תגובה
קודם כל, סלח לי על שגיאות כתיב/הדפסה, אני קצת עצבנית כרגע. דפקתי אתמול את האוטו של אמא ועכשיו אני מחכה שהיא תתעורר... בכל מקרה. 1) אני אוהבת את המעיל שלו. טאץ´ של הבחור הזה מפריצ´ר שמסתובב בעולם והורג אנשים (שם?). 2) הידיים שלו אכן נראות קצרות מדי. הדרך היחידה שזה יכול לעבוד היא אם הוא מקפל אותן לאחור ואנחנו לא רואים את זה בגלל המעיל. אין הצדקה שהידיים יהיו מקופלות אחורה בציור הזה, לכן אם הקיפול הזה - נכון אנטומית ככל שיהיה - יוצר אשליה שהידיים קצרות מדי, כדי לוותר עליו. עוד לגבי הידיים הוא הזווית הלא טבעית של כפות הידיים: אני יודעת שקל יותר לצייר את הזוויות הישרות האלה של יד מאוגרפת, אבל עמידה בתנוחה זו (בהנחה והעמידה טבעית ולא מאולצת) ומהזווית הזו דורשת שביד הקרובה אלינו נראה את כף היד מאזור הזרת, ומכף היד הרחוקה נראה פחות מהזרת. כרגע זה נראה כאילו הוא מחביא משהו ביד אחת ועומד לגלות מה יש ביד השניה. 3) אני חושבת שהנעליים קצת קטנות בשביל הגודל שלו, והרגליים מפושקות טיפ-טיפה יותר מדי, עד שהוא עובר מפוזה הירואית לפוזה קצת שחצנית או מצועצעת. כמו כן, אולי נעליים כבדות ורציניות יותר יעבדו טוב יותר - הנעל הרחוקה מאתנו מזכירה קצת נעל-באולינג. 4) הקפלים טובים יותר מבדרך כלל, אבל יש שתי בעיות מרכזיות: א) הקפלים ביד הקרובה אלינו יוצאים מהמקום ההפוך להיכן שהיית מצפה שיהיו קפלים (מאחורי היד במקום באזור הקיפול עצמו). יכול בהחלט להיות שקיפול שכזה במעיל כזה גורם לקפלים להופיע דוקא שם, אבל אני בטוחה שהם קיימים גם באזור הקיפול עצמו, לפחות איזה קפל משמעותי אחד או שניים. ב) אתה עדיין מתעלם מסוג החומר כשאתה מצייר את הקפלים. מה הכוונה? אני בספק גדול אם המעיל והמכנסיים שלו עשויים מאותו סוג חומר, ועדיין הקפלים בהם נראים אותו הדבר. למעיל מעור יהיו קפלים גדולים וגסים יותר מלחולצת משי, והם יפלו על הגוף בצורה שונה. כדאי לבחון את הדברים האלה. 5) הפנים שלו לא רעים, חוץ מהפה, שגורם לכל ההבעה להראות קצת מגוחכת, כאילו הוא עושה פרצוף כעוס או באמצע אכילה של משהו ממש לא טעים. 6) אני מנחשת שהסימבולים המרתקים של הקבר והעץ נועדו לסמל את הדואליות של הכוחות שלו - מצד אחד מוות ומצד שני חיים (שנופלים מהם תפוחים שנראים כמו קישוטי כריסטמס טרי). אני מתחננת שלא תחלוק על דבריי, גם אם התכוונת למשהו אחר לגמרי, כי אז שש שנים של תולדות אמנות וניתוח יצירות אינסופי ירדו לטמיון.