כבר בסחבת שלושה שבועות מולם העברנו תיק רפאוי שלם העברנו צילומים של הטיפול היחיד שהיה לי שלא הצלייח...והם כל הזמן חוזרים באותו מספשט אנא העבירו שלוש טיפולים אחרו ים...אבל אני עשיתי טיפול אחד בודד יחיד שגם לא אצלייח עכשיו גם השני נכשל עוד טרם השאיבה ובטוח חלק הוא השפעה של הלחץ שהם גרמו ...אתמול העברתי אישור מאסותא חתום שבוצע אך ורק טיפול אחד ועדיין אין תשובה מחר המזכירה של הסניך שוב טרים טלפון הבעיה שעבר כבר עשרה ימים ומפחדת שאצתרך לשלם מכספי על הבדיקות של הסבב השני לאסותא...
מישהי יודעת העלות? והאם מישהי נתקלנ במקרה כזה מול הקופה שלה? ומה עושים?????? אז לא ישראו לי יותר טיפולים בגלל איזה טעות שלהם או בכוונה??? ניתן לתבוע אותם?????

anguly

New member

מתסכל מאד!
לדעתי זה לא יקרה, ובכל מקרה החלק העיקרי בעלות זה החלק של השאיבה ולא הבדיקות.
לא חושבת שניתן לתבוע אותם, את לא אמורה להתחיל טיפול לפני שיש לך התחייבות ואם את עושה את זה, זה על אחריותך.

jusi1

New member
אוווףףףףף

אבל לתבוע אותם על עצם העובדה שהם ממצעים לי שיש לי שלושה טיפולים ומזה לא מאשרים? אז אני אשלם לבד אבל אני חייבת אישור לטיפול הבא, לא אוכל לבצע טיפולים?מה כדאי לעשות במצב כזה?הבנתי בפורום שגם מכבי התחילו לעשות בעיות כאלה
ואני ביצעתי טיפול אחד לא היו לי הזרעות או כל טיפול פוריות אחר לפני כן
מה העלות של סבב בדיקות ידוע?

anguly

New member
אני לא יודעת מה העלות

רק שזה החלק הקטן מסך ההתחייבות (סה"כ זה משהו כמו 20,000, נראה לי שהחלק א' הוא משהו כמו 10%, אבל אני לא בטוחה).
&nbsp
לגבי ההחלטה, זו בעיה, כי לרוב מאשרים IVF רק אחרי 3 הזרעות, למעט מקרים חריגים.
אני לא זוכרת מה היתה הסיבה אצלך, אבל אולי צריך לחזור לסיבה המקורית למה בעצם דילגת על ההזרעות?

שלגייה13

New member
יכול להיות שהקצינו מאוד את הדרישות

אבל אצלי לדוגמה עברתי ל-IVF אחרי שתי הזרעות בהמלצת הרופאה, בגלל גיל. היא כתבה שזאת המלצתה וקיבלתי טופס 17 בלי בעיה. ואני מכירה לא מעט מקרים של IVF ישר, כשיש בעיית זרע חמורה.
כמו שאנגולי שאלה: מה הבעיה אצלך? ואיך הגעת כבר להפריה, לא בהמלצת רופא? האם מדובר ברופא פרטי, ולכן קופת החולים פחות "מחויבת" לקבל את המלצתו? תזכירי עוד קצת פרטים ואולי מישהי פה תוכל לייעץ לך מניסיונה

jusi1

New member
היי

המיקרה שלי חריג מאוד לאחר ניתוח עם הפניית שני רופאים לivf ישר
מכמה סיבות...את האישור הראשון קיבלתי ללא בעיה פה הם דורשים כל פעם שלושה טיפולים קודמים ניראה לי משהו אצלם לא תקין
שלחתי להם אתמול מכתב יחד עם עוד...ניראה מה עכשיו הם ידרשו כי ממני הם קיבלו הכלללל ומעבר להכל
וגם על פי חוקי הפריות שקראתי והתעמקתי רק אחרי ארבעה טיפולים כושלים שבהם לא היתה החזרה...אז הם עלולים לדרוש סיכומי טיפולים לבדיקת כדאיות וכו....
מקווה שהמכתב מעוד קצת ינער אותם שם...

שלגייה13

New member
לא עקבתי מספיק אחרי הסיפור שלך

אבל קודם כל טוב מאוד שכתבת להם מעורך דין. שנית, האם ביקשת/דרשת לדבר עם מנהלת הסניף/המחוז, מה שלא יהיה? יכול להיות שאת נתקלת באיזה פקידות ראש קטן שרואות שלא היו לך הזרעות כמו שהן מכירות אז מחזירות אותך לנקודת ההתחלה בלי להתעמק בתיק?

jusi1

New member
כן

היי
אני התנלהתי מול מנהלת הסניך שלי כל הזמן..היא זו שמטפלת בי תמיד..והיא פנתה טלפונית מולי למחלקת ההתחייבות והם כל הזמן בשלהם...העברתי להם תיק רפואי שלם צילומים של כל המעקב טיפול ראשון סיכום שאיבה דוח טיפולים מאסותא מרוםא הכל כולל הכל....ועוד היום זה עדיין לא טופל...

anguly

New member
מצוין שפנית לעורך דין

מקווה מאד שזה יועיל, בכל מקרה כנראה שצריך להעביר כל פעם את ההמלצה המקורית שמפנה אותך ישירות לIVF.
בהצלחה במלחמה בבירוקרטיה וגם בהשגת המטרה הסופית

לאחרונה שינו את הנהלים בלאומית

הבנתי מהרופאה שלי שהיו נשים שכבר היו בטיפולים ופתאום לא אשרו להם את ההתחייבויות. בירוקרטי ושרירותי לחלוטין. כך שאי אפשר אפילו להגיד לך למה לא מאשרים לך, ומה התנאים היום.
מקווה שהמכתב מהעורך דין יעזור. ותקבלי את האישור.
בהצלחה

למעלה