בהחלט מגיע
יש הרבה מידע על נגישות למוגבלי תנועה בעיר, וניתן להתאים מראש את הטיול למוגבלות. ביולי 2002 הוחלט בעיריית פריז על פרויקט נגישות בעיר לאוכלוסיה מוגבלת בעלות של 60 מליון יורו. משך הפרויקט אמור לקחת 10 שנים. במסגרתו יחלו השיפוצים הבאים:" מדרכות, שאינן גבוהות ללא מכשולים, לכבדי ראיה או מוגבלי תנועה. הנמכה של פסי ההרעדה בכבישים. פיתוח רמזורים קולניים יותר. ואפשרות הפעלה ידנית. הרחקה של תחנות האוטובוס ממכשולים(כמו עצים) למרחק של 1 מטר לפחות. שינוי מבנה האוטובוס והנגישות אליו. שמירת שני שליש מהחניה הציבורית למוגבלי תנועה. התקנה של סימון ,איתות או קול-לפני כל ירידה למעבר תת קרקעי. כבר ב2003 החלו חלק מהשינויים להתבצע. ארגון הנכים מוציא חוברת מדי שנה, המיועדת לתיירים נכים המבקרים בעיר Touristes quandmeme- מפרט את דרכי הגישה לנכים לאתרים. Comité National Français De Liaison Pour La Réadaptation Des Handicapés ארגון שמטרתו לתת מענה לשירותים לנכים בצרפת. מקיים קשרים בינו ובין ארגוני נכים זרים., תרומות וכו. לארגון יש חוברות , המפרטות את השירותים, ומדריך תיירות לפריז, ואיל דה פרנס.
[email protected] אתר מידע של ארגון נכים אחר. שדות תעופה יש סיוע של עובדים מקומיים בשני שדות התעופה למוגבלי נגישות: http://www.adp.fr/webadp/a_cont01.nsf/$$Affich@ReadForm&cle=X1001A01AI1DBB83A61EC697017C1256B1F0059EF42.html ניידות במטרו לנכים: תנועה במטרו עלולה להיות מסובכת, מאידך הRER מותאם בחלקו לנכים. רשימה של תחנות המטרו לנכים ניתן לקבל במשרדי RATP. בתחנות הרכבת, ובשדה התעופה אין בעיה לנכים. מבין 14 קווי המטרו , רק החדישים ביותר ,כמו קו 14 מותאמים באופן מלא לנכים. האחרים "תואמים" יותר את גילם הביולוגי. כמה תחנות הותאמו לנכים, בעיקר בסיוע של אחד מעובדי המקום- כמו השער החדש של לה דפנס, שאלט לז האל, וגאר דה ליון. עיוורים יכולים להיות מלווים על ידי כלבי נחיה ללא תשלום נוסף. פסי אזהרה מוגבהים נמצאים על הרציפים לטובת לקויי הראיה. בכל מטרו ישנם מקומות ישיבה שמורים למוגבלים ונכים. רשימת
האוטובוסים ותחנות האוטובוס המותאמות לנכים בכיסאות גלגלים: כל קווי RER מטרו ורכבות המותאמים לנכים-
יש מפה. חברות המתמחות בהסעת נכים בעיר- טיולים מאורגנים , יש לא מעט! להלן כמה: AMHAP 65, rue de la Victoire ברובע ה-9 ARTAXI PARIS 46, rue Armand Carrel ברובע ה-19 A.S.A. 148-150, boulevard de la Villette ברובע ה-19. כסאות גלגלים אפשר לשכור לתקופה קצרה : ב MATERIEL PARA MEDICAL 1 rue Danton רובע 6 מטרו אודאון ב CRF 153 boulevard Voltaire רובע 11 ב INTEGRAL 50 rue Auguste Lançon רובע ה-13 ליד האוניברסיטה. כל מוסד, מסעדה, בית מלון מחויב כיום על פי החוק לפרסם את מידת הנגישות לנכים. שירותים מותאמים לנכים, יש לסמן את הרובע המבוקש- ניתן למצוא היכן יש בתי כיסא מותאמים לנכים, לעגלות ועוד מתוך 436 גנים ציבוריים בעיר, יש 32 מותאמים לנכים, ו15 מהם לנכים ללא כל סיוע בתנועה. מידע אילו גנים מאפשרים ביקור של מוגבלי תנועה אפשר לקבל בטלפון: 01-40-71-75-60 תיאור מסע http://www.disabilitytravel.com/grps_europe/france/france_paris_city_lights.htm יש מלונות עם התאמה למוגבלי תנועה וכסאות גלגלים http://www.access-able.com/dBase/WorldCity_type.cfm השכרת כיסא גלגלים בנמל תעופה http://www.a-zoftourism.com/travel-tip-23-c31-Need+A+Wheelchair+At+The+Airport.htm השכרה של רכב עם מעלית לכיסא גלגלים בפריז http://www.access-able.com/dBase/details.cfm?id=3150 נגישות של אתרים מפורסמים בעיר לנכים http://www.accessibleurope.com/accessiblefrance/info_paris_accessible.htm או http://www.access-able.com/dBase/WorldCity_type.cfm דו"ח נגישות בפריז 2003– http://www.access-able.com/tales/Paris-access-2003.html ארוך ומפורט ואמיתי ספר על התניידות נכים בפריז: Access in Paris http://www.access-able.com/dBase/details.cfm?id=1526 עוד http://www.access-able.com/dBase/details.cfm?id=524 מידע של לשכת התיירות http://www.paris-touristoffice.com/cgi-bin/otp_v2.cgi?Target=va2/sejour/visites/resultdiversscat&menu=va2/sejour/visites/typespratliste&type=Disabled מקווה שיעזור לכן במידת מה. באתר המצורף בעברית ישנו גם מאמר שתרם נוסע בעברית, לאחר ביקור בעיר. ביורודיסני יש מערכת שלמה של טיפול ולווי ילדים נכים ואכן רבים מבקרים שם-באתר שלהם יש פירוט לא רע לנושא זה.