גם לכם זה קורה?

מוריגן

New member
גם לכם זה קורה?

אני מנסה ללכת בדרכו.. לסלוח, לאהוב, לתת, למלא את לבי ברחמים... ולא משנה כמה אני עושה.. ככל שאני מנסה יותר, אני רק רואה שלאהבה שלו וסליחה שלו אין גבולות.. אז איך אני אדע למלא הכל? כאילו אני מנסה למלא בריכה במים.. וככל שיש יותר מים, אני מגלה שהבריכה גדלה וגדולה ובעצם אינסופית... אני יודעת שהכל מבולבל במה שכתבתי.. אבל ככה אני מרגישה... שלעולם לא אגיע אף לרגליו של האדון.. זה מעציב אותי..

new2008

New member
גם לי הייתה תקופה כזו

שבה ניסתי להיות כמה שיותר כמו האדון ולא על פי האדון ותמיד כשניסתי להיות "כמו" נפלתי בדברים פשוטים ונכנסתי לדיכאונות וזה כאילו החזיר אותי למציאות ולהבנה שלא נדרש מאיתנו להיות האדון אלא תחת חסותו וללכת בו, כי הוא הדרך ורק הוא יכול לשנות אותנו! צריך לבקש ממנו כל יום! שלא יביא אותנו לידי ניסיון וירחיק אותנו מהרע הוא מכיר אותנו ויודע שהדרך היחידה שלנו להיות טהורים היא להיות תחתיו ולהאמין בו לאט לאט השינוי יגיע, ואת תראי את היחס שלך לדברים ולאנשים משתנה בלי מאמץ אלו פירות של אמונה! שאני יכול לומר בפה מלא שזכיתי להן! תתענגי על דבר ה' ועל כך שאת יכולה לשכב מתחת לכנפי המשיח, ותדעי תמיד שהוא אוהב אותך לא משנה מה! לא משנה מה תעשי!

new2008

New member
ואת בדרך הנכונה!

עצם העובדה שאת אוהבת את החסד ורוצה לפעול באהבה ובחסד כלפיי האחר את ממלאת את ההוראה של אלוהים לאהוב את החסד! תתפללי ודרשי את השינוי המיוחל! והאמונה שלך תגדל ואת תגדלי! מיום ליום! עד שביום מין הימים את תעמדי בצבאות אלוהים ותלחמי למען האדון! כך זה לפי ההבטחה! המאמינים ילחמו למען האדון מול האויב מס' 1 הם ילחמו נגדו בכוחות רוח הקודש!

מוריגן

New member
איזה שינוי?

לא הבנתי את הרעיון מאחורי כל מה שאמרת. אני לא אלחם באף אחד. ישוע לימד אהבה. ישוע אמר לאהוב את אויבנו. "המלחמה" היחידה שאני אנהל זה נגד היצר הרע, זה שכועס, זה ששונא, זה שחושב דברים רעים על אחרים.

new2008

New member
מלחמה נגד

היישות שעומדת מאחורי העצבות שלך הפחדים של כולם המוות והסבל שבעולם אותה יישות שמשתמשת בחטא כדי לגרום לנו רגשות אשם, סבל ועצבות! אותה יישות שבאמצעות החטא משעבדת אותנו אליו!

מוריגן

New member
אתה נשמע כמו יהודי חרדי

במקום לראות את כל האהבה של ישוע ולהפיץ אותה, אתה מדבר על מלחמות סבל וחטא ושעבוד. אף אחד לא משעבד אותך, לאדם יש בחירה, ללכת בדרך הנכונה או לא. אל תאשים "ישות" כלשהי בפאשלות שלך.

new2008

New member
האם אינך יודעת

שישנו שטן/הלל בן-שחר/לוציפר שמוזכר בתנך? האם אינך יודעת שהשטן פיתה את האדם הראשון לפקפק באלוהים ובך נכנס החטא לעולם? וחטא=מוות סבת עצבות וכל דבר רע שיש כאן האם אינך יודעת שמי שלא מאמין בישוע משועבד לחטא ולשטן? את לא יודעת כמה החטא מפריד בין האדם לאלוהים? האם אינך יודעת שבברית החדשה יש הבטחה שבה כל המאמינים ילחמו (מלחמה רוחנית) בעזרת רוח הקודש נגד השטן? יש לאדם אפשרות בחירה להיות עם אלוהים בלי שום דבר שמפריד או לא להיות עם אלוהים שזה אומר להיות משועבד לכל דבר שהוא לא אלוהים! לדבר על אהבה זה יפה ונחמד אבל צריך לדעת את האמת לנפנף בבשורה בלי להכיר את אלוהים והאמת משול לאדם דתי אגב האם לא מלמדים בקהילה על דברי התנ''ך? ברית חדשה? או שרק רוקדים ומהללים כל הזמן? שאין בזה דבר רע אבל צריך גם ללמוד את דבר ה' אני שואל כי אני לא שייך לשום קהילה ומעניין אותי לדעת מה עושים שם

מוריגן

New member
אולי תפסיק עם סימני הקריאה? הם מלחיצים אותי

נותנים תחושה פנאטית של הרב יצחק... בררר אני חושבת שכולם מכירים את אלוהים בדרכם, מבלי שאתה (עם כל הכבוד, ידידי) תספר להם מה זה להכיר את אלוהים או ישוע (ומה שבינהם). אולי תדבר יותר על אלוהים וישוע ופחות על השטן? (לא "ישות" אלא היצר הרע ידידי, לא צריך להמציא דמויות, שהרי הכל הוא יצירתו של אלוהים) מה הקשר ל"קהילה"? אני לא הומוסקסואלית, אני לא שייכת ל"קהילה" מובדלת ובלה בלה בלה אני מגיעה מהעולם היהודי הדתי, למדתי במדרשיה, הייתי במליון סמינרים בערך, היו תקופות שלמדתי תורה מ7 בבוקר ועד 11 בלילה. אני מבטיחה לך שאת דבר ה' אני יודעת ונראה לי שבע"פ... לא אמרתי מילה אחת על שירה וריקודים. דיברתי על תפילה, הודיה לישוע שנתן לנו את הדרך. בזה הכל מתחיל ונגמר. אני לא רואה צורך לדבר על השטן ומלחמות וכל מה שישוע הטיף נגדו. אם אתה מחפש קהילה שמדברת כ"כ הרבה על השטן ועל סבל ועל אלוהים יודע מה.. תנסה את כת השטן, כי אני מאוד בספק אם בקהילה נוצרית מדברים מבוקר ועד ערב על השטן במקום ישוע ואלוהים.

new2008

New member
כל מה שאמרתי לך

לא באים ממני הם דברי ה' מהתנך והבירת החדשה כל אדם שמאמין בישוע משתייך לקהילת המאמינים של אלוהים

new2008

New member
אגב את לא תדעי מהוא האור

בלי שתדעי מהוא החושך שממנו אלוהים מציל אותך החושך שכולנו היינו בו והגענו אל האור ואינינו חושקים עוד בחושך הרוע זה לא משהו (יצר) זה מישהוא (השטן) וזה מבדיל אותנו מהעולם ודרכיו את לא יכולה לאהוב את העול ודרכיו! ואת אלוהים זה לא הולך ביחד! ישוע בה והטיף נגד דרכי העולם! אלו לא דבריי שבאו מהמוח שלי אלו הם דברי אלוהים חיים! הנה סירטון מצוייר בעברית שיסביר לך מעט http://www.youtube.com/watch?v=agWx6ALWKe0

new2008

New member
ובבקשה אל תתיחסי לסימני הקריאה

אני יודע שסגנון הכתיבה שלי נראה צעקני ומתרועם אבל לא זה לא באמת כך! את מאמינה בישוע המשיח, וזה באמת מה שהכי חשוב! כל השאר יבוא בהמשך לכולנו אנחנו אחים בזכות האמונה שלנו בישוע אחים צעירים באמונה וקיבלנו את האהבה של האדון

ד ר א ל

New member
אני למדתי שאין טעם להגיע לעצבות.

לא חשוב כמה אנחנו נופלים, או כמה לא מצליחים, - לא מתייאשים. משתדלים להיות ראויים לחסד אלהים. ומי שראוי לחסדו, יהיה הרבה יותר מאשר "לרגליו של האדון". ואז אין כלל עצבות. המטרה שלנו בתור בני אדם היא להינקות מכל עצבות שהיא.. מכל דיכאון, מכל ריקנות ואכזבה. - להיות מאושרים. בחסד אלהים זוכים להיות מאושרים, כלומר - לדעתו.

מוריגן

New member
אני לא חושבת שזה מבחירה

אני לא שולטת בעצבות הזאת.. האמת שבכוונה השתמשתי בביטוי "לרגליו של האדון". מלבד ההמובן המטאפורי, הלילה חלמתי שאני ישובה לרגליו של ישוע ושומעת אותו מדבר.. החמלה בעיניו.. הסליחה על כל מה שעברתי.. הלוואי והייתי זוכה להיות לרגליו של ישוע.. הלוואי.

new2008

New member
שום אדם לא ראוי לחסד אלוהים

אתה לא יכול להיות ראוי על ידי ההשתדלות זה מה שמכניס אותך לעצבות כשאתה נכשל תחת חסות המשיח האמונה בו יכולה לגבור על הכל! לאט לאט בונים מהיסוד בונים על הסלע! ישוע הוא הוא הסלע הוא היסוד! ולא אנחנו המאמץ שלנו או ההשתדלות שלנו! עלינו להשתמש בשמו של ישוע לשים את אלוהים מול עינינו ובכך לגבור על הכל!

ד ר א ל

New member
לא ממש הבנתי. למעשה גם אני לא ממש מתחבר

לכל ההתלהבות מישוע. פעם קראתי באיגרת יעקב, רגע.. אחפש את הפסוק.. מצאתי: פרק ב' פסוק 14: "אחי, מה יועיל לאיש, אם יאמר כי יש לו אמונה ומעשים אין בו? התוכל האמונה להושיעו?" וקראתי פעם וזה לא ציטוט על כך שאדם יכול לדעת הכל על ישוע המשיח, ולא להכירו כלל.. ואדם אחר שלא שמע מימיו על ישוע המשיח, אבל יודעו לפני ולפנים. בעצם אולי אחפש גם פה את הציטוט... זכרתי מהיכן הוא - מהספר "קו הפרדה" מדבר הסופר על סרט תיעודי על דתות בשם "החיפוש הארוך" כאשר הוצגה הכנסייה אורתודוקסית-יוונית, (מתחיל ציטוט) " בסיום הפרק, רואיין בישוף רומני, שמראהו העיד עדות שאין להתעלם ממנה על שגב רוחי, לא יימוט. בין השאר אמר הבישוף: 'אתה יכול לדעת הכל על ישוע - ולא להכיר אותו'. בפראפרזה: 'אתה יכול לא לדעת דבר על ישוע -ולהכירו'.... ועוד אמר בישוף יוסטיניאן הנפלא: 'בנצרות טעו טעות גדולה, שהפכו את ישוע לדת' ומכאן שיש לנקות את ישוע מן 'הדת', היינו - מן התיאולוגיה על-מנת לא לטעות ולא להטעות בדרך לגאולה." בחרתי להביא את הציטוט הזה, למרות שפעם נדמה לי שהבאתי אותו, ולא ממש דיבר אל האנשים בפורום. אולי אני טועה בכך שאני מביא דברים כאלה אליכם. ימחלו לי :) לא כל מי שקורא אדוני אדוני נושע? יש פסוק כזה, מהזיכרון... לא מדוייק. לפי דעתי, מי שמשתדל להיות ראוי לחסד אלהים מגיע להיות ראוי לחסד אלהים. ואז הכל נפלא.

new2008

New member
ורק בשביל שתדע מהו חסד

חסד זה לתת דווקא למי שלא מגיע לו לתת בלי לקבל תמורה לתת מרחמים לתת בלי שזה שמקבל עבד עבור זה זה חסד! להיות ראוי וחסד לא הולכים ביחד זה ההפך! ראוי זה=תשלום שכר לאדם שעבד! אנחנו ראויים רק לדבר אחד! אהבתו! גכמו שהורייך אוהבים אותך בגלל שאתה בנם ונותים לך בגלל שאתה בנם! ולא בגלל שסידרת את החדר! אנחנו מקבלים ישועה כי אלוהים אוהב אותנו ולא מעוניין להפרד מאיתנו! מקבלים ישועה בלי שניתן לו כלום רק שנאמין בו! ובכך אלוהים ישכון בנו וידריך אותנו בחיים ישנה את הרצונות שלנו ויחדיר את הרצונות שלו! ויגרום לנו לשרת אותו! ולרצות לשרת אותו! ואת היכולת לשרת אותו!

new2008

New member
לפי דעתי

אחד הדברים שגורמים לאנשים מאמינים בשלב מסויים בחיים לא להאמין היא בגלל שהם לא יודעים את האמת שמצוייה בתנך ובברית החדשה.. נכון כולם יודעים את העובדה שהוא משיח בן אלוהים ושהוא נשא את עול החטא! אבל את כל שאר הדברים... כלום נחמד לדבר על אהבה ועל שלום וכו' אבל מה תעשו כשתגיעו למשברים ולא תדעו מהיכן הם מגיעים? מה שיקרה הוא שננטוש את האמונה לאט לאט ולבסוף נשכח את ישוע! ואסור שזה יקרה! אנחנו חייבם לדעת את כל ההיסטוריה שלנו חייבים להכיר את ישוע ואת העבר של האנושות! בתנך ובבירת החדשה מצויינים כלים מעולים למשברים שיחולו במהלך חיינו! עלינו להשתמש בואתם כלים! אך הכלי הכי חשוב הוא קודם כל האמונה באמת!

new2008

New member
זה ממש מוזר

אתה לא מתלהב מישוע? וקורא לעצמך מאמין? ישוע הוא הדרך האמת והחיים אתה יודע מה ההבדל בין ברית סיני לברית חדשה? בברית סיני נדרשנו לנסות להצדיק את עצמנו (להשתדל) ולהגיע לצדיקות ובכך לרצות את אלוהים על ידי כוחנו והמאמצים שלנו האנושיים ובכל פעם עד היום נכשלנו מהסיבה הפשוטה שהייתה לנו רוח מתה! כל אדם שנולד אין בו רוח אלוהים.. עקב חטא האדם הראשון! הברית החדשה היא ברית שבה אנחנו נולדים מחדש על ידי הרוח והרוח היא המניע אותנו לגבור על הכל משמע לא באמצעות כוחנו הבשריים ומאמצנו הבשריים אלא על ידי רוח אלוהים אלוהים שם את תורתו בקרבנו בלבבנו! ולא על לוחות אבן! אנחנו נולדים מחדש ברוח אלוהים..אלוהים שכן בנו! מותר לנו להשתמש בשמו בשמו של ישוע בן אלוהים/אלוהים טוב אני פרשתי כי מאסתי כבר בעצמי... אתן לאחרים לענות נ.ב אגב אשאל גם אותך האם משתיך לאיזו קהילה? מה עושים בקהילות... חוץ מהלל שירה? אני שואל כי מעולם לא הייתי בקהילה! או כנסייה!

ד ר א ל

New member
אני קורא לעצמי אדם הנכסף לאמונה

הרבה התלהבות קיימת בכם. אני לפעמים שואל את עצמי, הם קוראים את הברית החדשה, שם כתוב כל מיני דברים על אדם מאמין, ועדיין טוענים בלהט שהם מאמינים באמונה שלמה. וכבר כתבתי זאת, אך אכתוב שוב, האם אתה למשל, תתפלל לאלהים, ותערום את הר חרמון על הר תבור? כי זה דבר שביכולתו של אדם מאמין. (שוב, דוגמא מהברית החדשה, ללא שמות ההרים כמובן). האם תוכל להשריש אחד הדקלים למשל על חוף ימה של תל אביב, לתוך הים? ושיבצבץ לו מתוך המים דקל, חי ומשגשג? דוגמה נוספת מהברית החדשה (שם מדובר על פיקוס השיקמה). פעם הזמינו אותי לשירת הלל באחד מהשבתות. הגעתי לרח' ברנר בתל אביב. לבניין קהילה, שהיה אז מחודש. היתה בימה, עליה נגנים. וקהל. הקהל שר יחד עם הזמר ששר והנגנים, והגיעו כמעט לאקסטזה. כלומר, התלהבות ממשית. כל זה נראה לי שייך לעולם החושים, ולא לעולם הרוח. אבל כל אחד ודרכו שלו בחיים. בכל אופן, לא חזרתי לאותו בנין. או לקהילה שהיא הקשורה ליהודים המשיחיים, או לדת כלשהי. האם אני שייך לקהילה? לא. למרות שיש קבוצת אנשים שאני מרגיש שייכות אליהם, אך אין ממש קהילה. אלא רק שיתוף בדרך חשיבה, ובאמונה.

new2008

New member
עלינו תמיד לדעת שאנחנו

צעירים באמונה! אנחנו עדיין בעולם הזה! לא הגענו למצב שאיש לא יצטרך לספר על ה' כי כולם יודעים אותו --- אלוהים לעולם לא יתן לך להגיע לנחלה בלעדיו! בלי שהוא המניע שלך ושל מעשייך! הוא המניע ולא המאמץ האישי של או ההשתדלות שלך! כשהוא המניע בחייך זה יתבטא במעשייך בחסדייך בדיבורך וכן הלאה! רק לו היכולת לשנות אותך! ולא ההחלטה שכלית/פסיכולוגית שלנו לשנות! רק הוא המניע לשלום ולאהבה האמיתיים, הוא הדרך האמת והחיים! ---- איך הגעת לאמונה? משפחה מאמינה/דתית/חילונית?

למעלה