גם נשיקה יכולה להיות אימונית

צביקה38

New member
גם נשיקה יכולה להיות אימונית

מה אומרות הנשיקות? כלי אימוני למאמנים לזוגיות. משהו ברוח קלה לשבת מתוך מייל שקיבלתי. נשיקה על היד…אני מעריץ אותך נשיקה על הלחי…אני רק רוצה להיות ידיד שלך נשיקה על הצואר…אני רוצה אותך נשיקה על השפתיים…אני אוהב אותך נשיקה באוזן…אני רק רוצה לשחק איתך נשיקה בכל מקום אחר…בואי לא ניסחף מבט לתוך העיניים…נשקי אותי! משחק לך בשיער…אני לא יכול לחיות בלעדייך ידיים מסביב למותניים…אני אוהב אותך יותר מדי בשביל לתת לך ללכת מלטף את הלחי…את חשובה לי נשיקה על האף…את חמודה נשיקה על המצח…אני כאן בשבילך נשיקה על העיניים…את יכולה לסמוך עלי

התייחסות רצינית לנשיקות

תודה צביקה על חלון ההזדמנויות שפתחת לי לעלות סוגיה שמטרידה אותי. באימון למציאת זוגיות, עולה כמעט בכל המפגשיים הראשונים השאלה בגירסה זאת או אחרת האם נקבל "רצפטיים" אם תעשי כך....תמצאי זוגיות. אם תעשי כך...הוא יברח. הבידול באימון הוא לדעתי, בהאני הפנימי של כל מתאמן מה מתאים לו, כמובן אחרי בדיקה מעמיקה שזאת האמת הנקיה שלו. ועדין אני מתלבטת בקול, איך מגשרים על הפער בן רצוי, למצוי. לבין רצפטים, לתהליך. שבת מנוחה, וכייפית לכולם.

צביקה38

New member
על רצפטים ותבניות

הבעיה שהעלת קשורה לקבוצת המתימטיקאים המסתובבת בינינו.קבוצה זו שהיא גדולה לדעתי, אוהבת את נושא המתימטיקה ומבקשת תשובות ברורות כמו בתרגילי חשבון כלומר התנהגות רגישה+הופעה מסודרת=פגישה שניה פגישה שניה+שיחות על החיים=פגישה שלישית קבלת הזולת ומציאת היופי שבו+הרצון למצוא בן זוג=פשרה/חתונה וכדומה. הכי קל לקבל נוסחאות ולבדוק האם הן עובדות. לדעתי זה הזמן לשלוח את הקבוצה הזו לקרוא קצת ספרי שירה על מנת להבין שיש תרגילים לא ברורים למשל כמו פרח+שיר=ירח ברגע שהם יבינו ויצליחו להפטר מהפרדיגמה הם כבר לא יחפשו רצפטים ותבניות. בשורות טובות צביקה ברגמן

על רצפטים לא רק בעניני נשיקות

כמתמטיקאית לשעבר ומנחה וחונכת/מאמנת בהווה, אני מזהה שקים רצון בסיסי של רבים לרצפטים וזה כלל אינו מאפין אימון בנושאי זוגיות.ישנה תפיסה שתפקידו של המומחה אליו פונים הוא לפתור וכמה שיותר מהר. לעיתים קרובות, במסגרת לווי מורים, אני מתבקשת לתת את הפתרון האולטימטיבי לתלמיד עם בעיה מסוימת. לא קל לחלק מהאנשים לקבל את הידיעה שפשוט אין מבחינתי פתרון קיים. יש ליצר אותו ויצירת הפתרון צריכה להתבצע בשותפות עם זה המתמודד עם הבעיה. כשעסקתי בהוראת מתמטיקה, מאוד הקפדתי על חיפוש ובחינת אפשרויות מגוונות לפתרון תרגיל עם התלמידים כדרך להעמיק את הידע, לגוון, להראות את העושר הקים - ראשית חשוב להגדיר את הבעיה ומה מעונינים להשיג. לאחר מכן- ישנן דרכים רבות להשיג את מבוקשנו. דובר כאן לא אחת על אימון לעומת יעוץ.להציע (לא רצפט אלא הצעה) זו האפשרות המתאימה מבחינת הערכים ותפיסת העולם שלי, וההצעה תבחן על ידי הלקוח והוא זה שיבחר מבין שלל האפשרויות שעלו.

../images/Emo13.gif../images/Emo13.gifנשיקות הן דבר נפלא

וכייף להפוך אותן לחלק רחב ככל האפשר מחיינו אבל אם רוצים לקשור נשיקות לאימון והרשימה המובאת היא התפריט אז אני מאמצת את הליטוף על הלחי את הנשיקה על המצח ואת זו שעל העיניים. חסרים לי כאן החיבוקים לנוסחא המנצחת אבל המתכון היחיד לחיבוקים הוא כמה שאפשר וכמה שיותר.
ענת

למעלה