גם לנוער אכפת ... (?)

shiriadi

New member
גם לנוער אכפת ... (?)

האירוע האחרון שיצא לי להיות בו הוא היום הולדת שחגגו לגלעד בכיכר ... הכמות היתה מזערית , ומה שעוד יותר מזערי - זו כמות בני הנוער שהייתה שם ... בודדים ... לדעתי, לנוער כן אכפת , אבל הוא לא מראה את זה מספיק... דווקא עם כל הכוח שיש לנו להשפיע , לשנות , ולהראות שגם לנו אכפת - אנו מראים את רגשותינו ומחשבותינו בנציגות מעטה מדי , לא כמו שראויה להיות .. הרעיון שלי , הוא שנפרסם כל אחד כמה שהוא יכול (דרך בתי ספר, תנועות נוער וכו' ..) , נקבץ כמה שיותר בני נוער שאכפת להם מהנושא , נקבע תאריך לקראת ראש השנה, ונראה - גם לנוער אכפת ! נוכל למלא את הכיכר בשלטים , בלונים עם שמו של גלעד , נרים שלטים בעצמנו , ונחלק ברחובות סטיקרים וכו' ... וזוהי רק ההתחלה ... יש לנו כוח עצום ולא מנוצל ... בואו נראה את הכוח הזה במעשים ... כל מי שמוכן להירתם לזה , שיגיב, יציע רעיונות , ויתחיל לבצע !

יונה1

New member
למה לא אכפת לכם?

מאד, מאד, מאד כדאי שיתחיל להיות אכפת לכם. דווקא לכם, יותר מאשר לכל אחד אחר. אחרי הכל - אנחנו המבוגרים שרתנו בצבא תחת ערכים שונים לגמרי. הפקרת חיילים, זו נורמה חדשה, שאם אתם לא תאבקו בה, השרות שלכם בצבא יראה שונה לחלוטין משלנו. לאו דווקא על גלעד אתם אמורים למחות, אלא על שינוי הערכים, שאתם ולא אנחנו נהיה הקורבן שלהם. ועל מנת למחות, ממש לא צריך כיכרות ועוד יותר מכך - לא צריך בלונים. אפילו לא צריך מאות ואלפים בני נוער. מחאה היא לא איזה הפנינג עליז בסגנון כוכב נולד, אלא עמידה של קבוצת בני נוער עם שלטים ומסר. קמניצד המליץ לך לבוא עם חבריך למשמרות בירושלים, ואני מוסיפה שאם אתם תושבי המרכז, הרי שהכתובת היא הקריה ברחוב קפלן.

יונה1

New member
תיקון טעות

לאו דווקא על גלעד אתם אמורים למחות, אלא על שינוי הערכים, שאתם ולא אנחנו נהיה הקורבן שלהם. כמובן שנהיה צ"ל - תהיו.

לנוער כן אכפת מהמצב אבל הוא פשוט לא יודע

איך הוא יכול לעזור... אני,תלמידת י"ב,בבית הספר "אורט" בעפולה,במגמת תקשורת... אני עושה סרט השנה על זה שהממשלה מפקירה חייל בשבי האוייב והם מצפים מאיתנו להתגייס ולתרום...

יונה1

New member
שרית חביבה

ראשית, כל הכבוד לך על הנושא אותו בחרת. אני ממש לא מתפלאה על כך שאתם מבולבלים. הרי בשנתיים האחרונות נחשפתם לפעילות שונה ומשונה של אנשים שאכפת להם, אבל גם הם, פשוט לא יודעים איך ומה עושים. אני חושבת שבגילך די קשה לשפוט אם למשל "צעדת גלבוע", או שירה בצבור היא הדרך הנכונה להשפיע על הממשלה, או דווקא הדרך שעליה אני חוזרת וממליצה - עמידה מול משרדי הממשלה, או מול בית ראש הממשלה. כפי שקראת פה, החל משבוע הבא מתחילות משמרות של קבע בירושלים. אם תצליחי לארגן באופן חד פעמי כמה חברים (שניים שלושה), תוכלו גם אתם לתרום את תרומתכם. תרומה מסוג שונה לגמרי - למען הבנת נושא השבי, שאת יכולה לארגן בקלות רבה, זה להזמין לבית הספר שלך מישהו שהיה בשבי ומוכן לספר על הנושא (ככה תרוויחי גם עוד זוית חשובה מאד לסרט שלך). נסי לדבר על כך עם מנהל בי"ס או עם המורה שלך, תשלחי לי מסר פרטי ואני מבטיחה לנסות ולארגן לכם מרצה.

למעלה