גם קסדות מזדקנות בכבוד

elkanakohn

New member
גם קסדות מזדקנות בכבוד

במחקר שמצאתי לאחרונה (פורסם במרץ 2016) נבדקו קסדות בנות 2-20 שנים, שהיו בשימוש ושלא היו בשימוש.
מסקנות המחקר הן שהחומר שממנו עשויות הקסדות לא מאבד מהתכונות שלו עם הזמן.
אם הצלחתי להבין נכון בדקו את עמידות חתיכה אחת מהחומר של הקסדה ולא את העמידות של הקסדה כולה. לדעתי בדיקה של הקסדה כולה תיתן תוצאות אחרות (אבל גם יכול להיות שלא).
אסייג ואומר שלא קראתי את המאמר המלא אלא רק את התקציר. בנוסף אני לא בטוח שההכשרה שלי מספיקה בשביל לתת ביקורת איכותית מספיק בנושא.

asherme

New member
2 - 20

יחי ההבדל הקטן בין שנתיים לעשרים...
בזמנו פורסמה המלצה להחליף כל 5 שנים (יצרני הקסדות ?).
גם לתנאי השימוש והאחסון השפעה - אם תשאיר את הקסדה ברכבך הלוהט בקיץ סביר להניח שתקצר משמעותית את אורח חייה.
הקיצר, לא הייתי רץ להחליף אוטומטית אחרי 5 שנים ומנגד לא הייתי רוכב עם קסדה בת 20.

elkanakohn

New member
קלקר יש במושבי בטיחות לילדים

והם נשארים ברכב הלוהט כל יום....
אם אני זוכר נכון התפוגה של מושבי בטיחות נעה סביב ה 8 שנים.
קשה להשוות בין קסדה למושב בטיחות אבל העקרון ברור.

mk4th

New member
תאורטית, קלקר לא מזדקן

ביחס לחיי המדף של המוצרים, או של המשתמשים.
כך שהקסדה אמורה להיות עמידה לכל החיים.
הקלקר רגיש רק (אבל מאוד) להרבה סוגי ממסים. אבל רוב הסיכויים שלא חשפתם אותו לכאלו...
&nbsp
מצד שני יש עוד דברים על הקסדה. אופן האיחסון והשימוש יכולים ליצור סדקים שמשנים ומחלישים את העמידות של הקלקר.

odedbc

New member
ציטוט מאתר המיחזור recycling.co.il כמה זמן עד שחומרים מתפרק

ציטוט מאתר המיחזור recycling.co.il
כמה זמן עד שחומרים מתפרקים.
קלקר בסוף הרשימה- אינו מתפרק לעולם!.
מה שאומר שהבלייה (קצב ההתפרקות) שלו, איטי מאוווווד.
אולם אנחנו מתכוונים ליכולת ספיגת האנרגיה של החומר, ועל זה, בינתיים, אין לי תשובה.
נחפש בגוגל.
שאריות מזון – כחודש.
חומר אורגני מצמחים ובעלי חיים (שאריות ביצים, עלים וכדומה) – בסביבות חודש-חודש וחצי.
קרטון – מספר חודשים.
בדי כותנה (כגון בגדים) – 5-6 חודשים.
חבל מפשתן – מספר חודשים.
בדי צמר (כגון סוודר, גרביים) – כשנה.
מוצרים מעץ ( שולחן, כיסא, מיטה) – עשרות שנים אחדות.
פחיות שימורים (תירס, טונה) – כ-100 שנה.
פחיות שתייה מאלומיניום – 250-500 שנה.
חיתולים חד פעמיים – כ-500 שנה.
פלסטיק (שקיות ניילון, בקבוקי שתייה, אריזות אוכל וחומרי ניקוי) – מאות שנים.
זכוכית – כמיליון שנה.
קלקר (כוסות חד פעמיות, אריזות של מוצרי חשמל חדשים) – אינו מתכלה לעולם.

mk4th

New member
יש כמה צורות חיים שמסוגלות לפרק אותו :)

אם קסדה עומדת על המדף 20 שנה, היא לא מזדקנת.
אם היא בשימוש 20 שנה... זה כבר משהו אחר. השימוש בקסדה עלול ליצור סדקים שמפרידים בין כדורי הקלקר. כל מיני נפילות וזריקות, השארת קסדה ברכב סגור בקיץ וכו' כל אלו מחלישים באופן הדרגתי ולא נראה לעיין את הקסדה. וצריך להגיע לסדר גודל של עשרות אלפי עיוותים, כדי שזה יחליש את הקסדה באופן ניכר.
נזכור גם שקלקר הוא לא חומר קפיצי במיוחד. עיוות שנראה ויזואלית, משמעו איבוד יכולת ספיגה משמעותית.
&nbsp
רוצים לפתוח דיון אם קסדה עוזרת בצורה מספיקה?

יזהר BiBi

New member
גם לקרבון אין תאריך תפוגה

וזה לא מונע מרוב הרוכבים להחליף פעם בשנתיים את האופניים. כנראה הצבע מתבלה והאופניים הרבה יותר מהירות שהוא חדש ועדיף אדום

יעקב 471

New member
ההתחדשות נותנת להם דרייב להמשיך לרכוב .

מי שמתייחס לרכיבה כאורח חיים כנראה נוהג אחרת .

ItsikH

Member
ד"א לגבי "האופניים יותר מהירים כשהם חדשים", מנסיון - כן
מסיבה לא הכי רלוונטית - כשכל הרכיבים חדשים, הכל עובד טוב יותר: אותם אופניים בדיוק, רק חדשים יותר [אם כי זה גם אומר רכיבים מתקדמים יותר, גם אם אותם שמות] - נתנו לי ביצוע טוב יותר. ועזוב מהירות, הכל מתקתק טוב יותר...
לשלדה זה כמובן לא תקף.

ItsikH

Member
טכנולוגיה מעניינת של סקוט בקסדות
[URL]http://www.bikeradar.com/mtb/gear/category/helmets-and-protection/helmet-standard/product/review-scott-stego-mips-15-49905/[/URL]
אמ;לק - שכבה נוספת בקסדה מספקת הגנה נוספת בטווח כיוונים רחב יותר. יתכן שאם קסדה כזו היתה לראשי בתאונה האחרונה שלי, היתה עוזרת יותר.
סרטון המחשה של סקוט
[URL]https://youtu.be/PwFaYz26yW4[/URL]
ראיתי גם אי שם ברשת מחקר רציני בנושא אבל איני מוצא כרגע, אחפש עוד.
גילוי נאות - זו הקסדה שלראשי כרגע, ואני נוטה לתת אמון לפחות כעקרון ברעיון, זו בעיה חשובה במיגון, וטוב שמשקיעים בה מחשבה.
ולא לשכוח, להדק היטב [לא יותר מדי] את הרצועות, קסדה משוחררת - הגנתה מועטת עד זניחה.

למעלה