גם לי בא לבכות...

ronnyw

New member
גם לי בא לבכות...

הינה התקדמנו: עד עכשו היו לנו שני חולי אלצהיימר במשפחה (אחותי, שהיא בשלב האחרון, מנותקת מהעולם, חיה בין כיסא גלגלים למיטה במוסד סיעודי "כבד") ואימא שלי, שנמצאת להערכתי, אי שם בשלב השלישי. נראה לי שאבא שלי מצטרף לחבורה. הוא עיוור, סוכרתי כבד, דכאוני, מבלה את ימיו במיטה ומחכה למוות כבר הרבה זמן, אבל בזמן האחרון הופיעו הסימנים המוכרים (והשנואים): לפני יומיים התקשר אלי וסיפר לי שחזר מפריז, שלא אדאג. היה בלוויה של איזה דוד, והכל היה בסדר. פעם אחרת התקשר (בשבוע שעבר כשהייתי בחו"ל) וביקש שלא אחסום את החניה שלו, כי עומדת להגיע משאית עם אפרוחים (קשור לעיסוקו לפני עד 20 שנה). היום נודע לי, שאתמול ביקש מהפיליפינית שתיקח אותו הביתה (כמובן שזה היה בביתו מזה 46 שנים...). אז זהו, גם הוא הצטרף לחבורה... כמובן שלא אלאה אדם כמוהו (או-טו-טו 89, על כיסא גלגלים) בטרטורים לבדיקות ואיבחונים, אבל הלב כבד כבד... ...והינה אנחנו מטופלים בשלושה חולים. אם זה לא סרט טורקי - אינני יודעת סרט טורקי מהו.

ענתי44

New member
דרורה יקירתי../images/Emo24.gif

אני קוראת ובוכה איתך
ומה כבר אפשר לומר? רק שאני איתך מכל הלב ושולחת לך חיבוק של כוח. איך אמרה אמא שלי היום כשהלכנו לנחם את חברתה... " אין צדק!"

נילי41

New member
../images/Emo20.gif דרורה יקרה

אכן אין צדק. 3 מקרים כל כך קשים במשפחה אחת, והכל עליך, זה מאוד קשה. שולחת לך חיבוק אמיץ ומאחלת לך הרבה כוחות נפש בהתמודדות הקשה שלך עם יקיריך
נחמה

דרורה,שולחת לך חיבוק

דרורה יקרה , כואב מאד לקרוא על כך שגם אבא מתחיל להראות סימנים מדאיגים. אין לי מילים , רק מחשבות שכולנו חושבים על הסבל הרב של יקירינו. אני רק יכולה לאחל לך ולהם שתוכלו להמשיך עם הפיליפיניות בטיפול בבית , ללא מהומות ושתצליחי להמשיך בשיגרת חייך , עבודה , משפחה , בילויים ועוד. את בשבילנו דוגמא ליכולת להמשיך למרות כל הקשיים ולדעת לקחת מהחיים את הדברים הטובים. שולחת לך חיבוק ענק , המון כוחות נפש, לילה טוב, טובה

אסתרס

New member
תגידי רוני אין אלוהים ? !

ליבי ליבי אתך. חיזקי ואמצי. אין לי מילים.

ronnyw

New member
אלוהים???!!

אסתר, לא אענה לך על השאלה בנושא אלוהים, מפאת כבודן של חברותינו הדתיות בפורום. אבל נניח שיש שאלוהים, ונניח שהוא אכן יושב שם למעלה, או למטה - לטובת חצי הכדור הדרומי - ומכוון את החיים הפרטניים של כל אחד מאיתנו. אז במקרה הפרטי של אבא שלי: אלוהים בירך (בלי סימן שאלה...) אותו בתחילת חייו במשפחה ענפה וגדולה. היו לו שישה אחים ואחיות, חמישה גיסים וגיסות, אחיינים ואחיניות, דודים ודודות. ואז אלוהים בירך (?) אותו במלחמת עולם ובשואה. מכל המשפחה נותרה אחיינית אחת ודוד זקן באמריקה (שהיגר לפני המלחמה). אין הורים, אין אחים, אין אחיות, אין גיסים וגיסות אין דודים ודודות, אין אחיינים ואחיניות (גילאי 3 חודשים עד 8).. נאדה. אבא עלה ארצה, השתקם, הקים משפחה, הוליד ילדים. ואז אלוהים בירך (?) אותו בבת מפגרת - מונגולואידית. בכל זאת ניהל חיים נורמאלים, בית פתוח, חברים, זוגיות מדהימה עם אימא שלי. ואז, בסביבות גיל 50, אלוהים בירך (?) אותו בשתי מחלות כרוניות - בזדוב וסכרת, עימן הוא מתמודד ב- 40 השנים הבאות. אבא המשיך לחיות, להיות פעיל, לנהל את משפחתו ועסקיו. ואז, בסביבות גיל 80, אלוהים בירך (?) את אישתו באלצהיימר. כולנו יודעים את מהות הברכה הספציפית הזו... ליתר ביטחון, שנתיים אחר כך, בירך (?) אותו בעיוורון. ואז אבא נשבר, נכנס לדיכאון, ובשלוש-ארבע השנים האחרונות (מאז גיל 85) הוא מייחל למוות. אלוהים ממשיך לברכו (?) באריכות חיים נטולי איכות, מלאי סבל, כאב ויאוש. אז בואי נאמר, שאם יש אלוהים, ואם הוא אכן מכוון את הדברים - אני לא מתה על הסטייל...

אסתרס

New member
רוני אני לא מזילה דמעה כבר../images/Emo68.gif

מספר שנים. כי במקצועי ראיתי רק צרות וכאבים ברמות שאנשים לא פוגשים, ומעט מעט שמחות, וגם הן במשורה. אבל הספור המשפחתי שלך גרם לי לדמוע. אין מילים . רק שתיקה יכולה להביע את שאני מרגישה. יקירתי.

../images/Emo63.gifיש אלוקים וכך כתוב

"ויאמר אם שמוע תשמע לקול ה' אלוהך והישר בעיניו תעשה והאזנת למצוות ושמרת כל חוקיו , כל המחלה אשר שמתי במצרים לא אשים עליך כי אני ה' רופאך".

ronnyw

New member
אריאלה יקרה,

יש בנינו הרבה משותף: שתינו נשים מבוגרות ומפוכחות, שתינו מטפלות בבני משפחה חולים בדרך הכי טובה שאנו יודעות, לשתינו משפחות, ערכי חסד ורחמים משותפים, ערכי מוסר דומים ועוד ועוד. אנו שונות, כנראה, בתפיסתנו את "מאיפה באנו ולאן אנו הולכים", או במילים אחרות, אנו שונות בענייני דת. אינני רוצה להיכנס לויכוח בתחום הזה בפורום הזה שלנו, שעוסק דווקא במה שמשותף לשתינו. אבל אני חייבת להגיב על תשובתך, שממנה משתמע שאיש כמו אבי חולה כי לא "שמע לקול ה' אלוהיך....". למה אין חולים דתיים וצדיקים? רק החילוניים חולים? איזה מין הכללה זו? אם אבי לא התפלל 5 פעמים ביום, זה הופך אותו לראוי לכאלה עונשים?!... זה אפילו פוגע. ואגב - אבי בא מבית דתי לגמרי. מלחמת העולם היא שפקחה את עניו. בכל אופן, אריאלה, אני שמחה שאת איתנו בפורום, את תורמת ונותנת ושותפה לדרך ואני מאחלת לך ולבן זוגך ולמשפחתך רק טובות.

דרורה , לבי איתך

דרורה יקרה, אתמול במוצ"ש התחלתי לכתוב לך אך ברק גרם לנפילת מתח והכל כבה. גם אני בת לניצולי שואה שמרגישים בדיוק כמו הורייך וכמוך שכנראה אלהים שכח את בני עמו באירופה. אני גדלתי רק עם דוד אחד שנותר מכל בני משפחתם של הורי, לא היו לי אפילו בני דודים. כך שאני מאד מבינה אותך. אך כמו שאמרת , כל אחד מתפתח לכיוון אחר ואני שמצאתי את בן זוגי יחד עם האמונה , טוב לי בשלי ואיני שואלת את השאלות הקשות , כי אין תשובה. הורי גם זקנים אך ברוך השם בריאים בדרך כלל ואני מודה לקב"ה יום יום כשאני מדברת איתם בבוקר כי זה לא מובן מאליו. הם כמובן לא חושבים כמוני. בגילנו , אנו כבר יודעות שהחיים הם לא רומן רומנטי ויש בעיות , אכזבות , מחלות וקשיים ולמה??? כי זה טיבו של העולם הזה. אין שכר ועונש בעולם הזה ולכן אין טעם להיות מתוסכלים מכך. צריך לראות את הטוב שיש בעולם ולהמשיך ולהנות מכך. את בשבילי דוגמא נהדרת לאישה שיודעת להתגבר על הקושי וה"אין" ולמצוא בכח את הדרך לאושר, סיפוק והנאות ולדעת גם להאציל סמכויות לאחרים ולא ל"סחוב " את כל העולם על הגב. בו בזמן את גם דואגת שהורייך ואחותך יקבלו את הטיפול הטוב ביותר, וזה לא מובן מאליו. אני רק רוצה לאחל לך שלא יהיה קשה מדי עם אבא. אני חשה ממה שאת כותבת שאת מאד אוהבת אותו וזה מאד קשה לך. הלואי שלא יסבול ושתוכלי להמשיך להעניק לשניהם את אהבתך. כל טוב, חיבוק ענק ממני , טובה

../images/Emo24.gifרוני היקרה נכון הפורום לא

נועד לויכוח של שמירת מצוות אך מה שכתבתי ,כתבתי כמו שכתוב בתורה לא אני המצאתי ,חלילה מלפגוע במישהי/ו. גם צדיקים נכשלים ביצר הרע אין צדיק שלא יחטא. , יש שכר ועונש , גם לפי חוקי המדינה וקל וחומר בידי הקב"ה. לכן אני מקבלת הכל באהבה הן טוב והן רע. כל הסבל שלנו הוא תיקון , אנו לא יודעות חשבונות שמים אך ככה למדתי וקראתי . רוני נשמה טובה, אנו שותפות לצרה וסבל כך אני מאמינה שבזה אנו עושות חסד של אמת עם החולים ומצווה גדולה היא שהעולם עומד גם עליו.רק בשורות טובות

zs1957

New member
דרורה יקרתי

כואב הלב לשמוע שגם אביך הצטרף לחבורה. שולחת לך חיבוק גדול. זה ממש נראה כמו סרט תורכי. כמובן שבגילו אין טעם לקחת אותו לאיבחון - זה ממש מיותר כל הטירטור הזה. תהיי חזקה, תזרמי אתו אין מה לעשות ,למרות הכאב הכבד בלב. הוא מקבל טיפול מעולה. יש שתי פלייניות בבית. הוא סוכרתי כבד,דכאוני וזה מביא לדמנציה. היי במעקב אצל רופא המשפחה ובמידה והמצב יחמיר את יודעת לבקש מהרופא את התרופות המתאימות. סליחה שאני נשמעת הגיונית וקרה אולם, זו הדרך הטובה ביותר להתמודד עם המחלה האיומה. מאחלת לך הרבה כוח לעבור את הגיהנום הזה. יש לך את זה. יש לך כוחות נפש עצומים ,משפחה תומכת ואוהבת ויחד עמם תעברו את התקופה הקשה הזאת בחיים. אשמח לסייע בכל עת. שולחת לך חיבוק גדול מלא אהבה שבת שלום, זהבה שחם

קורנית

New member
רוני יקרה

מזמן לא כותבת כאן, למרות שמקפידה לקרוא לעיתים תכופות. פשוט לא מרגישה שיכולה להוסיף משהו למשא הכבד כאן. אבל עכשיו נשבר לי. לנחם? לחבק? להגיד שיהיה בסדר? אני איתך, עד כמה שזה משנה בכלל. ואת תחזיקי מעמד, כי אין לך אפשרות אחרת, ותתני את הטיפול הטוב ביותר לכולם. חיבוק לך, אחותי.

ronnyw

New member
תודה, קורנית, זהבה ואחרים

אפילו יצור "מיובש" כמוני נרגש למקרא התגובות האוהדות. חיזקתם אותי !! המון תודות.

בואי ונקווה

שהכל יהיה בסדר ומהר. מנסיון שלי - שני חולים זה יותר מדי. מנסיון של אחרים כאן - גם אחד זה לא משהו...

למעלה