גם נפצים יכולים לרצוח

גם נפצים יכולים לרצוח

מדוע לא מחפשים את האנשים שמייבאים נפצים ומכניסים אותם לבתי הסוהר ? מורה בבית הספר נרצחה כתוצאה מפגיעת נפצים שתלמידיה הפציצו עליה. על מבחני הקשר הסיבתי (כמו הגולגולת הרקה) ובעיקר על פי ההגיון והצדק והראוי ברור שיש קשר סיבתי בין זריקת הנפצים על אותה אשה לבין מותה. לפחות כלי נשק תפקידם הוא גם להגן, אבל אסור להחזיק ולייבא כלי נשק ללא רישיון. סמים מסוכנים אסורים לייבוא, ואפילו חולים שסובלי מכאב כרוני חייבים לקבל אישורים כדי לייבא מורפיום ואם המשטרה תחשוד שאתם מחביאים קוקאין/מורפיום המשטרה תציב גם מאות בלשי משטרה ובסוף תבוא עם עשרות ניידות עם סולם עד חלון ביתכם תקרא בשמכם ברמקול ותאיר עם פנסים כשתציצו, תבלו במעצר ותיכנסו לבית הסוהר והמשטרה גם תשקיע הרבה מאמצים וכוח אדם למצוא עד מדינה נגדכם ותיתן לו טובות הנאה כדי לדפוק אותכם כמה שיותר בבית הסוהר. וזאת כאשר אנשים שנמצאים במצוקת אי שפיות של דחף בלתי נשלט עקב התמכרותם שכופה עליהם לחפש סמים, הם הצרכנים ומזיקים לעצמם שלא במזיד. האירוניה היא שלעומת זאת, למייבאי הנפצים אף אחד לא עושה כלום כי "חג פורים, חג פורים, חג גדול לילדים, רעשנים שירים וריקודים..." יש סלחנות גדולה בישראל שמקבלת לגיטימיות מהציבור ש"אוהב ילדים" ובינתיים המייבאים והסוחרים מנצלים זאת כדי לעשות כסף על חשבון תמימותו של הציבור שמצוי בסכנה להינזק וברוב המקרים ניזוק בפועל בדרכים שונות ובדרגות שונות למשל כמו ברצח המורה. 1. מה אזרח יכול לעשות על מנת לנצל את ההזדמנות של לפני הבחירות וללחוץ על הנבחרים הפוטנציאליים לשנות את החקיקה הנוגעת לאכיפה על מנת להגביר את האכיפה ולהחמיר עם סוחרי נפצים ויבואנים של נפצים ? 2. כיצד ניתן לשנות את החקיקה באופן מיידי בלי הרבה סחבות ובקלות רבה יותר ? 3. מהם סעיפי החוק שאותם יש לדרוש לשנות בענין הזה ? 4. האם משפחת הקורבן שנרצח מנפצים יכולה לתבוע גם את המדינה על אכיפה רשלנית שאיפשרה הכנסת נפצים ומיסחר בהם כאשר בנסיבות דומות (חומרים מסוכנים אחרים) המדינה אוכפת בחומרה ומטילה סנקציות כדי להביא לתוצאה שלא יתרחשו נזקים ובכך רשלנותה של המדינה היא למעשה בזדון ? והאם ל"רשלנות בזדון" יש כינוי אחר וזה כבר לא בזדון אלא אפילו משהו פלילי ?

מות מורה עקב פיצוץ חזיז בבית הספר

שלום רב, אני אקדים ואציין, כי החקיקה במדינה שלנו, בהרבה מאוד תחומים לוקה בחסר, ותמיד יש צורך ואנשים שרוצים לשנות אותה, אבל בד"כ זה מאוד קשה, לנוכח ריבוי בעלי אינטרסים נוגדים. לפיכך, אני לא מאמינה שניתן לשנות את החקיקה באופן מיידי, גם אם מדובר במע' בחירות, וראה המון ערכים מאוד חשובים, שדוגלות בהם לרוב מפלגות קטנות, ורוב הסיכוי שאלו לא יעברו את אחוז החסימה, ו/או גם אם יעברו, יהיה להם מאוד קשה להשפיע. אני חושבת שבמקרה הספציפי, יש מקום לבחון קיומה של עילת רשלנות. יש עבירת רשלנות שהיא פלילית, והיא נקראת "גרם מוות ברשלנות". לסיכום, לא יודעת אם זה יעזור (הלוואי), אבל לא להתייאש! בברכה,

חושפים את הציבור שיהיה בסיכון

המון תודה לך עו"ד ענבר. יש לך ידע עצום. הייתי רוצה להפנות מכתבים לחברי הכנסת ואני מבינה שיש ניגוד אינטרסים וקשה ללחוץ עליהם שבאמת יעשו משהו לשינוי החוק בגלל שהמדינה מרוויחה כנראה מיסים מהסוחרים האלה כי הסחר בחומרים המסוכנים האלה הוא ממוסד כזה או משהו דומה. כתבת בסוף דבריך שיש רשלנות שיכולה להיות פלילית והיא נקראת "גרם מוות ברשלנות". הבעיה היא שאני לא יכולה לכתוב לחברי הכנסת, למפקד המשטרה ולנמענים אחרים שהם שבאדישותם הם גורמים לגרם מוות ברשלנות ועדיף איזשהו משהו אחר שאגיד כמו "אתם חושפים את הציבור לסיכויים גדולים לגרם מוות ברשלנותכם" אבל אז אני בעצם אומרת שהם חושפים את הציבור לסיכון גבוה לנזק ורציתי לדעת איך קוראים לעבירה/לעוולה הזאת של עצם החשיפה לסיכון. זאת אומרת אם בנאדם חושף מישהו אחר להיות בסיכון גבוה יותר על ידי כך שהוא לא עושה את החובה המוסרית שמוטלת עליו (שהמוסר מטיל עליו חובה לעשות משהו שימנע מהאחר להיות בסיכון) וכך הוא חושף את האחר להיות בסיכון, אז איך קוראים לזה שהוא חשף את האחר להיות נמצא בסיכון ?

חשיפת סיכון לעבירה מסוימת

שלום שוב, תראי, אין למיטב ידיעתי עבירה או עוולה כזו. אבל אולי יש משהו שיכול להתקרב למה שאת רוצה לומר. לדוגמא, בנוסף לעבירת הרצח, יש עבירה של ניסיון לרצח, שהיא על עצם הניסיון, גם וללא קשר, אם הרצח בסופו של יום בוצע או לא. לעבירת "גרם מוות ברשלנות" אין עבירת ניסיון כזו. אני כן חושבת שלא תוותרו, ותשלחו מכתבים, שבתקווה שיגיעו לכמה שיותר נבחרי ציבור. אני מאחלת לכם שזה יצליח. דרך אגב, מי שמגיש את האישום בעבירה של גרם מוות ברשלנות זו המדינה, היות ומדובר בעבירה פלילית, להבדיל מעוולה, שהיא אזרחית, ומוגשת בד"כ ע"י אזרחים. בברכה,

למעלה