גם לי יש שאלה.

גם לי יש שאלה.

אם יש מתחים סכסוכים וכל מיני בעיותב במשפחה או בסביבה הקרובה ( במשפחה זה צורם יותר), ורוצים לעזור לתקן את זה האם מותר לנסות להשפיע על אחרים ( כשזה לחיוב למשל שההוא יהיה רגוע וההוא יתנהג יפה וכדומה), או שזה להתערב בבחירה החופשית? איך כן אפשר לגשת לבעיה ולפתור אותה בדרך של חוסר התערבות ?

האם להתערב בריבים שלא קשורים אלי

לא הבנתי מדברייך באיזה אופן את יכולה לעשות זאת? להשפיע על מישהו אחר?
תראי, תמיד אפשר לשלוח אהבה ללא תנאי ותפילה, שיראה את הדרך הנכונה לפתרון שיקרב לבבות במקום להרחיקם.
באופן כללי, אם את היית חלק מאותו ריב/ויכוח, היה נכון לך לעשות עבודה עצמית, של: מה בי משך את זה אלי. ואז הנטרול של זה היה מביא לשינוי בהתייחסות של האחר שהוא בויכוח מולך.
לא אחת עבדתי עם מטופלים על קשרים פרובלמטיים שלהם עם אנשים חשובים בחייהם, ואחרי שניקינו את: איך זה שירת אותי, איזה תפקיד נתתי לו בחיים שלי, נטרול הסיבה שבגינה אני מחזיק בכעס/שינאה כלפיו, אחרי השחרור של כל אלה, מערכת היחסים עלתה על נתיב של חיבה ואהבה. שהפתיעה את כל הצדדים בהם מדובר. אז מספיק שצד אחד עושה עבודת התפתחות כדי שזה יהדהד לאחר.
דבר נוסף, כל אינטראקציה עם אדם אחר בחיינו, הוא הזמנה עבורינו לצמיחה והתפתחות, אז לעיתים לא תמיד צריך לרוץ ולנסות להציל, אלא אם הם משוועים לעזרתך שתעזרי במצוקתם.

חשבתי להתערב להם בבחירה החופשית לדוגמא

על ידי שיטות כמו הסוד. ולדמיין איך הייתי רוצה שהם ירגישו ויתנהגו אבל זה נראה לי כבר ברמת התערבות לכן שאלתי

השפעה על אחר דרך הסוד

אני לא חושבת שזה יצליח.
השיטה של הסוד מתייחסת להגשמות אישיות. כי זה בא לידי ביטוי באמצעות הדהוד של הרגש שעולה כתוצאה מהגשמה מהתודעה שלי ליקום סביבי.

kikona126

New member
השאלה היא איך את עוזרת

אם את עוזרת מאחורי הגב, אז זה לא תקין.
אם את עוזרת בידיעה שלהם ובאישורם אז זה בסדר. את יודעת לפעמים עזרה יכולה להיות פשוט להראות שאני בסדר והאנרגיה שלך תשפיע על האחרים.
&nbsp
אני אתן לך דוגמה, יש איזה אחראי בחניון שאף אחד לא אוהב, הוא תמיד רב עם כולם ותמיד מגעיל. אני התעקשתי לשנות בו משהו קטן, וזה הגישה שלו. את יודעת איך עשיתי את זה? עם זה שהוא תמיד היה חם מזג. החלטתי שאני לא אתן לאנרגיה שלו להשפיע לי על היום ושאני אעביר אליו אנרגיה טובה, אז התעקשתי וגם שהוא לא רצה לשמוע אמרתי לו בוקר טוב ויום טוב. עכשיו הוא הכי רגוע בעולם, כל בוקר תופס איתי שיחה. הוא כבר לא מי שהיה פעם. תשפיעי על הסביבה על ידי הקרנה של טוב ממך החוצה...

לא יודעת יש לנו בן דוד שאם הוא ימשיך ככה ימסרו אותו למשפחה

אומנת.
לצערי נתנו לו להחשף לתכנים של הטלויזה והמחשב והוא ראה דברים שלא לגילו וזה ועוד משהו שקרה השפיע על ההתנהגות שלו הוא הפך לבעייתי לא משנה מה הם ניסו כדורים פסיכולוג כלום לא עוזר אני חושבת שאם זה ימשיך כלו כוחותיהם הם לא יכולים להתמודד איתו אני לא עוזרת כי אני שונאת ילדים וכשהוא נהיה בעייתי אני עוד יותר נגעלת ממנו

וזה גם קשור לכך שהרבה פעמים דיבורים לא עוזרים

אז אני מפעילה מניפולציות איומים וכדומה כדי להשיג מה שאני צריכה רוצה

kikona126

New member
זה לא הדיבורים

זאת האנרגיה שאת מוציאה עם הדיבור. הרעיון הוא לא להגרר לאנרגיה שהם מעבירים אליך ולשלוח אנרגיה רגועה מהצד שלך.
זה מאוד קל לקבל אנרגיה אם היא טובה ובמיוחד אם היא רעה.

kikona126

New member
לשנוא זאת מילה מאוד חזקה...

דווקא כשהו נהיה בעייתי הוא הכי זקוק לתמיכה ותמיכה שמגיעה ממקום של הבנה ושל חמלה וממקום נקי וטהור.
עבדתי עם נוער בסיכון בעבר, כמו שלך לא קל להתמודד איתם להם קשה עם עצמם ועם הסביבה, וכמה שהם עושים יותר בעיות זה כי הם רוצים יותר יחס...
ואני ראיתי הרבה מקרים היו לי 16 ילדים שדאגתי להם מתוך מקום של 40, ולכל אחד בעיה משלו, וכל אחד מהם היה מיוחד במינו ודרש יחס שונה. ילדים מדהימים שלא הבינו אותם כמו שצריך והרחיקו אותם מהבית... הם רק ילדים, הוא רק ילד, גם את היית פעם ילדה, ולכל ילד סיפור משלו איתו הוא צריך להתמודד וממנו הוא צריך לצמוח, את יכולה לעזור לו לצמוח, אל תווי אי בשבילו כי הוא ויתר, הוא לא יודע מה טוב בשבילו

אין לי חמלה עבורו הוא מרביץ לאבא שלי

ועושה דברים מגעילים גם בהשפעת החומר בטלויזיה והאינטרנט
הוא מרוקן אותי וכשניסיתי להתחבר אליו הצטערתי על כך.
אני לא רוצה קשר איתו.לא כשהוא ככה וגם כשהוא בסדר אני לא נלהבת
פשוט אין לי את תחושת המילוי הזה היום הרגשתי כלפיו גועל והצטערת שאבא הביא אותו הלואי שלא הייתי צריכה לראות אותו

kikona126

New member
יש 2 שיעורים בחיים שעל כל בן אדם לללמוד

האחד הוא לסלוח ולתת הזדמנות שניה. השני הוא לדעת להגיד סליחה/מצטער כשעושים משהו לא נכון ולא לחזור על שעשינו.
זה משהו מסויים שאנחנו לומדים אותו מהאל שלנו, מאלוהים, זה בדיוק מה שאנחנו עושים כל שנה בכיפור, מבקשים סליחה ומתחייבים לא לחזור על מעשה רע שעשינו, והאל שלנו, הוא סולח לנו, הוא מאמין שאנחנו יכולים להשתנות.
&nbsp
ביום הראשון שעבדתי עם נוער בסיכון אחד הבנים במוסד איים עלי שעד סוף המשמרת שלי ימצאו את הגופה שלי שותת בדם באחד החדרים במקום. הוא היה בריון, החזיק ביד אחת שוט שבנה וביד השניה מקל של מטאטא. וכל שניה הצליף אותו לידי מבלי לפגוע בי אבל כדי להפחיד אותי. ביום העבודה השני שלי הוא בא אלי לבקש סליחה, הוא הבין שעשה משהו לא טוב, והוא לא האמין שהאמנתי בו מספיק וחזרתי למרות מה שהיה (וכמו שציינתי לא היה לי אחד כזה היו לי 16 בו זמנית שהייתי אחראית עליהם)
&nbsp
אבא שלך יכול לנסות לכתוב איתו חוזה, בחוזה יש דברים שהילד מתחייב לעמוד בהם במשך היום (עזרה בבית, חוגים, הכנת שיעורים, למתן התפרצויות, שעת שינה ועוד...) החוזה הזה מכניס אותו למסגרת שאותה הוא בעצם מחפש, גם הוא צריך לקבל תמורה על העמידה שלו ביעדים (ממתק, סיגריה, מתנה, משהו שיהיה מוסכם על שניהם) זה מביא לשיפור התנהגותי, לפעמים יש נפילות.

את מדהימה אבל לי אין אמונה בילד

כי ניסו איתו רבים וטובים ממני ואני גם ככה סובלת כשאני מנסה לחנך אני לא אוהבת לחנך ילדים .אני חושבת שיש לו בעיה נפשעת ואני לא מבינה למה אני צריכה להתמודד עם זה אין לי גישה לילדים והם משעממים אותי נורא לא צריכה בלאגן של אלרים אימו אשמה אמרתי להם להוציא לו את המחשב והם לא עשו את זה ושמונים אחוז מהקללות והדברים שהוא עושה זה משם

kikona126

New member
האמונה שלך לא צריכה להיות בילד, אלא בעצמך קודם כל

את מגיעה לקשר איתו עם רגשות מעורבים, את מכניסה איתך לקשר איתו אנרגיות שלא בריאות לא לך ולא לו, אנרגיות של ניכור (או שינאה כמו שאת כתבת), של חוסר רצון להתמודד, של חוסר רצון להכיר באחר.
&nbsp
ברגע שאת תנסי לטפל בילד עם כל האנרגיות האלו את בעצם תעבירי לו אותן, וההשפעה שלהן עליו, במיוחד כשהוא מעורער יכולה להיות הרסנית.
&nbsp
כשאנו קוראים סיפור\ספר יש תמיד את הדמות הראשית בסיפור, שבמקרה הזה זאת את. סביב הדמות הראשית יש לנו דמויות משנה. לדמויות המשנה תפקידים שונים: להבליט תכונות מסויימות בדמות הראשית, ללמד את הדמות להתמודד עם היותן של הדמיות המשניות, להאיר בדמות הראשית ולשים עליה את הפוקוס.
&nbsp
החיים שלך הם כמו סיפור, תתארי לעצמך שיש ספר שם למעלה שכותב כל יום בחיים שלך, וכל יום בחיים שלך מתחיל בדף לבן בו בעצם כתוב מה עברת באותו היום, איזה קשרים יצרת, מי הן הדמויות המשניות, איך הן השפיעו עליך ועוד... העלילה של הספר הזה יכולה להיות קצת משעממת ולהשאר כמו שהיא אם היא תמיד תהיה אותו הדבר, הקורא כבר מתי שהוא יתחיל לזעוק "למה היא לא פועלת? למה היא לא עושה כלום?"
אבל שימי לב מי זה אותו הקורא, זאת את, את הגעת לפה עם שאלה, את הגעת לפה כי היה משהו בסיפור הזה שלך שלא זז.
&nbsp
ועכשיו לשאלתך "האם מותר לנסות להשפיע על אחרים"
כן, מותר כל עוד עושים את זה בדרך נכונה, לדוגמא, חסימת האנרגיה שאת מקבלת מהאחר ושליחת אנרגיה חיובית אליו, כמו שקרן אמרה, התמרה של האנרגיה.
&nbsp
ושאלה שאני אוסיף, האם את יכולה לנסות להשפיע על אחרים?
לדעתי, את לא מוכנה לזה כרגע. לפחות לא להשפיע בנושא המדובר, מאחר ואת מאוד מעורבת בו ומאחר ואת מכניסה אליו הרבה מאוד רגשות שמתבטאים כאנרגיות. ברגע שתלמדי לחסום את המעורבות הזאת לפני טיפול וברגע שתלמדי לפעול ממקום נקי וטהור יותר, אז תוכלי להשפיע.

אבל את צריכה להבין שלא כל אחד בנוי לתת לילדים מה שהם

צריכים. לי זה לא נכון ומאחר שאני לא אמא שלו אני לא צריכה לסבול אותו מבחינתי

kikona126

New member
אל תסתכלי עליו כילד

תסתכלי עליו כעל בן אדם.
הוא קודם כל בן אדם, אחרי זה הוא בן דוד, ילד, מעצבן...

טיפול רגשי לילד

הייתי ממליצה שיפנו לטיפול רגשי לפני שימסרו את הילד שלהם לטיפול של מישהו אחר. בכך הם ייצרו טראומות לעצמם ולילד בוודאי.
הילד לא מתנהג כך בגלל צפיה בטלוויזיה, אלא בדרך כלל זו זעקה לתשומת לב ולאהבה, ורצון בתחושה של ביטחון ויציבות. שכנראה לא ניתנים לו.
אבל אם יפנו למטפל רגשי לילדים, הוא ינחה אותם כיצד לשנות התנהגותם על מנת שהתנהגותו תשתנה כתוצאה מכך ובנוסף יעשה עבודה עם הילד כדי לחבר אותו שוב לאני הפנימי שלו, לשקט בתוכו, וילמד אותו דרכים טובות יותר לתקשורת עם הוריו ואחרים בסביבתו.

התמרה של אנרגיה שלילית לאנרגיה חיובית

איזה יופיKIKONA זה מה שנקרא לעשות התמרה.
במקום לתת לו להשפיע עלי, באת אליו עם האנרגיה הטובה שלך שהדהדה לו והוא נטמע באנרגיה הזו במקום שתיסחפי אחריו באנרגיה הרוגזת שלו.
כל הכבוד. כמה העולם היה יכול להיות טוב יותר אם כולם היו נוהגים כך.

למעלה