גם סוכרת וגם היפוגליסמיה?

FashionKitty

New member
גם סוכרת וגם היפוגליסמיה?

מדובר בבחורה צעירה, שסובלת מעליות סוכרת מאוד גבוהות ביחס לאדם בריא - 200 ו-300, הייתה על גלוקופז' במשך כמה ימים אבל הרופא (משפחה, הנרי, משפחה!), הוריד אותה עד לאחר הבירור המקיף. יש היסטוריה משפחתית אצל סבתא. (טייפ 2).
עם זאת, היא סובלת גם ממקרי היפוגליסמיה שמגיעים לרמות של 50 (!). ואני שואלת, יכול להיות שיש לה גם סוכרת וגם את ההיפוגליסמיה הריאקטיבית?

(אני בכל מקרה כבר מארתי לה שהיא מספיק גדולה כדי לקחת אחריות על עצמה ושהיא חייבת לדעת בדיוק את הבדיקות שעושים לה ובהתאמה אמרתי לה שבתור השבוע שלא רק תתעקש על ההפנייה לרופא סוכרת, אלא שתדרוש מרשם לגלוקומטר משלה, ושהיא מוכרחה לדרוש בדיקות דם מסויימות (המלצתי לה על H1C מן הסתם, אבל אמרתי לה שזה הזמן לעשות סי פפטיד וגאד, רק כי אחרת זה חסר פואנטה ושאני לא הייתי שוללת אפשרות של תחילת סוכרת נעורים בירח הדבש שלה....
)

mrkorr

New member
סכרת אינה ההפך מהיפוגליקמיה

כשיש סכרת יושבים בתוך רכבת הרים.
למעלה זה היפרגליקמיה ולמטה זה היפוגליקמיה. הגיוני מאד להגיע להיפו כשהסוכר לא מאוזן (למשל כשנוטלים תרופה ולא אוכלים).
צוות אנדוקריני יודע לתת למטופל כלים להתמודד עם המחלה ולהימנע כמה שאפשר מנקודות שיא גבוהות מידי ונמוכות מידי וחשוב מאד להשתדל שהעליות והירידות יהיו מתונות.
כשהיא תגיע לרופא אנדו' היא תקבל את כל התמיכה מהצוות הרפואי וזה כולל גלוקומטר / דיאטנית / הפנייה לכל הבדיקות הרלוונטיות / המלצה להמשך טיפול (אולי משאבת אינסולין) / הדרכה על שמירה על כף הרגל ועוד ועוד.

FashionKitty

New member
קרא שוב את הודעתי.

אני יודעת שהיפו' אינה ההפך מהיפר.... אבל היא אינה לוקחת תרופות. לקחה במשך 4 ימים גלוקופז' ומקרי הסוכר הנמוך הם בדיקות מעבדה אגב. כלומר יש לה גם סוכר נמוך וגם סוכר גבוה. והסוכר הנמוך היה גם הרבה לפני שלקחה את הגלוקופז'....

&nbsp
סוכר גבוה הוא כידוע סוכרת.
אבל סוכר נמוך שהוא לא תוצר של תרופות להורדת סוכר - ככל הידוע לי זה מצב אחר שלא קשור בהכרח לסוכרת. אבל לא זכור לי שנתקלתי במצב שיש לבן אדם גם וגם..... אז אני תוהה אם יש מצב שזה בכלל שתי מחלות שבמקרה קיבלה בו זמנית, או שמא מדובר במשהו שקשור זה לזה....

אבו זקן

New member
היפו

אפשר להכנס להיפו גם בלי תרופות (ובלי הזרקת אינסטלין). כמו ש mrkorr (אוף, מעצבן להחליף שפה בשביל השם הזה. מעכשיו אתה מר קור וזהו!) כתב, סוכרת מתבטאת לפעמים גם בהיפו (כמות האינסולין שנשפך לדם היא פונקציה של כמות הסוכר בדם, כך שאצל סוכרתיים עלולה להצטבר בדם כמות גדולה מאד שלו, וזה עלול לגרום לירידה חזקה מדי בסופו של דבר). גלוקופאג', לפי מה שידוע לי, לא מגדיל את הסכנה הזאת אבל אולי אני טועה.
&nbsp
&nbsp

mrkorr

New member
ציטטת אותי לא נכון

כתבתי ש"סכרת אינה ההפך מהיפוגליקמיה". סכרת (בהדגשה עם שני קווים מלמטה).
היפר' הוא דווקא כן ההפך מהיפו' - עובדתית. האחד הוא גבוה השני נמוך (בדיוק הפכים).
ואני מחזק את דבריו של אבו זקן שחיזק את דבריי: סכרת אינה מחלה של סוכר גבוה. היא מחלה של חוסר איזון סוכר בדם.
חוסר איזון מתבטא בערכים גבוהים מידי ועלולים להיות גם ערכים נמוכים מידי.
כשתבקרי אצל רופא אנדו' + אחיות + דיאטנית תקבלי הסברים מפורטים וטבלאות וגרפים על איך מתנהג האינסולין בדם במשך היום אצל אדם בריא ואיך אצלנו, בעלי הסכרת.
את יכולה לקבל גם מידע מהאינטרנט אבל לא בפורום, קצר הדף כאן מכדי להכיל את כל המידע.
כאן אפשר להתחיל: http://www.doctors.co.il/cat/213/סוכרת

רק כדי לחזק שוב את דברי, כשיש סוכרת (לא משנה איזה סוג) יש סכנה גם מסוכר גבוה - נזקים מצטברים לאורך שנים וגם מסוכר נמוך - סכנה מיידית של אובדן הכרה, תרדמת ומוות.

FashionKitty

New member
כלומר במי שזה עתה

מאובחן עם סוכרת יכול עדיין להיות מצבים של היפו?

mrkorr

New member
כל מצב בסוכרת תלוי בפרמטרים רבים. אבל בקצרה התשובה היא כן.

למעלה