גם פה מחפשת תשובה

sigi99

New member
גם פה מחפשת תשובה

קיבלתי במתנה מנרל ששמו בורקס ונאמר לי שאפשר להכין סבונים טבעיים ממנו, האם יש משהו שיש לו מתכון על סבון טבעי עם המנרל בורקס אשמח לקבל. מרשם מדוייק עם כמויות. תודה וחג שמח.

סודיום בוראט

או בשמו המוכר יותר, בורקס, הינו המלח הנתרני של החומצה הבורית. אני משתמשת בו למטרות אחרות (כמחליב)אבל אין כמו נסיונות בבית. אנסה לחפש משהו בספרים שלי אבל זה בטח יהיה אחרי החג, הבישולים... חד שמח

sigi99

New member
תודה על התשובה

והלוואי ותמצאי מתכון לסבון טבעי, כי אני ממש לא מצאתי , תודה וחג שמח.

הבטחתי לחפש

ואכן חיפשתי, אבל... לא מצאתי אף מרשם של סבון שמבוסס על בורקס. יש איזכורים מעטים וגם, לא בתוך מתכונים פרופר אלא בהרחבה על חומרים מהם מפיקים סבון. ובכל מקרה כל תהליך ההפקה (בספר שיש לי ) הוא לא פשוט ואני אצטרך לתרגם הכל מאנגלית... מצטערת. מה שכן, תוכלי להתחיל בנסיונות בבית. חשוב לעבוד עם מים מזוקקים או מים מינרלים שהורתחו, התחילי להוסיף מעט בורקס ותראי מה מתקבל. הוסיפי בכל פעם קצת, תנסי לחוש את המרקם ותני לתערובת לעמוד לפחות יום. אם תראי שהגעת למרקם הרצוי רשמי לעצמך את הכמויות ובפעם הבאה הוסיפי מעט שמנים - בתקווה שאת יודעת איך להשתמש בהם - הוספת השמנים תעשה בסוף כשהתערובת לא חמה מדי על מנת שהשמנים לא יתנדפו החוצה, מומלץ גם לכסות את הכלי לאחר הוספת השמנים. מה יש לך להפסיד... בהצלחה

LaSaponaria

New member
אין דבר כזה סבון מבורקס...

יש כאלו שמוסיפים מעט בורקס למתכון "רגיל" של סבון.

../images/Emo13.gif

נכון, מוסיפים אותו בדרך כלל כשרוקחים סבון נוזלי, הוא מסמיך, מחליב, מרכך את המים, עוזר ליצירת קצף וגם מעניק לחות. כל זה מתוך ספר על הכנת סבונים בבית... רוב הזמן (מההיכרות שלי עם החומר) הוא משמש כמחליב בקרם כפי שרשמתי בתגובה הראשונה. עדיין, יש לה את החומר, והיא מאד רוצה לנסות לרקוח סבון בעצמה, מנסיונות לומדים. אם יש לך מתכון לסבון עם בורקס היא תשמח.

LaSaponaria

New member
אין לי מתכון כזה...

הסבונים שלי מקציפים טוב גם בלי
(אני מכינה רק סבונים קשים, לפחות בשלב זה).

יש ספר

של דרורה חבקין ז"ל- "על תבלינים וצמחי מרפא" (אני לא בטוח שזה השם המדוייק). ספר מקסים, שלקחו לי אותו, ומאז נעלמו עקבותיו. אם אני לא טועה, בעמוד של ה"למון-גראס" היא מסבירה שם על הכנת סבון מבוקרס. מה שכן- אני לא בטוח לגבי הבורקס, לא משהו בדוק, אבל נדמה לי ששמעתי גם דברים בגנותו, אז אם יש למישהו משהו להאיר או לתקן- אני אשמח לקרוא.

למעלה