גם לי נעים להכיר- חדשה

idsh

New member
גם לי נעים להכיר- חדשה

היי, בת 28 הריון ראשון- חשש ראשון. שבוע 32 אני בהריון בסיכון עקב האטה בגדילה- היקף בטן קטן ביותר מחודש מתאריך משוער. אני כרגע במחלקה בבלינסון- הלכנו לשם בגלל שניידר- מקווה שלא עשינו טעות. (אולי עדיף תל השומר) עדיין אפשר לעבור השבוע יש לי ייעוץ גנטי ואני כנראה אעבור דיקור מי שפיר. אשמח לשמוע מילות עידוד אם מישהי היתה או נמצאת במצב שלי. כמו כן איזה שיקולים יש בבחירת פגייה? מה אני צריכה לקחת בחשבון

יש לי המון מה להגיד לך

אני מקווה שאצליח לזכור הכל.
אצלי בהריון תאומים בשבוע 24, אאל"ט, אובחן IUGR (עיכוב גדילה) אצל אחד העוברים. בשבוע 27, כשהוא ירד מאוד באחוזונים, התאשפזתי ונשארתי בהיי-ריסק עד שילדתי, בשבוע 32. ילדתי בקיסרי, לאחר שהעובר שסבל מעיכוב הגדילה פיתח מצוקה. הילדים שלי נולדו במשקלים 1,370 ו-1,205 גר'. תודה לאל הכל בסדר איתם.
גם אני עברתי ייעוץ גנטי, ואפילו פעמיים - פעם אחת בשבוע 18 בגלל תוצאה גרועה בחלבון עוברי, ולא קיבלתי המלצה למי שפיר. פעם שנייה במסגרת האשפוז, כשבחנו כל סיבה אפשרית ל-IUGR, ונאמר לי שיש סיכוי של מאית האחוז שזה נגרם בגלל בעיה כרומוזומלית. סירבתי למי שפיר, אבל בסופו של דבר היו חייבים לעשות לי את הדיקור כדי לבדוק אם ריאות העוברים בשלות, אז לקחו גם דגימה ל-FISH שיצא תקין. הייתי מבועתת מהבדיקה, אבל אני חייבת לציין שהיא נעשתה באופן מאוד לא טראומטי עבורי.
לגבי השיקולים בבחירת פגייה - אני מראש בחרתי בזו של תה"ש, מכמה סיבות: קודם כל, הרמה המקצועית, שאין עליה עוררין. אין ספק שגם בתה"ש פגים נדבקים בזיהומים, למשל, אבל לצערנו זה מצב שקיים בכל פגיה, והוא בלתי נמנע בהתחשב בכך שאין די כוח אדם. אני אישית חושבת שבנסיבות הקיימות, הפגייה של תה"ש היא הטובה ביותר במרכז. לא פחות חשוב הוא המרחק מהבית. אם המרחק יאפשר לך לקפוץ הביתה, לאכול ולנוח משהו מדי פעם - זה רווח נקי, כי ברוב בתי החולים אין אפשרות לעשות זאת. כמו כן, חשוב לבחור בפגייה שיש לה קריטריונים מחמירים לגבי מי מורשה להכנס. תזכרי שכמה שפחות אנשים נכנסים - ככה נכנסים פחות חיידקים. יש עוד קריטריונים פחות חשובים לטעמי, כמו מאיזה שלב מרשים להניק, אבל עם כל הכבוד שיש לי (ויש לי המון) להנקה, לא על פי זה הייתי בוחרת פגייה. מאחלת לך המון
ושהכל יעבור בשלום!
עתליה

קיבלתי הרבה קודם...

בשבוע 27 קיבלתי את הקורס הראשון (2 זריקות בהפרש של 24 שעות), וזה עוד אחרי שבשבוע 25 שקלו כבר לתת לי אותן בגלל צירים סדירים,אבל בסוף ויתרו לי... את הקורס השני קיבלתי בשבוע 31. האוצרות שלי נולדו עם ריאות בשלות. אבל בלי קשר אליי, בהחט מקובל לתת הבשלת ריאות לפני מי שפיר בשבוע כזה. עתליה

למעלה