גם שיפוצניק לסוכה תמצאו בתפוז עסקים

גם שיפוצניק לסוכה תמצאו בתפוז עסקים

החגים הגיעו ואיתם החופש הארוך, הארוחות המשפחתיות והטיולים. נשמע נהדר, לא? אבל...
|עוף|
דווקא עכשיו, כל המשפחה מגיעה לארוחה והתנור שלכם התקלקל! או ש...
|כלב|
הזמנתם מקום בצימר, אבל אין לכם פנסיון לכלב! או אולי...
|קר|
אתם אלרגיים לפריחת החצבים והרופא שלכם בחופש עד אחרי החגים! איפה תמצאו חשמלאי, פנסיון, רופא או כל איש מקצוע אחר? בשביל זה אנחנו כאן!
B-)
תפוז עסקים הוא אינדקס העסקים של תפוז, בו מחכים לכם מאות אנשי מקצוע בכל תחום. בכל כרטיס עסק, תוכלו לראות איזה ציון נתנו גולשי תפוז לעסק ומה הם חושבים עליו. מדי שבוע מצטרפים לתפוז עסקים עשרות אנשי מקצוע ומתווספות ביקורות נוספות, על מנת לסייע לכם למצוא את אנשי המקצוע והעסקים המתאימים לכם ביותר. הכניסה מכאן: http://biz.tapuz.co.il/ אל תשכחו לדרג את אנשי המקצוע בהם תיעזרו
;-)

Aranel Nenharma

Well-known member
עונה 5 פרק 1
גם לעונה 7

היום BBC שידרו סוף סוף את עונה 5

לאחר צפייה חוזרת בפרק עלו לי כמה שאלות ודעות
דבר ראשון אני חייבת לציין שאחרי שמתרגלים למאט הוא ממש מתאים לפרק ואפילו חמוד, וקארין רואים בבירור שהיא לא ידע לשחק אז והיה שיפור אדיר בין העונה הזו לעונה הנוכחית.
רורי ממש חמוד בפרק הזה, אני ממש אהבתי כשהוא רק הכיר את הדוקטור הוא לא האמין שהוא באמת קיים ואז הוא אמר לאיימי שהיא היתה מכריחה אותו להתחפש אליו, וזה ממש מראה התקדמות של אימיי מילדה מאוהבת בדוקטור לאישה שמואהבת בבעלה.
והיה אדיר לראות את הסצינה של אמיליה שומעת את הטארדיס, מה שהוזכר בפרק של הפרידה מהפונדים. (למרות שאני לא חושבת שמופאט חשב על זה מראש)

כל עניין הדממה הוזכר כבר בפרק הזה, ואז אני פתאום קלטתי שאף פעם לא ממש הבנתי את הקטע של הדממה ושל הסדק בקיר
אם מישהו יכול להסביר את זה זה היה אדיר

והמלצה לראות את עונה 5 ו6 שוב כי אחרי שכל הסיפור של הפונדים נגמר זה ממש כיף לראות אותו מהתחלה ולהבין דברים אחרת.

ailag

New member
פרק נהדר

מסכימה עם כל מה שאמרת, ויש שם סצנות מכוננות מאוד. עוד שאלה שלא נשאלה - איך מעבר לסדק בהתחלה יש כלא ואסיר שנמלט ואטרקסי, ואחרי זה הסדק הוא משהו מסתורי שמוחק דברים מהזיכרון? אולי יש עוד לאטרקסי ולאסיר אפס מ"המפלצת של השבוע".

המון המון רקע בקשר ליחסים של איימי והדוקטור, והגילאים הכרונולוגיים לעומת גילאים בפועל.

הדממה מוזכרת כאן ובפרק של הערפדים. כאן אסיר אפס אומר: הפנדוריקה תפתח, הדממה תשרור. הראשון קרה, השני כנראה עוד לא. היו עוד התייחסויות?

בפרק עם הערפדים, מישהי.. ראש ה"ערפדים"? מזמן לא ראיתי.. אמרה שהיו אצלם גם סדקים, ושדרכם הם ראו לפעמים עולמות אחרים (מה שמסביר את האטרקסי) ולפעמים דממה ואת קץ כל הדברים. לא סתם "כלום". ובסוף הפרק ונציה מתרוקנת בלי שום סיבה הגיונית.

לא ממש מצאתי מה לעשות עם שני הרמזים האלו אבל מסדר הדממה היה גם בעונה 5, "חבוי במקום גלוי".
חושדים שהשיר של אביגיל בפרק חג המולד גם קשור, "כשאתה לבד הדממה היא כל שאתה יודע/רואה".

מה עוד יש להסביר? אנחנו לא יודעים מאיפה הסדק הגיע, אנחנו רק יודעים שהוא נוצר מהתפוצצות של הטארדיס, שדומה בתאוריה לחור שחור - הזמן קופא, הכל מסביב נבלע. רק שלא כמו חור שחור הזמן והמרחב סביב הסדק לא נמתחים.

(ועכשיו אין לי כ"כ מה להגיד אז אסטה מהנושא)

גם את הקטע של הדממה אנחנו לא יודעים. בעונה 5 בכלל לא, זה ברמה של BAD WOLF - משפט ששמים לב אליו אבל לא יודעים מה הוא. בעונה 6 אנחנו מגלים שזה בעצם מסדר, שהחברים בו עם פנים מעוותות וכשלא מסתכלים עליהם שוכחים אותם. לא ברור למה, כי הם לא זן של חייזרים ככל הידוע לנו (the silence is not a species it is an order). האמונה שלהם היא שדממה תיפול/תשרור כשהשאלה תשאל, והשאלה היא כנראה: מי אתה, דוקטור? או השם שלו, או הזהות שלו (האם אתה The Other? האם אתה זה שעשה דבר זה או אחר?) ויש להם אקדמיה סביב השאלה. זה כל מה שעולה לי בראש. הרבה עובדות שמעלות הרבה שאלות וכל זה הכנה להמשך הסיפור. ההימור הנוכחי הוא שדברים יפתרו בפרק חגיגות ה-50.

למעלה