גם לשיטות סבתא יש גבול

גם לשיטות סבתא יש גבול

וואו. בהחלט.

לפעמים צריכים לדעת מתי להבדק/לקבל טיפול קונבנציונלי. יאללה-מפחיד לחשוב כמה הילדים שלנו נמצאים בידיים שאי אפשר לסמוך עליהן.

ה מוזה

New member
מקווה שהילדה תחלים

זה באמת מעיד עד כמה מושרשות אותן תרופות סבתא באנשים שהאינסטינקט הראשון של אותה מורה היה " שימי קרח גרגרי מים" שזו תרופת סבתא די טובה לפצע קטן בפה,לאצבע שנחבטת קלות בכיסא .. וודאי שלא לחבלות קשות,אולי רק כעזרה ראשונה מיידית בהחלט חשוב לדעת היכן הגבול , אני אמנע מלשפוט כאן את אותה מורה רק יכולה לחזור על אותה שורה בראש הפורום , תרופות סבתא הן לא תחליף לייעוץ מקצועי רפואי. אם כבר אנחנו עוסקים בנושא של " אנשי החינוך שבידהם מופקדים ילדים " בעבר שמעתי גננת בגן ילדים שכשילד נעקץ ע"י דבורה השיטה שלה היתה לצאת עימו לחצר ,לבוץ . למרוח על העקיצה .. מעניין האם עוד אנשים נתקלו ברפואת הסבתות העממית בגן הילדים,בבית ספר,בתנועת הנוער ועוד.. מה אתם חושבים על אותה גננת ? חוסר אחריות או הגשת עזרה ראשונה לגיטימית?

עברו המון שנים מאז שהייתי...

אבל לאחרונה הגדילה רופאת הילדים שאצלה אנחנו מבקרים לעיתים נדירות והמליצה לנו להשתמש בשום לטיפול בתולעי מעיים עקשניות(ניסינו טיפול טבעי אבל החלטנו גם לתת וורמוקס כי זה הפך להיות מטרד וגם...צריך להתמיד מאד בטיפול הטבעי). האמת היא שבמקרה הזה דווקא הערכתי אותה על ההמלצה. לגבי אנשי חינוך וכד' שאחראים על שלומם של ילדינו; הייתי שמחה לדעת שהגננת מתמצאת בתרופות סתבא אבל מצד שני הייתי מעוניינת שגם תדע להפעיל שיקול דעת מתי להשתמש ב"רגיל". בדיוק כמוני.

Revi 22 Tal

New member
הכתבה הזכירה לי סיפור לא נחמד שקרה

גם לי. כשהייתי נערה צעירה סובבתי את הקרסול וסבלתי מכאבי תופת , הלכתי למיון כרמל הרופא אמר לי "תשתי תה עם לימון זה יעבור" לאחר שבוע של רגל כחולה וכאבים נוראיים (עד כדי כך שלא יכולתי לדרוך על הרגל) החלטתי לבקר שוב כי המצב היה ממש בלתי אפשרי , ואז גילו שיש לי שבר קשה מאוד שהחריף בגלל הזלזול מצד הרופא. לא משנה.. שלאחר מכתבים מצד אמא שלי פיטרו את הרופא (כנראה שאני לא הייתי הקורבן היחיד).

למעלה