גם מה שלא מובן לך כדאי לך לקיים

גם מה שלא מובן לך כדאי לך לקיים

יש אנשים שאומרים אני מקיים מהתורה רק מה שהגיוני ומה שלא הגיוני אני לא מקיים אז , מה דעתך על פועל מפעל שיגיד למנהל המפעל: "אני יעבוד רק מה שנראה לי הגיוני לעבוד. מה שלא אבין כיצד הוא פועל ומועיל, למפעל, לא אעשה. מנהל המפעל יגיד לו: "גם את המשכורת תקבל מההגיון שלך ולא ממני". האם אנו לא לוקחים תרופה, אלא רק לאחר שהבננו את ההגיון כיצד היא עובדת? האם בורא עולם לא יותר חכם מהרופא הגאון ביותר? ומה תאמר על ילד שיאמר לאביו "מה שהגיוני לי אני אשמע לך אבא, אבל מה שלא הגיוני, אני לא אקיים, למה אסור לי להכניס את המסמר לשקע? זה נראה מעניין. אני רוצה להרגיש כמו ציפור אז אולי תתן לי אבא לקפוץ מהחלון בבקשה." לכל מצוה יש טעמים רבים מאד – חלקם גלויים לנו וחלקם נסתרים מאיתנו. יש מצוות הנקראות "שכליות" – הכוונה שהיינו מקיימים אותם גם בלי ציווי התורה כמו כיבוד אב ואם, ואהבת לרעך כמוך ועוד. יש מצוות הנקראות "שמעיות" – שרק מצד שה´ ציוה אותנו, אנו חייבים לקיים. אבל עלינו לדעת שגם המצוות השכליות וגם למצוות השמעיות יש טעמים גדולים ועצומים שיש בהם תועלת לגוף ולנשמה. אדם שאומר שהוא מקיים רק מה שהגיוני בעצם עובד את ההגיון שלו ולא את אלוקים ובנוסף צריך לדעת שאין בכח שכל אנושי המוגבל להקיף את כל הטעמים של ציווי בורא עולם בעל השכל האין סופי. דמיין לעצמך שאתה צופה במשחק שחמט של אלוף העולם, והנה הוא מבצע מהלך חכם וכולם מנסים לשער למה ביצע את המהלך הזה, אחד אומר "כדי להגן על המלכה" השני אומר "כדי לתקוף את המלך של האויב" ואילו השלישי אומר "כדי להצליח במהלך הבא". אבל רק אלוף העולם יודע את הטעמים הרבים שבסיבתם עשה מהלך זה. במשך הדורות ובמיוחד בעשרות השנים האחרונות, מתגלית יותר ויותר החכמה הנפלאה שבצווי התורה. כמו, מצוות טהרת המשפחה שפסיכולוגים ומומחי שלום בית אומרים עד כמה מצווה זו חשובה ומועילה להתחדשות הנישואין, לסיפוק זוגי ולאהבה מתחדשת בין בני הזוג, ביחד איתם המומחים לגניקולוגיה מציינים את ההצלה מסרטן הרחם ומעוד מחלות שמצווה זו גורמת וזה בנוסף לשלימות הרוחנית שישנה במצווה זו. ועוד דוגמא, מצוות ברית מילה. לאחרונה, נתגלה שהורדת העורלה מצילה ממחלות עור וזיהום באותו מקום עד כדי כך שגם גויים בארה"ב ובריטניה מלים את עצמם. ודאי שטעמי המצוות הם רבים ולא רק למען טעם אחד בלבד כמו טובתינו הגשמית. האם כשאלוף העולם בשחמט ביצע את הצעד החכם שלו, האם זה היה מפני סיבה אחת בלבד? ודאי שלא, בורא עולם על אחת כמה וכמה. ככל שאנו מקיימים את מצוותיו בשלימות אנו משלימים את גופינו, את נפשינו ואת העולם כולו. כל מצוה ניתנה בדייקנות מיוחדת בזמן המדוייק ובאופן המדוייק לטובת העושה אותה בעולם הזה ובעולם הבא. אפשר להבין אדם שיאמר "קשה לי לשמור הכל, אני אתאמץ לשמור" אבל אדם שיחכה להבין את כל ההגיון של ה´ ואז לקיים הוא מחכה לשווא.

רון סי

New member
יפה מאד, אבל

כל הקטע הזה מסתמך על כך שקיומו של אלוהים הוכח כבר. אלא מה, למרבה השעשוע הדבר לא הוכח כלל. אתה לא חושב שצריך להתחיל מהיסודות, לפני שבונים את הגג?

vizini

New member
לא יפה ואפילו לא מצחיק.

בוא וניקח למשל את ההשואה לתרופות: נכון שהרבה אנשים לא מבינים איך תרופות פועלות. אבל מה שכולם יודעים זה שהם פועלות וזה מוכח ע"י מחקרים מקיפים, שבלעדיהם לא תאושר התרופה לשימוש. והנה, האם תסכים שכל מצווה תעבור מחקר מקיף כזה, ואם לא תוכח תועלתה לא תאושר המצווה לשימוש?

L7

New member
הייה אתאיסט אפילו שאינך מבין.מוכן?

הייה נוצרי כי יותר ממליארד איש חושבים שכך צריך להיות . מוכן? כנ"ל לגבי איסלאם. מוכן? אלוהים מחולל מחלות. אלוהים הורג אנשים. את כולם למעשה. אלוהים יוצר אתאיסטים. אלוהים חולל שואה ליהודים. מיצוות - לא כי בני אדם אמרו. מיצוות - רק לאחר התגלות אישית של אלוהים.

לרון סי

הייתי שמח לראות את תגובתך על המאמר לאח רשאתה מניח שכן יש אלוקים פשוט מה שכתבתי מופנה לאותם שמאמינים שיש בורא לעולם רק מקיימים מה שהגיוני. ועל זה הייתי שמח לקבל תגובות לא באתי להוכיח מציאותו של בורא עולם או של התורה לפי דעתי יש הוכחות ברורות לכך אבל מהנסיון המר מתנהל בנושא זה ויכוח של חרשים שלא יגמר לעולם גם בגלל שמי שלא מעוניין לקבל משהו לא יקבל ובנוסף אותם אלה שדנים פה מהמד הדתי אינם רבנים ואינם מתיימרים להחליף מערכת הוכחות מסודרת של סמינר וזה הטעות של הכופרים פה שהם חושבים שאם נראה להם שהם דחו איזה טענה או הביאו טענת נגד אז הוכחות היהדות נפלו או משהו דומה אז שידעו מערכת ההוכחות היא יציבה מאוד מאוד והרבה אנשים גדולים וטובים מכל הכופרים כאן נאלצו להודות בעל כורחם באמיתותו הדברים יש כאלה ששינו דרכם ויש כאלה שלא רתו לשנות מכל מיני סיבות אבל לו היו דחיות ממערכות ההוכחות לא היו מתקימים סמינרים. ושלא יגידו שהעם תמים לכן יש סמינרים כי ישנה קבוצות גדולות בסמינר ומגיעים מכל גווני השקת החילונית והם יכולים לטעון את כל טענותיהם בצורה חופשית ואם היו מצליחים לפרוך אז לא היה שווה לקיים סמינרים. לכן אדם שבאמת רוצה לדעת אמת לשמוע את שני הצדדים שיכין שאלות הכי קשות שיעתיק מהשיחות כאן את הדברים הכי קשים שנראים לו קשים ואז יגיע לשם ורק לאחר הסמינר הוא יכול לומר לעצמו שבדק טוב את שני הצדדים ואז יחליט על כיוון בחיים שלו. כיוון שמדובר פה בחיים ומוות ולא רק בעולם הזה אלא החיי נצח אז ודאי שחשוב להשקיע כל הון וכל זמן שבעולם על מנת לבדוק מה אמת ומה שקר ולא לתת לכל מיני אנשים שבעצמם לא בדקו סמינר להחליש אותך מללכת לסמינר. הייתי ממליץ לראות את הסרטים של הרב נויגרשל שניתן לראות אותם באתר זה ואז לבדוק את הידע שלך לעומת מה שאתה רואה בסרט. לילה טוב

G o v er n o r

New member
מדוע שלא תשדל את נויגרשל להשתתף

בפורום זה להציג "מופתים" ולהראות כיצד הוא הודף את כל הערעורים עליהם...

voguemaster

New member
אתה מתעקש להמשיך לחיות בהזיה

"מערכת הוכחות מסודרת של סמינר" - מתי תבין שאין כזה דבר הוכחות ? בטח לא לדבר כמו אלוהים (וספציפית לאלוהים של היהודים)

G o v er n o r

New member
"המומחים לגניקולוגיה מציינים את

ההצלה מסרטן הרחם ומעוד מחלות שמצווה זו גורמת" הצבע על הגניקולוג שטוען זאת. "מצוות ברית מילה. לאחרונה, נתגלה שהורדת העורלה מצילה ממחלות עור וזיהום באותו מקום עד כדי כך שגם גויים בארה"ב ובריטניה מלים את עצמם" לא. המילה נפוצה בצפון אמריקה יותר מאשר באירופה ובכ"ז אידס נפוץ יותר בצפון אמריקה מאשר באירופה...

רוני חץ

New member
הרב נויגרשל ורבנים אחרים

עסוקים מכדי להתפנות לאתר מתוך מליוני אתרים הם מתעסקים באלפים דרך ערוצי הקודש ששם שאולים אותם חילונים גמורים את כל השאלות וגם את מוזמן לשאול והם עסוקים במאות אנשים בסמינרים אז למה לדעתך הם יפסיקו למען מספר אנשים מועט כמו כאן אולי אתה חושב שאתה כל כך חשוב והפרכות שלך כל כך גדולות ועצומות עד שכל העולם ישתחווה אליך ויפנה מזמנו לפתור את הקושיות הקשות של אדון גוברנור, ידידי היקר לא כולם משועממים המבזבזים שעות על גבי שעות באינטרנט על מנת למצוא פרכות בדת שהם לא מאמינים מתוך אלפי דתות שהם לא מאמינים בהם, הייתי מציע לך להתאוור קצת באתרי פורום מוצריים ולפרוך אותם ואולי איזה כומר מכובד יקדיש מזמנו להוד מעלת החשוב גוברנור עם השאלות ואלי אחר כך תעבור לפרומים של בודהה ותנסה למצוא אתרים שסותרים את התאריכים וכך יהיה לך ממש חיים מעניינים ממש תכלית מיוחדת בחיים לנסות לפרוך כל מה שזז וכל מה ומי שמביע דיעה אני לא יודע ממה זה נובע אבל בטוח אחוז גבוה מזה זה שעמום טוטאלי. אז לילה מופרך מלא אפרוכים ואפרוחים, וכל המרבה להפריח הרי זה משובח ותבוא עליו הברכה וההפרחה, והמשך הפרכה והפרחה טעימה הנה לך אתרים אחד, שתיים, שלוש להפרחה רבה

G o v er n o r

New member
אף אחד אינו מאלץ את נויגרשל לבוא.

אם הוא חושש - שיכבד וישאר בביתו. כל מחזיר בתשובה שנסה כחו עלי - ברח בדמעות...

L7

New member
ראיתי 5 דקות משמימות.מיסיונריות לא

מיקצועית. מומלץ תקציר נימרץ לאתאיסט קצר הרוח.

מוכנה לתת לך לפחות שם

של גניקולוג ומומחה גדול (אותו אדם) שהראה שאצל יהודיות שעור התחלואה בסרטן הרחם קטן לעומת גויות . (בגלל אותו ענין של עורלה.) אבל לא הצלחתי להבין מה אתה טוען בזה!?

preacher

New member
עורלה? סרטן הרחם?

אני לא ממש מבין - עורלה יש רק לגברים, סרטן רחם רק לנשים. איך האחד משפיע על השני?

שאלת תם../images/Emo99.gif

על זה נאמר "כשהנושא הופך נשוא". וכדי שאהיה ברורה לכולם- שעור סרטן הרחם גבוה יותר אצל נשים שמקיימות יחסי מין עם גברים שאינם נימולים.

vizini

New member
ועל מה מבוססת האמירה הזו?

כאן למשל: http://www.obgyn-wolfson.org.il/Content/Articles/WolfsonArticles.asp?Article=161 בין גורמי המחלה והסיכון, לא מוזכר כלל נושא קיום יחסי מין. לעומת זאת, מוזכר נושא הלידות. יכול להיות ש"במקרה" יש קשר בין כמות הלידות לבין תרבויות שבהם מבצעים ברית?

vizini

New member
כנראה שאת לא יודעת איפה את נמצאת.

"מבוססת מדעית" היא אמירה הטובה לסמינרים להחזרה בתשובה, לכל היותר. כאן צריך להביא מקורות אמינים לטענות כאלה. ודיברתך העלומה אינה נחשבת למקור אמין...

preacher

New member
סרטן צוואר הרחם

נגרם ע"י נגיף שבמקרה בדיוק לפני כמה ימים הוכרז שמצאו לו חיסון. יכול להיות שהנגיף מקנן לו בג´יפה מתחת לעורלה. ככה או ככה היות שמעכשיו יש חיסון אפשר להפסיק לדאוג.

vizini

New member
תודה על התשובה

אם כן, ישנם שני סוגי סרטן רחם: סרטן צוואר הרחם, וסרטן רירית הרחם. סרטן צוואר הרחם אכן נגרם ע"י נגיף המועבר באמצעות יחסי מין. ואכן נמצא לו חיסון. מה גם שתמיד קיים החיסון העתיק הנקרא קונדום. לכן אין שום עדיפות לגברים נימולים על פני ערלים. מקורות: סרטן צוואר הרחם: http://www.obgyn-wolfson.org.il/Content/Articles/WolfsonArticles.asp?Article=486 חיסון לסרטן צוואר הרחם: http://www.obgyn-wolfson.org.il/Content/Articles/WolfsonArticles.asp?Article=668 סרטן רירית הרחם: http://www.obgyn-wolfson.org.il/Content/Articles/WolfsonArticles.asp?Article=439

ואתה יודע!?../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo186.gif

1. מוכנה להוכיח לך במסר אישי. 2. יש הבדל בין מחקר שמתפרסם למחקר שגילה תגלית אבל לא פורסם. למה? יכול להיות המון סיבות * אחת מהן שהתגלית היתה כבדרך אגב (כסעיף במחקר) והיות ומעבדה זו או אחרת נותנים לדגש למשהו אחר לא ירוצו לפרסם את זה. * סיבה נוספת- שיש לממצא אחיזה אך אין תקציב ולא ממש מענין או אין לזה חשיבות גדולה להשקיע כסף וזמן. אתן דוגמה פרקטית- כל רופא שני שתגיע אליו יאמר לך ש"ג´ינג´י" זה מסוכן. למה? כי בדרך כלל יש הסתבכויות עם מערכת קרישת הדם. מישהו טרח לפרסם מאמר!? לבדוק את זה - ברמת הגן!? מעולם לא. ההנחה היא שקיימת תאחיזסה גנטית בין הגן לצבע גינגי ומערכת קרישת הדם. זה שמעולם לא התפרסם ולא נבדק הצורה מעמיקה זה ענין אחר אבל תראה לי רופא אחד שיסכים לנתח (או אפילו טיפול שיניים פעוט שדורש עקירה) בלי מקדם הגנה!!!!!!!!!!!!

למעלה