גם קשור לסטייל וסגנון...

גם קשור לסטייל וסגנון...

המצב במדינה שלנו מדרדר
3 בני 15 פצעו צעיר קשה משום שהיה "פריק" (לטענתם).

LipStiK

New member
../images/Emo2.gif

לאן הגענו... ילדים משועמים תוקפים מישהו שהם בכלל לא מכירים ולא יודעים עליו כלום כי הוא "נראה כמו פריק"... אלוהים שימור...

LipStiK

New member
והנה באה עוד הכללה...

לא שאני מגנה עליהם או משהו, אבל ההכללות האלה (מהסוג של "ערסים=פשע""פריקים זה חרא דבר" וכאלה ולא הכללות אופנתיות) הם אלה שגורמות לדברים כאלה לקרות.

AmiTutiT14

New member
את טועה מאד.

ערסים הם לא דת, שאפשר לומר אלא ערסים טובים ואלא ערסים רעים. זה לא כמו ערבי טוב וערבי רע. ערס זה דרך התנהגות, לכן כל הערסים אותו דבר. וכן, לדעתי כל הערסים שווים פשע במידה זו או אחרת.

אין דבר כזה ערבי טוב וערבי רע...

בדיוק כמו שאין ערס טוב וערס רע. יש "אדם טוב" ו-"אדם רע"... חבר של החברה הכי טובה שלי הוא "ערס" והוא אחד האנשים היותר מדהימים שקיימים וממש לא הולך מכות וכאלה... וערבים בטח שאין רעים וטובים, זה לאום. כל אדם הוא משהו אחר...

LipStiK

New member
נו זה מה שאני אומרת..

אם תראי את אותו אחד ברחוב, את בטח תגידי "הנה ערס פשע רשע.." וזאת טעות..

כן..

ובטח החברה הכי טובה שלך לא חושבת שהוא ערס.. גם לכל אחד יש הגדרה קצת שונה לדברים כאלה, אז במקרה של אלה שפצעו את ה"פריק" אמרו ערסים בתור קללה, אם אני אראה מישהו עם חיצוניות של ערס אני לא אחשוב שהוא פושע אני סתם אחשוב שהוא.. ערס! מה שאת אומרת נכון, יש כאילו אנשים שונים וכל הסטיגמות האלה ממש לא משנות כלום כמו שיש ערסים עדיני נפש ופריקים עליזים וקופצניים..

האמת שחברה שלי ממש לא רואה אותו

בתור ערס או משהו כזה... הבחור הזה היה חבר טוב שלי לפני שנים, מאז הוא התחבר עם כמה אנשים וחשבתי שהוא מאוד השתנה... כשהיא התחילה לצאת איתו ודברים נעשו רציניים, לא הבנתי מה לעזאזל היא עושה איתו... אח"כ כל החברות התקרבו אליו ואני גיליתי שהוא נשאר בדיוק כמו שהיה רק שהוא שומע מזרחית כבדה וכאלה (ובגלל זה הדבקנו לו את הסטיגמה של ערס). אפילו החברים "הערסים" שלו, ממש לא ערסים... אז אולי אני לא יכולה לראות את עצמי יוצאת איתם, כי אני פשוט לא נמשכת למראה הזה... אבל הם לא "רעים".

SweetBerryGirl

New member
כן רק

שההבדל הוא שאני לא אבוא ואביא באיזה ערס רק בגלל איך שהוא ניראה או מתלבש או כל דבר אחר..

AmiTutiT14

New member
גם כן חבורת ערסוואטים...

כאילו שה"פריק" לא הגיע להם לקרסוליים. לדעתי הוא עבר אותם בהרבה. אנשים פשוט מטומטמים, אטומים לחברה ומרובעים. אחר כך מתפלאים שהמדינה שלנו נראת כמו שהיא נראת.

טרנטלה

New member
../images/Emo4.gif

אם אנשים יפפסיקו עם הדעות הקדומות... כי בתכלס המטומטמים שדקרו את המי שהיה ניראה להם כ"פריק" בכלל לא הכירו אותו... בעע

im to hot

New member
אנחנו עכשיו עושים

את אותו הדבר הנערים האלו עשו לו אבל בגלל שהוא פריק ואנחנו עכשיו עושים גם אבל בגלל שאנחנו קוראים להם "ערסים" אומנם אנחנו לא קיצונים

שאלה...

מי אתם שתכניסו אנשים לתוך הגדרה? או תשייכו מישהו לקבוצה מסויימת בגלל צבע עור/לבוש/מראה בקיצור בגלל רושם ראשוני? אתם פשוט לא קולטים את העיניין שככל שבני אדם מדגרים את עצמם ואחרים בכל מיני תכונות אופי וסטראוטיפים ככה זה גורם להם לשנוא אחד את השני... בעצם כל המשמעות של סטאוטיפ זה תכונת אופי או מראה שקבוצה מסויימת נתנה לקבוצה אחרת כדי לשנוא על משהו שלא קיים... אז אוקיי הוא כהה עור אז הוא ערס? היא מתלבשת בצורה שונה קצת אז היא פריקית? להכליל אנשים לתוך הגדרה זה דבר טיפשי,ילדותי ושיגרום לכם בכיף לשנוא את מי שלא בקבוצה שאתם נמצאים בה...

וואלה את צודקת...

למרות שאחת הדוגמאות שהבאת דווקא נכונה.. "היא מתלבשת בצורה שונה קצת אז היא פריקית?" כן! פירוש המילה פריק זה שונה.. מיוחד יותר מהסובבים שלו.. אז אם היא מתלבשת בצורה שונה, כן! היא פריקית! זה שאצלנו מגדירים פריק בתור אחד שיש לו הרבה פירסינגים ואחד עם ראסטות ו..לא'ידע מה עוד.. זה כבר משהו אחר..!

למעלה