גם לי שאלה מהאבחון שהיה אתמול

555adi

New member
גם לי שאלה מהאבחון שהיה אתמול

אתמול היה לאמי בדיקת אבחון באכלוב (פסיכו-גריאטריה) הפסיכולוגית קבעה שלאמי יש vascular (וסקלר) חפשתי באנטרנט פרוש ולא מצאתי... אשמח לקבל תגובות אם למישהו מוכר מושג זה.. תודה מראש עדי

גיורא7

New member
דמנציה על רקע וסקולרי

אני לא רופא, אך לפי מיטב הבנתי "וסקולרי" פרושו מערכת זרימת הדם ולכן דמנציה על רקע ולקולרי פרושו עקב בעיות בזרימת הדם במוח (אוטמים קטנים ומרובים..) ולא על רקע ניבוני. אני מניח שניתן או ינתן טיפול רפואי בהתאם.

555adi

New member
לפנטזי1 - נתנו לה סי טי לעשות

עדיין האבחון אינו סופי. הרופא משערת שזה דמנציה וסקולרית.. כל כך הרבה שאלות וציורים.. אמי כל כך התרגשה ופחדה לא להצליח..

555adi

New member
פנטזי, סליחה על איחור התשובה

לקחתי את אמי לפסיכוגיריאטריה באכלוב ובשלב ראשון רופא פסיכיאטרית בדקה אותה דרך ציורים עיגולים וכאלה, וכמובן שאלות רבות שאלה אותה וכך היא הגיעה למסכנה על פי דעתה בלבד. על מנת לדעת ב-100% יש צורך ב- .C.T ולצערי קופ"ח הכללית + מושלם שיש לאמי לא מוכנים לתת לה מאחר ולפני כמה שנים אמי עברה בדיקה זאת. אני מניחה שאין אפשרות לדעת מה בדיוק הבעיה של אמי ללא C.T. אני כבר לא יודעת מה לעשות על מנת שיאשרו לה את הבדיקה.. אולי אפנה לשר הבריאות.

555adi

New member
פנטזי 1 תודה על הקישור

השאלה מה עדיף.. אוטמים בראש או אלצהיימר.. שוב תודה על הקישור עזר לי מאוד..

פנטזי1

New member
נראה לי ש"עדיף"דמנציה וסקולרית כי

אז יש אולי סיכוי לטיפול שאולי יוכל לשמור לפחות על המצב הקיים,באלצהיימר אין שום סיכוי המחלה מתקדמת עם התרופות או בלעדיהם.

zs1957

New member
עדיף דמנציה וסקולרית מכיוון

שיש טיפול המגן על התאים הבריאים. באלצהיימר הטיפול התרופי אינו מרפא אלא מעכב את המחלה והיא מתקדמת האופן איטי. מגיע שלב בו ההשפעה חדלה לפעול ,מפסיקים ליטול את התרופה וההתדרדרות מהירה. בדרך כלל מפסיקים לקחת את התרופה כשיש פגיעה בתפקודי כבד. זהבה שחם/ עמותת אלצהיימר

למעלה