גם לכם נתפסת היד אחרי אימון אינטנסיבי?

נעממהה

New member
גם לכם נתפסת היד אחרי אימון אינטנסיבי?

השבוע היה לנו אימון ארוך של שלוש וחצי שעות, של כל הקבוצות יחד (4) ועוד שתי קבוצות אורחות. (לא יאומן, אבל האולם שלנו הצליח להכיל 120 בנות...) זה אומר עבודה אינטנסיבית של שלוש שעות ברצף! כמעט בלי הפסקות (כולם עובדים במקביל...) כאשר כל פעם אני מקבלת קבוצה אחרת בתחנה אחרת. כמובן שיום אחר כך כבר נתפסה לי היד. אני רגילה לעבוד פעמיים בשבוע, כל פעם עם שלוש קבוצות. בגלל שזה שלוש קבוצות שנות כאשר כל אחת בשעה שונה, יוצא שאני לא שומרת פיזית שלוש שעות ברצף- לכל קבוצה יש חימום משלה וכו' וכו'. לכן, אני בדרך כלל לא תפוסה מלשמור אלמנטים. מעניין אותי אם גם לכם זה קורה.. סתם לראות אם מי שעובד בזה יותר זה קורה לו פחות...

אמא לה3

New member
נשמע קשה מאוד

וואו נעמה, 120 בנות ביחד? נשמע מטורף!!! גם לי לעיתים קורה שנתפס לי איזה חלק בגוף אחרי אימונים מפרכים, זה טבעי ונורמאלי, בגלל זה אני משתדלת לעשות בסוף אימון כזה או בסוף יום עבודה מתיחות כדי שאני לא אסבול יותר מדי.. אבל...אני די אוהבת שאחרי אימון/עבודה נתפס לי שריר, סתם כי זה אומר שעבדתי והתאמצתי לא?

Tammie

New member
גם לי זה קורה לפעמים אחרי אימונים

בגלל שאני עובדת עכשיו רק בימי שישי וזה אימון פרמידות כך שיש לי פחות עבודה של "סבלות", לא צריך הרבה להרים אלא בעיקר לייצב ולשמור. כשאני מחליפה מאמנת ועובדת במשך יום שלם (לפעמים 6 שעות) הרבה פעמים אני תפוסה יום אחרי. לפעמים בידיים ולפעמים גם בשרירים אחרים, הרבה פעמים אני מתפתה לעשות עם הבנות חימום מלא כולל שפגטים (בערך שתי דקות בכל רגל) ואז יום אחרי אני תמיד אהיה תפוסה.... אבל כמו שאמא לה 3 אמרה, זה כאב כיפי שמראה על עבודה קשה. תמיד אהבתי כאב של תפוס והייתי סובלת אותו בשמחה וגאווה.

נעממהה

New member
לא התלולננתי :)

לא אמרתי משהו על זה שנתפס, גם אני חושבת שיש בזה משהו מספק. זה גם עובר אחרי יומיים מימילא. תמיד אני אומרת לבנות הקטנות שאם ייתפס (למרות שאני משתדלת לעשות להם מתיחות בסוף..) אז לא נורא, כי זה סימן שעבדתם...
כן, זה היה קצת משוגע.. היינו שש מדריכות על כל ים המתעמלות האלה. וכן, היה צפוף.. אבל בסך הכל היה ממש מוצלח!!! היו שש תחנות כאשר שתיים מהם לא באולם הגדול אלא בחדר ג'ודו (עבדנו על פרמידות) ובחדר בלט ( עמידות ידיים וסוגי קפיצות- שסה, ג'טה וכו'..). בנוסף היה את זה שזה לא אימון רגיל אלא סוג של מחנה, ולכן, למרות שרוב הבנות הן אותם בנות של החוג שלנו, האווירה שונה ויש יותר אנרגיות. זה טוב לעשות מדי פעם כאלה "מחנות" לדעתי. זו עוד התנסות לבנות להתעמל באימון קצת יותר רציני וארוך מאשר ה3/4 שעה הרגילות שיש להם. אפשר לעשות הכל קצת יותר ביסודייות ולהתקדם בצורה נכונה יותר... עוד דבר, זה שיש חשיבות שהקטנטנות יראו את המתעמלות הבוגרות. יראו לאן יש להם לשאוף ולהגיע... בדרך כלל עד החוגים של הגדולות הקטנות כבר מזמן בבית ולכן כמעט ולא יוצא להם לראות דברים שהם לא עמידות ידיים וגשרים. זה ממש יכול להכניס מוטיבציה ולמנוע נשירה מוקדמת, לא?

orelushg

New member
חחח... מוכר.. גם לי זה קורה לפעמים...

אכן כן נעמה, כשעובדים הרבה ושומרים הרבה יותר ממה שרגילים בד"כ זה מה שקורה. זה קרה לי יום רביעי שעבר שכל היום מוריה וכולן היו בפיס ושמרתי לכמה מהן פליקפלקים וערביות פליקפלקים כל הזמן, ואח"כ לא יכולתי להזיז ת'יד, זה היה מבאס, אבל עדיין נסעתי להדר יוסף באותו יום ולמחרת כבר לא כאב כלום

נשמע ממש כייף

אני ממש אוהבת דברים כאלה. גם כמתעמלת אהבתי, וגם כמאמנת. פשוט נהדר.

שכיח

כשמרימים הרבה, ובריטואל קבוע (כל פעם באותה צורה) אז שכיח שיתפסו שרירים ביד. גם לי קרה. רצוי לדעת לשמור גם מהצד השני, כלומר ביד השנייה, למרות שבהתחלה זה מרגיש פחות נוח עד בלתי אפשרי. כמו-כן, באופן עקרוני בהתעמלות המאמנות לא אמורות ממש להרים את הבנות, אלא רק לשמור, למרות שאני בטוחה שכולנו מרימות. חשוב לשמור על הגוף, ולא צריך להגיע למצב שמרימים כל כך הרבה עד שנתפסים שרירים. צריך להרים פחות (כלומר, לתת לילדות תרגילים יותר קלים). בניגוד למה שחושבים, ששרירים תפוסים מראים על מאמץ ועבודה נכונה, זה לא ממש נכון, כששריר נתפס זה לא בריא, זה אומר שהצטברו יותר מידי חומצות חלב באיזור וכן יתכן ונגרמו קרעים מיקרוסקופיים בסיבי השריר. כמובן שיש להישאר בפרופורציות, לא צריך לעשות הכל כדי למנוע התכווצויות שרירים, וזה לא כל-כך נורא אם זה קורה מידי פעם, בייחוד כשזה קרה לך באופן חד-פעמי, אחרי אימון יוצא דופן, אז זה בסדר גמור. אם זה קורה למישהי באופן קבוע, אז זה לא בסדר

Tammie

New member
זה נכון מה שאת אומרת על הסיבה לכאב

אבל אנחנו בהחלט מדברות על דברים שקורים לפעמים ולא אחרי כל אימון. תמיד אחרי שלא מתאמנים הרבה זמן וחוזרים לפעילות יתפסו השרירים. זה היה קורה לי כל שנה אחרי החופש הגדול, למרות כמות המתיחות המטורפת שהייתי עושה לפני ואחרי האימונים. אבל כמובן שכשנכנסים לשגרת אימונים זה לא אמור לקרות לעיתים קרובות. לפעמים כן נתפסים שרירים במידה ומשקיעים עבודה רבה על שריר מסויים באימון והשריר לא רגיל למאמץ. דוגמא לכאב בשרירים שהוא באמת לא בריא - כמו שכתבתי בשרשור על סוגי ספורט שונים- טיפסתי בקיר טיפוס כמה שנים. מטפסים רבים סובלים מכאבים בידיים בגלל ההצטברות של חומצת חלב כמו שנעה כתבה. לי אישית זה לא קרה לעיתים תכופות, כי לא היה לי אימון רק פעם בשבוע ובדרך כלל עוד יום אחד שהייתי באה לטפס באופן חופשי, אבל הרבה אנשים שהכרתי היו סובלים מכאבים חזקים אחרי כל אימון וחלקם היו נוהגים לחבוש את האצבעות במהלך האימון כדי למנוע זאת. אני לא יודעת האם הסיבה לכאב טמונה בחוסר חימום, עומס יתר או סיבות אחרות, אבל אני יודעת שזה קיים. אני כן זוכרת שהיינו עושים הרבה חימום לידיים לפני שהיינו מתחילים אימון....

chuch1

New member
הרבה פעמים

זה קורה לי, בייחוד אחרי אימונים שאני על תקן "סבל" ואז הכתף והיד הורגות אותי... מבינה אותך לגמריי :):)):) אבל אני לא חושבת שיש קשר בין מי שעובד יותר או פחות, זה לא העיקר- חשוב לדעת גם איך לעזור ואיך לא אמץ יותר מדי את הגוף שלנו, כמו לדוגמא הגב...

אמא לה3

New member
כל כך נכון

אני תמיד מסבירה גם לבנות וגם לאלה העומדים מהצד, שהכל עיניין של טכניקה נכונה בשמירה/עזרה/סבלות. אם יודעים איך לשמור/לסבל, העיניין נהיה הרבה יותר נסבל ולא כואב יותר מדי אחרי אימון. מבחינתי, זה עיניין של תיעול אנרגיה לשריר שזקוק לה לאותה פעולה, אם יודעים לעשות את זה נכון, הכל עובר בשלום.

למעלה